racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Blog Arie Jr.: Test Sebring, Indy Lights

Meteen na de races op de oval in Homestead werd er door de teams gewerkt aan de bolides voor de testsessies op het stratencircuit van Sebring International Raceway. We gebruikten de korte lay-out van het circuit, wat een populair circuit is voor het testen van set-ups voor een lage grip. Deze set-ups zullen we namelijk ook aankomend weekend gebruiken tijdens het evenement in St. Petersburg.


De ochtendsessie verliep erg goed doordat we diverse dingen uit konden proberen, waaronder ook drie verschillende setjes remblokken. Dit alles om te kijken waar mijn voorkeur naar uitgaat om komend weekend te gebruiken in St. Petersburg. De bolide verbeterde met iedere verandering die we maakten en de balans van de auto verbeterde sterk. Ik was erg onder de indruk van de veranderingen en de progressie die wij gedurende de gehele dag boekte met de bolide. We begonnen op een nieuw setje banden en gebruikten deze set banden de hele morgen. Gekeken naar de tijden was ik erg tevreden. We wisten namelijk een vijfde tijd neer te zetten zonder van banden te wisselen, iets wat de top drie wel deed.

In de namiddag had het veel geregend, dus wachtten we tot het circuit opdroogde voordat we naar buiten gingen. We gebruikten dezelfde set-up als voor de lunch, maar begonnen op nieuwe banden omdat het gripniveau lager lag en we een goede basis wilden vormen om verdere veranderingen in de set-up door te voeren. Met de nieuwe banden wist ik aan de tijden te komen van de ochtendsessie en we begonnen de veranderingen door te voeren die Rafael, mijn teamgenoot, in de ochtend had gedaan. Met deze veranderingen kwam de bolide tot leven en hij verbeterde sterk. Ik wist mijn tijd met nog een halve seconde te verbeteren, ondanks het feit dat de banden niet meer op hun top waren. Ik was dan ook erg tevreden.

Aan het einde hadden we de vierde tijd te pakken, gemeten over zowel de ochtend- als namiddagsessie. Als we ook onze derde set banden nog hadden gebruikt dan had ik zeker nog sneller kunnen zijn, maar ik was blij dat we zoveel verbeteringen aan konden brengen aan de wagen. St. Petersburg wordt de volgende uitdaging en ik ben er van overtuigd dat we dan een goede auto zullen hebben. Laten we hopen op wat champagne op zaterdag en zondag!