racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Renger van der Zande

Hij wordt gezien als één van de grootste talenten van Nederland en dit seizoen gaat hij voor de titel in de Euroseries Formule 3. We hebben het dan natuurlijk over Renger van der Zande. De Nederlander heeft inmiddels enkele seizoenen in de Formule 3 achter de rug en wil na dit seizoen definitief doorstoten naar een hogere klasse. RacingInside.com sprak met de jonge Nederlander over zijn verwachtingen van dit seizoen en hoe hij zijn toekomst ziet.


Van der Zande op het podium in de Euroseries F3Renger, je mag met recht een getalenteerde coureur genoemd worden. Veel Nederlandse autosportfans zullen jou al kennen, zou je echter alsnog een korte introductie kunnen geven over jezelf voor degene die jou niet kennen?
Ik ben Renger van der Zande. Ik ben 22 jaar oud. Ik ben al vanaf mijn 14e bezig met de autosport. Ik heb mijn Havo-diploma gehaald en ook mijn Propedeuse op het HBO. Momenteel ben ik alleen nog maar bezig met de autosport en heb ik mijn school even stilgelegd. Momenteel rijd ik in de Formule 3 Euroseries.

Hoe ben je betrokken geraakt binnen de autosport? Heb je altijd coureur willen worden? Hebben jouw ouders je altijd ondersteund? Ik heb namelijk gehoord dat jouw vader Ronald een grote invloed heeft binnen jouw carrière.
Ja, ondersteuning is als kleine jongen zeker nodig. Hoewel mijn vader de racerij een lange tijd heeft weten af te houden, kwam er uiteindelijk toch een kart. En vanaf toen is het hard gegaan. Mijn vader kon in het begin stadium van de karting financieel nog wel helpen. Maar toen het serieuzer werd, de laatste jaren karting en de overstap naar de autosport, waren sponsoren een must. Gelukkig was mijn vader erg sterk met alles rondom de racerij en kon ik mij met racen bezighouden. Vanaf het eerste moment dat ik op een kart reed tot en met nu, is het ook erg hard gegaan!

Je bent, net als veel andere coureurs, in de kartsport begonnen. Heb je genoten van jouw periode in de karting? Is karting naar jouw mening een essentiële stap in de carrière van een coureur?
Net zoals vele andere autocoureurs ben ik begonnen in de karting. Vanaf mijn 14e jaar tot mijn 17e reed ik voor het CRG Holland team. Bij hun heb ik het vak geleerd.

Toen ik 17 was maakte ik de overstap naar de autosport. Ik begon in de Formule Renault bij Van Amersfoort Racing. Wat betreft het racen heb ik in de karting bij CRG Holland veel geleerd. In de autosport begin je toch enigszins opnieuw en de beste leerschool is dan bij Frits van Amersfoort.

Wat de karting juist zo goed maakt, is het vechten om elke centimeter. Je gaat met 110 jongetjes die allemaal gas geven een weekend in en er mogen 34 in de finale starten. Nou, dan leer je wel van je afbijten. Verder is het gevoel in een kart heel basic. Waardoor je het op jonge leeftijd kan doen en voornamelijk op speelse wijze. Wij verleren lopen niet meer, jonge kartertjes verleren dat gevoel van op de limiet rijden ook niet meer! Ik zit zelf ook nog vaak op de kart. Het blijft erg gaaf om te doen.

Gedurende de afgelopen jaren heb je in diverse formulewagens mogen plaatsnemen. Je begon in de Formule Renault en hebt daarnaast ook de A1GP bolide van Team Nederland mogen besturen. Nu sta je aan de vooravond van jouw derde seizoen in de Formule 3 en het tweede in de Formule 3 Euroseries. Wat is het belangrijkste verschil tussen de diverse formulewagens die je gereden hebt? Welke bolide denk je dat het interessantste is om mee te racen?
De Formule 3 is duidelijk het interessantste om mee te racen. Omdat je relatief weinig vermogen hebt, maar heel veel downforce/grip, moet je heel netjes sturen om hard te gaan. Daarom kost het ook vaak een twee tot drietal jaar voordat je dat echt onder de knie hebt. Daarbij komt kijken dat de Formule 3 de enige klasse onder de F1 is waar je aan de auto mag modificiëren. Dit betekent dat je heel nauw moet samenwerken met je engineers en team om een betere auto te maken dan je concurrentie! Dit is erg leerzaam.

