racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Dennis Retera

Dennis Retera maakte na zijn loopbaan in de karting grote stappen. Hij reed twee jaar Formule Ford en won beide jaren titels in deze klasse. Na de Formule Ford leek dan ook een geweldige tijd aan te breken voor het talent, door Formule 3 te rijden. Het liep echter wat anders, waardoor Retera zijn heil ergens anders ging zoeken. RacingInside.com sprak in een exclusief interview met Dennis Retera over zijn loopbaan tot nu toe.


Dennis ReteraDennis, veel autosportliefhebbers hebben vast wel ooit van Dennis Retera gehoord. Maar er blijven natuurlijk altijd personen die jou nog niet kennen. Zou je daarom een introductie kunnen geven over jezelf?
Ik ben een jongen van 20 jaar oud. Ik race nu 6 jaar, waarvan 3 jaar in de karting en 3 jaar in de autosport. Mijn doelstelling is, zoals die van vele anderen, om van het racen mijn beroep te maken en dan het liefste in de Formule 1. Ik besef wel dat dit wellicht een onhaalbare kaart is, maar dan lijkt me het me ook erg gaaf om in GT ’s te rijden!

Veel jongens en meiden dromen van een carrière in de autosport. Jij hebt ondanks dat je nog jong bent al een aardige carrière in de kart- en autosport achter de rug. Hoe is het voor jou eigenlijk begonnen in de kart- en autosport?
Ik werd al erg vroeg met racen geconfronteerd. Mijn vader heeft vroeger zelf wedstrijden gekart en mij aangestoken met de passie voor racen. Mijn vader deed dit samen met Peter Kox, waarvan ik nu veel hulp krijg. Hij is een professionele autocoureur en tevens vriend van ons. Dan krijg je het met de paplepel in gegoten. Ik wilde ook heel graag professioneel autocoureur worden. Toen ik ging werken in de kartshop op de kartbaan de Lansard in Eindhoven, heb ik mensen leren kennen die mij een kans hebben gegeven. Ze wilden mij sponsoren en zo heb ik een aantal jaren kunnen karten. Deze mensen helpen en geloven mij nu nog steeds, zodat ik kan autoracen.

Je bent net als het merendeel van de coureurs begonnen in de kartsport. Heeft dit je tot nu toe geholpen binnen de rest van je carrière? Denk je dat de kartsport een goede basis is voor een carrière in de autosport, of denk je dat je als coureur ook makkelijk zonder kan?
Het is erg belangrijk om een solide basis te leggen, want vanuit daar ga je verder werken. Karten is daar zeer geschikt vooral omdat het racen, inhalen, afstellen en op de limiet rijden daar de ingrediënten van zijn. Alleen is de snelheid en het budget lager dan de autosport.

Je wordt begeleidt door Stichting Chart. Deze stichting is ongetwijfeld van groot belang voor je carrière, maar wat brengt het je precies? Peter Kox, een begenadigde coureur in toerwagens en GT’s is je begeleider. Leer jij veel van Peter Kox?
Ik word inderdaad financieel ondersteund door Stichting Chart. Zij betekenen heel veel voor mij, zij geven mij een kans om mezelf te bewijzen en geven mij tegelijkertijd ook een toekomst! Peter, daar heb ik ook heel veel aan. Peter is natuurlijk een erg goede coureur met veel ervaring, maar daarnaast ook echt super gedreven! En dat is ook wat je nodig hebt in de autosport: “doorzettingsvermogen”.

Retera in actie op Circuit Park ZandvoortDe laatste jaren heb je eigenlijk al in een mengelmoes van bolides gereden. Je hebt bijvoorbeeld, niet bepaald onsuccesvol, gereden in de Formule Ford. Je werd immers in 2004 kampioen in de First Division en in 2005 kampioen in de A-klasse. In 2006 reed je een gedeelte van het seizoen in de Formule 3, enkele races Formule Renault en met Lamborghini in de FIA GT3. Welke van deze klasses spreekt je het meest aan? Welke race zal jou heel je leven bij blijven? Welke race vergeet je het liefst zo snel mogelijk?
Formulewagens zijn de ‘’echte’’ auto’s. Ik vond de Formule 3 het gaafste, omdat je enorm veel grip hebt en mega laat kan remmen! Hoewel een Lamborghini ook echt cool rijden is, geloof me dat is niet zomaar een toerwagen of GT.

