racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Stef Dusseldorp

Nederland staat bol van de talenten binnen de autosport. Grote talenten zijn onder andere Giedo van der Garde, Renger van der Zande en Carlo van Dam. Een Nederlandse coureur die sowieso letterlijk groot te noemen is, is Stef Dusseldorp. In de Formule Renault is de jongeman snel te noemen en het is dan ook wachten op de volgende stap in zijn loopbaan. RacingInside.com sprak met Stef Dusseldorp over zijn toekomst.


Stef DusseldorpStef, veel Nederlandse autosportfans zullen jou al kennen. Zou je echter alsnog een korte introductie kunnen geven over jezelf voor degene die jou niet kennen?
Ik ben Stef Dusseldorp, 18 jaar en woon in Lichtenvoorde. Ik ben als 7-jarig jongetje begonnen in de kartsport en op 17 jarige leeftijd overgestapt naar de Formule Renault 2.0. Op dit moment ben ik fulltime coureur en daarnaast doe ik nog een parttime HBO opleiding om toch door te blijven leren.

Hoe ben je betrokken geraakt binnen de autosport? Heb je altijd coureur willen worden? Hebben jouw ouders je altijd ondersteund?
Ik ben begonnen als voetballer, maar na een korte kennismaking met het karten wilde ik al snel niks anders meer. Ik heb daarna eigenlijk nooit meer iets anders gewild dan een professionele coureur te worden. En daarbij ben ik inderdaad goed geholpen door mijn ouders, die mij nog altijd door dik en dun blijven steunen!

Je bent, net als veel andere coureurs, in de kartsport begonnen. Heb je genoten van jouw periode in de karting? Is karting naar jouw mening een essentiële stap in de carrière van een coureur?
Ik heb zeker genoten van mijn periode in de karting. Toen ik 14 was kwam ik al regelmatig in Italië en Duitsland, later werd heel Europa aangedaan om zoveel mogelijk te kunnen rijden. Dit is een hele beleving en kan niet iedereen van deze leeftijd meemaken. De karting is zeker een belangrijke stap in de carrière van een coureur, want hier leer je het echte racen, inhalen en het gevoel met de kart ontwikkelen. Dit heb je later allemaal nodig om een succesvol coureur te worden!

Na de kartsport ben je overgestapt naar de autosport. Je hebt in 2007 in de Formule Renault 2.0 gereden en rijdt nu weer in deze bolides. Was de overstap van de kartsport naar de autosport groot?
De overstap was best groot. In een kart voel je echt precies en heel snel aan wat er gebeurd, met een Formule Renault 2.0 is het toch allemaal wat groter en voel je de auto vooral aan het begin wat slechter aan. Je hebt wel een jaar nodig om de auto echt volledig onder controle te hebben en dingen te laten doen die de auto eigenlijk niet wilt.

Dusseldorp maakt zich klaar voor de raceZoals gezegd ben je bezig aan jouw tweede seizoen in de Formule Renault 2.0, wat tevens jouw tweede seizoen met het team van Van Amersfoort Racing is. Je hebt al enige goede resultaten neergezet dit seizoen. Wat verwacht je zelf nog van dit seizoen?
Mijn doel aan het begin van dit seizoen was om in de top 5 van het kampioenschap te eindigen. Op dit moment sta ik 6e, kort achter de 4e en 5e in het kampioenschap. Ik hoop dat ik in de resterende races in ieder geval weer kan opklimmen naar een top 5 klassering.

Van Amersfoort Racing is natuurlijk een topteam en één van de beste autosportteams van Nederland. Denk je in de toekomst door te groeien binnen dit team, want zij rijden immers ook het Duitse Formule 3 kampioenschap, of focus jij je op andere klasses en andere teams?
De Formule 3 zou natuurlijk een logisch en mooi vervolg zijn in mijn carrière, maar er zijn nog heel veel andere opties. Het zou prachtig zijn als ik nog een jaar kan rijden bij Van Amersfoort Racing, maar we maken eerst dit seizoen in de Formule Renault 2.0 af en dan pas gaan we praten over het volgende jaar.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière wilt behalen?
Ik denk dat bijna elke coureur graag de Formule 1 wil halen, maar je moet ook beseffen dat er maar heel weinig plaatsen vrijkomen en de kans dus nihil is dat je er ook echt komt. Daarom moet je ook je ogen open houden voor andere klasses en kansen die zich aandienen.

Iedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe?
Mijn slechtste moment is duidelijk mijn ongeluk vorig jaar op Hockenheim waarbij ik twee rugwervels brak, hierdoor was ik 3 maanden uitgeschakeld en miste ik 3 races.

Mijn mooiste moment komt ook uit Hockenheim, waar ik begin dit jaar mijn eerste podium haalde. Een 2e plaats halen op een circuit waar je, toen een half jaar geleden, je rug brak is heel speciaal.

Autosport is zwaar en wordt door veel mensen onderschat. Hoe ziet jouw voorbereiding eruit op mentaal en fysiek gebied? Heb jij ook rituelen voor je in de bolide stapt en aan een race begint?
Ik probeer er natuurlijk altijd voor te zorgen dat ik in topconditie ben, maar ook de nodige rust kan pakken tussen de wedstrijden door. Een dag na een raceweekend is voor mij een rustdag, de rest van de dagen train ik zoveel mogelijk. Ger Peters helpt me bij het trainen en zorgt ervoor dat ik altijd in goede vorm ben. Verder geloof ik niet in rituelen voordat ik aan een race begin.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur pracht en praal is en een ware droom. Maar als je een blik werpt op de binnenkant van de autosport, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Het moeilijke is dat je eigenlijk heel veel dingen moet missen die je vrienden wel kunnen doen. Ik kan niet ieder weekend dat ik geen wedstrijd heb tot in de late uurtjes uitgaan en al helemaal niet veel alcohol drinken. Soms is het moeilijk om die dingen te missen, maar aan de andere kant beleven wij weer veel dingen die zij niet meemaken!

Dusseldorp in actie in de Formule RenaultHoewel de coureur degene is die uiteindelijk de resultaten scoort, op de achtergrond zijn er een hoop mensen die ook een belangrijke invloed hebben op de carrière van een coureur (sponsoren, monteurs etc.). Is ere en speciale persoon in jouw carrière die je zou willen bedanken, en waarom juist die persoon?
Natuurlijk zijn mijn ouders heel belangrijk geweest in mijn carrière en dat zullen ze ook altijd blijven. Daarnaast is René Heesen ook heel belangrijk voor me. Hij was eerst mijn kart monteur, maar is afgelopen 2 jaar met mij meegekomen naar Van Amersfoort Racing. Ik kan altijd op hem rekenen als mijn ouders er niet zijn. Natuurlijk wil ik ook mijn sponsoren bedanken voor hun steun!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Als je het echt wilt, moet je er alles voor over hebben en dan zul je zeker een mooie tijd tegemoet gaan. Het belangrijkste is dat je in jezelf en in je doel blijft geloven!