Van der Zande in actie in de Formule 3Zoals gezegd staat jouw tweede seizoen in de Formule 3 Euroseries voor de deur, wat tevens jouw tweede seizoen met het team van Prema Power is. Zie je dit seizoen werkelijk als het jaar dat je moet gaan knallen? Denk je zelf dat je een serieuze kanshebber bent voor de titel?
We hebben de eerste race van het seizoen al gehad en die hebben we gewonnen. Veel mensen vroegen aan mij of het wel verstandig was om nog een jaar voor Prema te gaan rijden. Maar na afgelopen jaar wist ik dat het een goede keuze was. Ze werken erg hard en zijn heel gemotiveerd om te winnen. Daarbij heb ik wel een aantal vereisten gesteld aan het team. 1. Goede teamgenoten, hierdoor verzamel je in kortere tijd meer informatie. 2. Goede engineers. Beide is gelukt en dit betaalt zich nu al uit. We hebben een heel snelle auto weten neer te zetten. Ik denk dat het mogelijk is om voor de titel te strijden. Al is de concurrentie heel erg sterk.

Het team van Prema Power heeft in het verleden veel successen geboekt, maar is daarna in een enigszins neerwaartse spiraal geraakt. Nu lijkt het team weer op de goede weg terug, wat ook te merken was aan jouw resultaten in 2007. Gezien jouw prestaties had je wellicht ook bij andere teams of in andere klasses terecht kunnen raken. Waarom heb je toch de keuze gemaakt om tijdens het seizoen 2008 wederom voor dit team uit te komen?
Ik kon zowel in de GP2 als in de DTM instappen. Maar heb heel duidelijk voor nog een jaar F3 gekozen. Voornamelijk om de reden die ik hiervoor gaf. Je leert heel erg veel in de Formule 3. Je slaat op school ook niet zomaar een klas over. En voor mij was een 2e jaar Euroseries de beste keuze. Ik zie dit als een soort van eindexamen jaar, en dat papiertje wil ik maar al te graag halen!

De Formule 3 is de leerschool voor het hogere werk in de formulewagens. Wordt 2008 dan ook jouw laatste jaar in de Formule 3 om daarna definitief een stapje hoger te doen?
Jazeker. Dit is mijn laatste jaar F3. Dus dit jaar zit de druk er vol op. Ik wil erg graag winnen dit jaar.

Iedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe?
Mijn overwinningen beschouw ik als de beste momenten in mijn carrière. Natuurlijk weegt ook de titel in de Formule Renault zwaar voor mij.

Het slechtste moment was duidelijk in mijn eerste jaar Formule Renault. Ik had met de Pinksterraces 200 gasten en sponsoren die naar mij kwamen kijken en in de opwarmronde reed ik mijn auto in de muur haha. Toen kon ik er echt niet om lachen hoor!

Van der Zande in actie in de Euroseries Formule 3Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière wilt behalen?
Ik heb er wel mijn ideeën over. Maar ik heb geleerd om eerst in grote lijnen te denken, maar als je ergens mee bezig bent moet je daar 100% op focussen. En momenteel is dat de F3 Euroseries. De toekomst ziet er leuk uit als ik dit jaar scoor.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur pracht en praal is en een ware droom. Maar als je een blik werpt op de binnenkant van de autosport, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Je hebt veel te maken met alles om de autosport heen. Voornamelijk de sponsordruk. Je zit veel in onzekerheid of je het einde van het seizoen wel gaat halen. Prestaties helpen enorm, maar die leiden er soms wel onder. Ik heb nu toch wel echt geleerd om mij volledig te focussen op de sport en de financiële zorgen aan anderen over te laten. Momenteel heb ik een leuke club mensen om mij heen die mij heel erg goed helpen. Dus ik houd me lekker bezig met de sport.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Make your dream come true!