Mijn mooiste race was: In de Formule Ford, toen ik op zaterdag al een raceweekend voor de laatste race Benelux Kampioen kon worden. Het verliep nogal dramatisch, ik lag op kop met een redelijke voorsprong en kreeg ineens een lekke achterband. Toch doorgereden tot de finish want de uitslag van race 1 bepaalt de startopstelling van race 2 op zondag. Maar het was wel erg frustrerend, omdat je dan door ongeveer het hele veld ingehaald werd. Uiteindelijk finishte ik op een 22e plaats. Race 2 vond plaats op zondag waar ik de race van mijn leven reed. Ik startte vanaf 22e positie en reed naar de 1e positie, zo werd ik Benelux Kampioen en dat gaf toen echt het gevoel dat ik gewonnen had, omdat ik er echt voor had moeten racen!

De race die ik snel wil vergeten: Mijn eerste Formule 3 race. Ik had erg weinig testkilometers achter de rug en mijn kwalificatie was dus ook niet super. In de race wilde ik graag wat goed maken en ik wist dat je dat met de start kan doen. Drie bochten na de start zat ik te dicht achter mijn voorganger, mijn banden waren nog niet goed op temperatuur, dus reed toen vol bij mijn voorganger achterin, en spinde hierdoor de grindbak in. Dit was niet een ideale start van het seizoen.

2007 staat voor jou in het teken van het Northern European Championship Formula Renault en tevens enkele races voor de Eurocup Formule Renault. Wat verwacht je van deze klasse en het seizoen 2007?
Ja, ik heb er echt zin in! Een mooi kampioenschap, want het is erg competitief. Dat is vorig jaar ook wel gebleken, want alle jongens die bij de Eurocup voorin reden namen ook deel aan het NEC. Dit gaat een leuk jaar worden. Voor mezelf is het wel belangrijk om nu iets neer te zetten, omdat het vorig jaar een wat minder jaar was. Ik ben natuurlijk erg gedreven om van dit jaar een mooi jaar te maken!

Wanneer je een kijkje in je agenda neemt, is er dan een vast trainingsprogramma te bekennen? Hoe ziet een gemiddelde week van Dennis Retera eruit?
Er zijn op dit moment enkele testdagen op de Nürburgring en Oschersleben bekend.
De gemiddelde week ziet er normaal wat anders uit. Sinds een aantal maanden ben ik werkzaam bij Reiter Engineering. Daar werk ik nu van ’s ochtends 8:00 tot ’s avonds 23:00 omdat er 15 Lamborghini’s geprepareerd moeten worden! Normaal zijn we om 18:00 klaar met werken en dan ga ik ’s avonds sporten. Of het moet zijn dat ik aan het testen ben.

Wanneer je iets in je carrière zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn en waarom?
Vorig jaar zou ik dan even deleten. Vooral omdat het een erg teleurstellend jaar was voor mij, veel dingen vielen erg tegen. Maar anderzijds heb ik daar ook erg veel van geleerd, het heeft me als coureur wijzer en sterker gemaakt. Dus toch maar niet deleten!

Retera in actie in Formule RenaultNatuurlijk hoop je op een langdurige en succesvolle carrière in de autosport. Wanneer is voor jou je carrière geslaagd? Welke doelstellingen moeten koste wat het kost nog behaald worden?
Mijn doelstelling en droom blijft de Formule 1, maar dan speelt geld een erg grote rol.
Maar mijn carrière zou geslaagd zijn als ik mijn beroep van het racen zou kunnen maken en veel races en kampioenschappen zou winnen!

Als je een dag met een coureur zou mogen ruilen, met welke coureur zou je dan ruilen en waarom?
Met Peter Kox. Dit klinkt natuurlijk simpel omdat hij mij enorm helpt, maar ik kies hem omdat Peter een zeer geslaagde carierre heeft. Hij is nog steeds erg druk bezig met racen en niet met de minste auto’s en niet onbelangrijk: hij is nog erg snel (voor een oude man)!

In de autosport is het hard werken. Wat zijn de positieve kanten van de autosport voor jou? Wat zijn voor jou de negatieve kanten van de autosport?
Het is inderdaad erg hard werken en ik laat er alles voor. Als je bijvoorbeeld de race wint waarvoor je erg gestreden hebt, geeft het je een voldoening voor het harde werken. Daarnaast is het wel zuur als je voor een race erg je best doet om een goed resultaat te halen en je finisht niet.

Wat zou je graag nog willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Ga ervoor, je weet nooit hoe het loopt. Ik wilde ooit graag wedstrijd karten en dat konden we zelf niet eens betalen. Uiteindelijk heb ik toch al wat mooie jaren in de racerij mee kunnen maken, terwijl ik er nog lang niet ben! Maar geloof dat er gewoon dingen kunnen gebeuren die je vooraf niet verwacht had.