racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Melanie Lancaster

Snelle dames vormen steeds meer een bedreiging voor de mannen binnen de autosport. Ook Melanie Lancaster is een snelle dame, die in de toekomst er alles aan gaat doen om de mannen achter zich te laten. RacingInside.com sprak met de talentvolle dame over haar toekomstbeeld en interesse voor de autosport.


Melanie, je bent een getalenteerde jongedame binnen de autosport en het merendeel van de bezoekers zal weten wie je bent. Zou je echter toch een korte introductie kunnen geven over jezelf voor de mensen die nog niet bekend zijn met jou?
Ik ben de 17-jarige Melanie-Jane Lancaster. Daarnaast ben ik de jongste vrouwelijke coureur van Nederland, die op dit moment actief is. Buiten het racen om zit ik nog op school. Dit jaar hoop ik mijn examen te behalen en dan ga ik verder met een organisatie- en marketingopleiding. Verder wil ik nog zo lang mogelijk in de autosport blijven!

Melanie LancasterHoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Heb je altijd al zelf coureur willen worden? Hebben jouw ouders je altijd gesteund?
‘Vroeger’, toen andere meiden nog met poppen speelden, liet ik mijn poppen een race doen met auto’s. Mijn ouders wisten meteen dat ik iets met auto’s wilde doen, daarom was het geen grote schok toen ze hoorden dat ik wilde gaan racen. Ik leerde op de parkeerplaatsen met de auto om te gaan; zoals optrekken, schakelen, remmen, etc. Al snel had ik het onder de knie en ging ik naar de antislipcursus bij Slotemakers in Zandvoort. Ik vond het steeds leuker worden! Ik ging een paar cursussen op Circuit Park Zandvoort meedoen en kreeg mijn licentie. Ik wist meteen dat dit iets was wat ik altijd al wilde doen.

Mijn ouders hebben mij altijd gesteund wat ik doe, ook al vind mijn moeder het wel eng dat haar ‘kleine’ meisje racet. Ik ben blij dat ze mij wel de kans geven om me dit te laten doen.

Voor een vrouw is het niet vanzelfsprekend dat je in de autosport verzeild raakt. Waarom heb je voor deze sport gekozen, in plaats van de ‘vrouwelijkere’ sporten zoals volleybal of handbal?
Zoals de meeste meisjes/vrouwen het liefste hockey, handbal of volleybal beoefenen, zo race ik het liefste op het circuit. Met het racen voel ik me gewoon meer thuis. Het geeft een kick als je met 190 kilometer per uur op een bocht af gaat. Ik wil graag laten zien dat vrouwen ook kunnen racen en dat het niet alleen een mannensport is. Vrouwen kunnen ook gas geven hoor!

Is het moeilijk om je als vrouwelijke coureur staande te houden in een wereld die vooral gevuld wordt door mannen? Wat zijn de reacties die je krijgt van je concurrenten, fans, teams etc.?
Nee, het is niet moeilijk want ik doe mijn eigen ding. De meeste mannen kijken wel enigszins minachtend op als ik zeg dat ik race, maar dat is al snel over als ze mij hebben zien rijden of ik ze inhaal. Dat geldt voor de meeste concurrenten, die denken daar ook zo over. Het is wel leuk als ze mij eenmaal hebben zien rijden, dan zijn ze heel positief en vinden ze het stoer dat een 17-jarige meid racet.

Lancaster in actie met de Dacia LoganJe bent nog niet zo lang actief in de autosport, wat gezien jouw leeftijd ook normaal is. Toch heb je er al de nodige races opzitten in de Dacia Logan Cup en je wilt vast doorgroeien naar andere klasses. Wat zijn de doelen voor 2009?
Het doel voor 2009 is de Formido Suzuki Swift Cup. Daar wil ik in gaan rijden, omdat het raceseizoen van 2008 positief verlopen is. Ik wil daarom ook een stapje hogerop. In de Swift Cup kan je veel leren, doordat het niveau hoog ligt. Het is dan ook mijn doel om stapje voor stapje beter te worden!

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat hoop je dan dat het zal brengen? Heb je speciale doelen die behaald moeten worden?
Wat het meeste wordt genoemd bij jonge coureurs is de Formule 1, dat is natuurlijk een super doel als je dat kunt bereiken. Ik zou graag WTCC, DTM en Dakar willen rijden in de toekomst. En verder gewoon kijken wat er op mijn pad komt en zo ver mogelijk komen in de autosport! We gaan het allemaal zien.

Als je jouw leven voor één dag zou kunnen ruilen met een andere coureur, met wie zou je dan ruilen?
Lewis Hamilton, omdat hij de beste coureur van de wereld is. Ik zou graag willen weten hoe zijn dag verloopt. Wat inhoud dat ik een inzage kan krijgen in hoe hij alles aanpakt, qua sponsoring, media etc. Zo kan ik zelf er nog wat van leren en kijken wat ik goed of verkeerd doe.

Als je een blik werpt op jouw schema, hoe ziet een normale week van Melanie Lancaster er dan uit? Heb je een speciaal trainingsprogramma?
Doordeweeks ga ik naar school en ben ik vooral bezig met studeren. Ik train 3 tot 4 keer per week in de sportschool voor mijn conditie, want iedereen weet denk ik wel dat je zeker conditie nodig moet hebben als je in de autosport zit.

In het weekend werk ik één dag bij mijn ouders op de zaak en één dag ben ik op het circuit te vinden. Daar ben ik aan kijken wat er te doen is, want in de winter is er bijna altijd een cursus en dan help ik mee.

Lancaster in actieHoewel de coureur degene is die uiteindelijk de resultaten scoort, op de achtergrond zijn er een hoop mensen die ook een belangrijke invloed hebben op de carrière van een coureur (sponsoren, monteurs etc.). Is ere en speciale persoon in jouw carrière die je zou willen bedanken, en waarom juist die persoon?
Jazeker, mijn vader! Mijn vader helpt mij met alles, tot een bepaalde hoogte. Bijvoorbeeld niet met het racen, omdat hij daar niet de benodigde kennis over heeft. Hij helpt wel met het binnenhalen van sponsoren en alles om het racen heen. Het belangrijkste is dat hij mij helpt om mijn moeder een goed gevoel te geven en er voor te zorgen dat ze het toelaat om mij te laten racen. Zo regelen wij alles met tweeën en alles gaat prima.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur enkel plezier is en dat het als het ware een droom is. Echter, als je een kijkje neemt aan de ‘binnenkant’ van de autosport, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Het is zeker niet alleen racen, er zit super veel achter om op de startgrid te komen staan. Je moet bijvoorbeeld een goed team hebben, die alle ins en outs van de auto moeten weten. Sponsoren moet je hebben, want zonder een sponsor is het niet mogelijk om te racen. Je hebt voor alles wat je ziet op het circuit, wel iemand nodig. Je vergeet alles weer als je mag racen, want daar doe je het allemaal voor!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Als je een droom hebt moet je het altijd proberen waar te maken, het moet niet uitmaken wat het je kost (energie, geld, tijd etc.). Als je iets graag wilt moet je het gewoon proberen, en naar niemand luisteren! Dat heb ik ook gedaan tijdens het afgelopen seizoen en alles is goed gekomen.