racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Donald Molenaar

Hij behoort tot de absolute toppers binnen de Nederlandse autosport. Vele jaren staat Donald Molenaar dan ook al aan de top in de diverse toerwagenklasses in Nederland en dat heeft hem ook diverse kampioenschappen opgeleverd. Ook in de BRL V6, waar hij momenteel in uitkomt, wist Molenaar al de titel te pakken. RacingInside.com sprak met Donald Molenaar over zijn toekomstdoelen en de diverse kampioenschappen die hij heeft behaald.


Hallo Donald, je bent een aansprekende naam binnen de Nederlandse autosport. Toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Donald Molenaar precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ik ben Donald Molenaar. Ik ben 37 jaar. Ik heb mijn Bachelor of Business Administration in Antwerpen gedaan. Mijn carrière in de autosport is begonnen met in 1988, toen ik een paar races in de Toyota Starlet Cup reed. Ik ben in mijn carrière diverse malen Nederlands kampioen geworden. Mijn kampioenschappen betreffen bijvoorbeeld de Citroën AX Cup, Renault Clio Cup, Renault Megane Cup, het Dutch Touring Car Championship en twee keer de Benelux Racing League. Naast het racen ben ik zelfstandig ondernemer. Ik bevind mij in het vastgoed en woonarken.

Het begin van de carrière van Donald MolenaarHoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Mijn opa en mijn vader hebben in hun jeugd ook een aantal races gereden. Daar heb ik altijd verhalen over gehoord en foto's van gezien. Toen ik twaalf jaar oud was wilde ik graag gaan karten. Gezien mijn tennisactiviteiten is dat er nooit van gekomen. Op mijn zeventiende heb ik problemen gekregen met mijn knieën, die als het ware kapot zijn gegaan. Daardoor kon ik tennis niet meer beoefenen op het niveau wat ik gewend was. Ik ging met een vriend naar het circuit en zag dat er een Toyota rond reed met sponsoring van mijn vaders bedrijf. Dat vond ik uiteraard geweldig, maar ik vond ook dat hij dit geld dan beter aan mij kon uitgeven. Na veel gezeur en gepraat zijn mijn vader en ik samen onze licentie gaan halen.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Ben jij, net als vele anderen, ook gestart in de kartsport of ben je rechtstreeks richting de autosport gegaan? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Zoals ik zojuist beschreef, ik heb dit eigenlijk nooit gedaan. Ik denk echter wel dat het van essentieel belang is. Ik heb de eerste jaren in de autosport dingen geleerd waarvan ik overtuigd ben dat ik dat allemaal al had geweten als ik eerst gekart had. Zoals bij iedere sport, hoe vroeger je ermee begint des te beter zal je erin worden.

Je hebt gedurende de jaren een grote mix aan bolides gereden, vooral in de toerwagens. Wat vind je de meest uitdagende bolide waar je tot op heden mee gereden hebt?
Ik heb een race in het World Touring Car Championship gereden en later met een dergelijke auto ook de 24 uur van de Nordschleife gereden. Dit was een zeer uitdagende auto, omdat er relatief weinig vermogen in zit. De grip is echter enorm en je zult iedere bocht echt moeten aanvallen. Het vraagt dan ook van je om volledig de grens op te zoeken. Je zult met die auto op de grens moeten rijden om de potentie uit de auto te halen.

Molenaar in actie in het DTCDit seizoen kom je, net als voorgaande jaren, uit in de Benelux Racing League V6. Wat maakt deze klasse zo speciaal dat je nu al enkele, succesvolle, seizoenen in deze klasse uitkomt?
De auto is heel leuk om te rijden. Iedere ronde ben je in gevecht met de wagen, doordat de banden weinig grip geven en je wel veel vermogen beschikbaar hebt. Verder is het bij Team Collé zo gezellig en goed geregeld dat alleen dat al een reden is om niet weg te gaan.

Zoals gezegd, je rijdt al enige jaren in de toerwagens. Zijn er echter nog bolides waar je zelf graag mee zou rijden?
Ik zou nog graag in de dikke GT’s langeafstandsraces willen rijden. 

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Ja, zoals ik al aangaf; het lijkt me geweldig om nog langeafstandsraces in de GT’s te rijden. Ik denk dat ik met mijn ervaring een toegevoegde waarde kan zijn bij teams die zich specialiseren op langeafstandsraces. Verder vind ik het altijd leuk om bij teams te rijden die een auto gaan ontwikkelen, of min of meer nog moeten ‘uitvinden’. Verdere doelen zijn de 24 uren van Le Mans en de race op Bathurst in Australië, met de V8 Supercars.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Ik zou graag ruilen met Jenson Button. Dat is absoluut de sensatie van dit jaar en een bolide uit de Formule 1 moet waanzinnig zijn. Tevens is Brawn GP een relatief klein team, waar hele slimme mensen werken. Dat zou ik graag een keer willen zien en meemaken. 

Molenaar in actie in de BRL V6Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Niets is moeilijk als je er goed in bent. Maar je moet als coureur in heel veel dingen goed zijn naast het snel zijn in een auto. Voor mij is het moeilijkste het benaderen van sponsoren en ze van het nut overtuigen. Als ze eenmaal sponsor zijn, zijn ze altijd tevreden. Het binnenhalen van sponsoren vind ik echter heel erg moeilijk. 

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Zorg dat je droom werkelijkheid wordt. Het is nog leuker dan in je droom.