racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Jeroen Bleekemolen

Hij is de man die de trots van Nederland hoog probeert te houden in de autosport. Natuurlijk hebben we het dan over Jeroen Bleekemolen die voor A1GP Team Nederland uitkomt in dit kampioenschap voor 'landenteams'. De familie Bleekemolen heeft natuurlijk een rijke traditie in de autosport en ook Jeroen is hard op weg om te bewijzen dat hij een veelzijdige coureur is. RacingInside.com sprak met Jeroen Bleekemolen over de A1GP en zijn toekomstdoelen.


Jeroen BleekemolenJeroen, jij bent één van de bekendste Nederlandse coureurs. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die een ‘winterslaap’ hebben gehouden of hun interesse voor de autosport pas sinds kort hebben. Zou jij daarom nog even een korte introductie willen geven over jezelf?
Ik ben Jeroen Bleekemolen, 25 jaar en al mijn hele leven bezig met autosport. Na een aantal jaren aan karting gedaan te hebben, race ik inmiddels alweer 10 jaar in auto’s. Dat bevalt prima en gaat erg goed. Ik heb in diverse vooraanstaande kampioenschappen gereden zoals DTM, A1GP, FIA GT en Le Mans. Hopelijk is dit pas het begin en kan ik nog vele jaren genieten van een carrière in de autosport.

De interesse voor de autosport is er vast al van kinds af aan, want jouw vader zit immers al de nodige jaren in het vak. Heeft jouw vader veel invloed op jouw carrière?
Mijn vader heeft heel veel invloed gehad. Vooral in het begin. Ik ging vanaf baby af aan al mee naar de circuits en ben zo in deze wereld terecht gekomen. Ook heeft hij me de eerste jaren van mijn carrière goed op weg geholpen, tot 2001. Vanaf die tijd doe ik alles zelf, maar als ik ergens advies voor nodig heb kan ik altijd bij hem aankloppen. Ik vind het leuk als hij af en toe komt kijken bij belangrijke races van mij. Hij bemoeit zich er helemaal niet mee en komt gewoon gezellig kijken. Daar kunnen een hoop vaders in deze sport ook nog iets van leren.

Ook jouw broer, Sebastiaan, doet het verdienstelijk in de autosport. Toch lijkt het mij dat de broederstrijd de nodige rivaliteit met zich meebrengt. Lijdt de verstandhouding onder deze rivaliteit of vullen jullie elkaar juist goed aan?
We hebben vroeger veel rivaliteit gehad. Dat had niet echt invloed op onze prestaties, maar wel op onze relatie, want thuis was het daardoor niet echt gezellig. Gelukkig is het steeds beter gegaan tussen ons. Inmiddels vinden we het allebei leuk als we in dezelfde klassen uitkomen en komt Sebas ook af en toe bij mij kijken met A1GP. Nu gaat het dus super en vinden we het allebei leuk als we samen op de circuits zijn.

Jij bent, net als het merendeel van de coureurs, gestart in de karts. Is dit een belangrijke fase in de carrière van een coureur? Denk jij dat je als coureur iets mist wanneer je niet gekart hebt?
Het is heel belangrijk, want je leert de basis van het racen. Afstellen, omgaan met spanning, racen, dat zijn dingen die je goed kan leren met karten. Maar het kan ook zonder, dat hebben een aantal coureurs bewezen. Als je toch het plan hebt om te gaan racen later en nu de mogelijkheid om te karten, zeker doen. Want het is leuk en leerzaam.

Na de karts ben jij overgestapt naar de Formule Ford. Dat eerste seizoen in de autosport pakte jij meteen de titel en er werd al gesproken dat jij wellicht, net als jouw vader, op den duur de stap naar de Formule 1 zou kunnen maken. De daaropvolgende seizoenen reed jij Formule Palmer Audi, Formule Opel en Formule 3 met de nodige goede resultaten. Toch maakte jij op jonge leeftijd al de overstap naar de toerwagens en GT’s. Vanwaar deze stap?
In de formulewagens liep mijn carrière vast. Het probleem is dat je daar altijd veel geld mee moet brengen. Jezelf blind staren op Formule 1 heeft geen zin. Daarom koos ik al snel de toerwagens en GT’s, omdat daar als coureur geld mee te verdienen is. En dat lukt me al sinds 2002.

Racen over de hele wereld, voor fabrikanten en grote teams, in leuke klassen en ervoor betaald worden, wat wil je nog meer. En je ziet aan mij dat je dan na jaren toch zomaar weer in formuleauto’s kunt komen op het hoogste niveau, met A1GP. En als dat goed gaat is Formule 1 niet eens ondenkbaar. Je ziet heel veel jonge talenten die al hun geld zetten op formule 1 en als het dan niet lukt binnen een paar jaar klaar zijn en niet meer verder komen. Ik ben heel blij deze stap gemaakt te hebben.

