racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Blog Arie Jr.: Mexico City, A1GP

Mexico City vormde het décor voor het achtste raceweekend van de A1GP en het was een opluchting om maar een korte vlucht te hoeven nemen richting het circuit. Het weer was geweldig en de Mexicaanse fans waren erg enthousiast om de A1GP te zien schitteren in hun stad. Voor het evenement op woensdag was ik in de gelegenheid om er op uit te gaan en enkele piramides te bezoeken, evenals de binnenstad van Mexico City. Ik denk dat er aardig wat goede coureurs rondlopen, gezien het rijgedrag van de taxichauffeurs! Het duurde enkele dagen voor ik geacclimatiseerd was, mede doordat het circuit een heel eind boven de zeespiegel ligt.


Luyendyk Jr. in actie in Mexico CityVoor ik het besefte was het al vrijdag en de eerste ‘rookiesessie’ was interessant omdat het erg vies was op het circuit. Daardoor kon je een spray van vuiligheid zien vanuit de cockpit. Ik reed de motor in en remde enkele remblokken in. Nadat dat er op zat kon ik maar twee vliegende rondes doen, mede door de rode vlag situaties, waarvan de laatste goed was voor de zevende tijd. Het voelde werkelijk alsof de bolide een beetje naar links trok in het snelle, vloeiende gedeelte van het circuit. Tevens voelde de bolide erg los aan over de oneffenheden in het circuit en de achterkant probeerde steeds weg te stappen. We wisten dan ook dat we wat aanpassingen moesten maken. Mijn eerste sectortijd was maar een tiende van een seconde verwijderd van de snelste tijd dus ik wist dat we ons moesten verbeteren in het ritmische gedeelte van het circuit, waar één bocht tot zes andere, snelle bochten deed leiden.

De tweede ‘rookiesessie’ startte tien minuten na de eerste sessie, dus we moesten snel weer de baan op om ons te verbeteren. De ‘rookiesessies’ zijn erg moeilijk doordat iedereen een andere slijtage van de banden heeft. Sommige coureurs rijden met nieuwe banden, als de reguliere coureur de vorige race niet uitgereden heeft. Ik ben misschien iets te ruw omgegaan met mijn voorbanden in de eerste ‘rookiesessie’ omdat ik voelde dat het sneller was en constanter. Maar de rondetijden verbeterden niet zoals die van de anderen, waardoor ik terugviel tot een veertiende positie algemeen. Het was jammer, want de top vijf was binnen handbereik en ik ging daar ook voor. Ook al werd de grip beter en werd het circuit schoner, wij bleven in onze rondetijden hangen. Toen de baan nog gladder en smeriger was leek het alsof ik de bolide beter de bocht in kon zetten, terwijl tijdens deze tweede ‘rookiesessie’ er veel last van onderstuur was in de redelijk snelle en snelle bochten. Misschien dat de bandenslijtage ons heeft genekt, als ik er op terugkijk. Aan de andere moesten wij als team werken aan het verhelpen van het onderstuur, wat een probleem was in de tweede ‘rookiesessie’.

Hopelijk kunnen wij ons verbeteren tijdens het volgende raceweekend!