Nu heb ik een goede naam ontwikkeld voor GT en toerwagens en kan hierbij in veel verschillende klassen rijden. En nogmaals, als je blijft vechten kom je misschien ooit nog wel eens in de formule 1 ook, kijk naar een Alan McNish. En niet omdat je veel geld mee kunt nemen naar een achterhoede team, maar omdat ze je waarderen op je kwaliteiten. Daar moet je het mee waarmaken, niet met geld.

De DTM is het walhalla van de toerwagens en ook het FIA GT kampioenschap is een hoogstaand kampioenschap. Toch zul jij ongelofelijk balen dat Opel destijds uit de DTM stapte. Denk jij ooit nog terug te keren in de DTM of focus jij jezelf op andere klasses?
Dat was voor mij heel moeilijk, omdat ik bij Opel goed zat en het de bedoeling was dat ik door zou groeien naar het eerste team, binnen 1 of 2 jaar. Ze hielden ermee op omdat de verkoop van de auto’s te slecht was en de verliezen te groot. Het positieve is wel dat als ze ooit terugkeren, zeker aan mij zullen denken. Dus wie weet. Ik heb er veel geleerd en een leuke tijd gehad. En als ze niet gestopt waren had ik er waarschijnlijk nog steeds kunnen rijden. DTM is een mooie klasse, met veel fabrieksauto’s. Als ik een goed contract kan krijgen zou ik zo weer terug gaan, maar niet meer om achteraan te rijden. Dan kan ik beter in andere klassen winnen. Dus het is afwachten, want de topplekken heb je er maar weinig van.

Bleekemolen in actie voor A1GP Team NederlandHet seizoen 2007 is een knotsgek seizoen voor jou, met eigenlijk geen enkel moment rust. Jij rijdt dit seizoen onder andere BRL V6, Porsche Supercup en natuurlijk A1GP. Blijf jij er wel plezier in houden of zou jij op een enkel moment toch liever een saaie kantoorbaan hebben?
Ik vind het helemaal super. Ik heb dit seizoen rond de 40 raceweekenden, met een hoop testen tussendoor. Ik ben bijna niet thuis geweest, altijd onderweg, van circuit naar circuit. Maar daar ben je autocoureur voor. Als je het leuk vind kun je dit lang volhouden. Je moet er alleen tegen kunnen heel weinig thuis te zijn. Maar daar heb ik geen problemen mee.

Op Circuit Park Zandvoort wist jij, tijdens het laatste weekend van september, voor een uitzinnige menigte een podiumplaats te pakken in de A1GP. Wat doet dat met jou?
Dat voelde heel goed, omdat ik ook mijn zinnen gezet had op een podium na een slechte kwalificatie. Ik heb die dag alles gegeven en er had heel veel meer ingezeten met een goede startplaats. Maar op het podium staan met al die mensen in het oranje was super. En de fans hadden het verdiend, zeker na vorig jaar toen we hadden moeten winnen.

De A1GP heet natuurlijk niet voor niets de World Cup of Motorsport. Is dat ‘ons’ gevoel, het hele land staat immers achter ‘hun’ team, dan ook het sterkste punt van de A1GP?
Dat maakt A1GP zeker speciaal. Er is geen Nations Cup in de autosport, behalve A1GP. Overal in de wereld hebben we fans zitten. Ook al racen we in Nieuw Zeeland, ook daar zitten mensen in oranje op de tribune. Dat is super om te zien. En ook andere landen hebben dat. Alleen het Nederlandse publiek is het mooiste.

Wat zijn jouw verwachtingen voor dit seizoen in de A1GP met het Nederlandse team?
We moeten constant erbij zitten en podiums scoren. Dan winnen we ook een paar races en doen we mee voor de titel. Dat is het doel. In Zandvoort heb ik in ieder geval gezien dat we hier snel genoeg voor zijn.

De A1GP is eigenlijk een soort van ‘winterseizoen’, wat zijn jouw plannen voor het ‘reguliere’ seizoen 2008?
Ik heb op dit moment heel veel aanbiedingen liggen, na een super seizoen in 2007. Natuurlijk maak ik A1GP helemaal af. Daarna weet ik nog niet precies, ik moet kijken wat het beste is. De aanbiedingen die ik nu heb wacht ik nog even mee om te kijken of er iets beters voorbij komt. Maar er lopen gesprekken voor DTM, FIA GT, Porsche Supercup en LMS/24 uur Le Mans. En ga er maar vanuit dat het een combinatie wordt tussen minimaal 2 van deze klassen. Want ik wil weer veel racen volgend jaar.

Zijn er nog tips die jij mee wil geven aan een ieder die droomt van een carrière in de autosport?
Blijf er voor gaan. Het is ontzettend moeilijk een goed begin te maken, maar maak van de kansen die je krijgt het meeste. En zorg voor goede mensen om je heen om je zeker in het begin te helpen. Kansen creëren voor jezelf, daar gaat het om. Zorg dat je kunt laten zien wat je kan. Dan komen er vanzelf steeds meer dingen op je pad. Zolang je het maar doet met veel passie voor de sport.