racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Nick Catsburg

Hij begon zijn loopbaan in de toerwagens en stapte daarna over naar de formulewagens, terwijl de meeste coureurs de stap andersom maken. Achteraf blijkt het echter een slimme zet van Nick Catsburg, want al snel wist hij de titel te pakken in de Formule Ford. Catsburg maakte daarna promotie richting de Formule Renault en heeft de laatste tijd daar ook de nodige podiumplaatsen weten te behalen. RacingInside.com sprak met de jonge Nederlander over zijn toekomst in de autosport.


nick CatsburgHallo Nick, binnen de autosport zullen veel mensen jou inmiddels beschouwen als een bekende naam. Maar wie is Nick Catsburg eigenlijk? Zou je wellicht een korte introductie kunnen geven over jezelf?
Ik ben Nick Catsburg, 20 jaar en ik woon in Voorthuizen. Ik studeer Communicatie op de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Op mijn vijftiende ben ik begonnen met autosport en op het moment ben ik druk bezig met het autosportseizoen van 2009.

Je bent nu al een aantal jaar betrokken in de autosport als coureur. Maar hoe ben je eigenlijk verzeild geraakt in de kart- en autosport?
Het racebloed zat sowieso al in de familie, mijn vader heeft gekart en mijn opa heeft aan ovalracing gedaan. Karten heb ik nooit echt gedaan, af en toe indoor maar daar bleef het bij, hoe jammer ik dat ook vond. Maar daar was simpelweg geen tijd voor. Toen ik 15 was ben ik een race cursus gaan doen, dat ging heel goed en toen ben ik eigenlijk heel snel in contact gekomen met Match Racing, mijn eerste team. Daarna is het allemaal heel snel gegaan.

Volgens velen is karting de basis voor een succesvolle carrière in de autosport. Ben je zelf ook in de karts begonnen? Hoe belangrijk vind jij de kartsport voor de carrière van een coureur?
Ik ben zelf niet echt in de karts begonnen. De meeste coureurs waar ik in de Formule Renault tegen heb gereden komen uit de karting. Ik denk wel dat het belangrijk is om te hebben gekart, maar zeker geen voorwaarde. Je kunt ook gewoon beginnen in de autosport, want volgens mij is dat toch een heel ander verhaal.

Je bent begonnen in de Seat Endurance Cup en daarna reed je de Seat Cupra Cup. Je maakte echter plotseling de overstap naar de formulewagens. Vanwaar die keuze?
Ik denk dat iedere jonge coureur graag naar de formulewagens wil. Toen het zo goed ging in de Seat kwam Gert Valkenburg van Geva Racing naar mij toe om te vragen of ik een keer wilde testen. Na die test wilde ik niets anders meer dan racen in de Formule Ford.

Catsburg in actie in de Seat Cupra CupWaar zou je voor kiezen, als je moet kiezen tussen formulewagens, toerwagens, GT’s of een ander type bolide?
De afgelopen twee jaar in de Formule Renault waren natuurlijk heel erg leuk. Ik moet alleen wel bekennen dat ik de echte gevechten op de baan, zoals in de Formule Ford, wel heb gemist. De kwalificatie is erg belangrijk, en inhalen is erg moeilijk vanwege de downforce. In de klassen hierna, zoals de Formule 3 of de World Series by Renault wordt dat alleen maar erger denk ik. Natuurlijk zou ik graag in één van die klassen willen rijden. Maar als ik dan kijk naar de budgetten die je daar voor nodig hebt, en of dat voor mij wel een gunstig toekomst perspectief oplevert, dan denk ik het niet. Daarom maak ik graag de overstap naar de toerwagens of GT’s. Voor volgend jaar ben ik op het moment druk bezig met de Renault Megane Trophy.

In de Formule Ford won je de titel in de ‘First Division’. Hoe belangrijk is die titel voor je?
Die titel is best belangrijk voor me, dat seizoen was echt heel erg leuk. De mooiste gevechten en het was echt altijd heel spannend. Die titel heeft natuurlijk ook wat deuren geopend naar de Formule Renault en naar sponsoren.

Na de Formule Ford stapte je over naar de Formule Renault 2.0 en daar boekte je een aantal goede resultaten. Ook in 2008 reed je in deze klasse, maar ben je tevreden over het afgelopen seizoen?
Nee eigenlijk niet. Mijn doel was om in het NEC toch zeker wel constant in de top 5 te kunnen rijden. Met uitzondering van een paar goede resultaten zoals op Assen en mijn podium op Spa viel dat toch tegen. Er zijn ook nog een aantal andere dingen die niet zo zijn gegaan zoals ik dat wilde. Je moet je wel 100% goed voelen bij de mensen met wie je samenwerkt. En dat is dit jaar niet altijd goed gegaan. Toch ben ik wel erg blij met mijn podium op Spa in de regen, en mijn goede kwalificaties in Assen. Daar heb ik toch laten zien dat ik echt de snelheid wel heb.

Catsburg in actie in de Formule FordDe winterperiode is meestal een rustige periode voor coureurs. Hoe breng jij de winter door en wat zijn jouw plannen voor 2009 betreffende de autosport?
Na het seizoen ga ik altijd meteen aan de slag met het volgende seizoen. Ik ben erg druk geweest met het maken van een sponsorplan. De meeste sponsorpresentaties en gesprekken doe ik zelf. Ik heb nog een 24uurs race gereden in Barcelona, waar ik tweede ben geworden, en ik heb nog getest in de Renault Megane Trophy. En uiteraard ben ik lekker veel aan het sporten. Volgend jaar wil ik erg graag in de nieuwe Renault Megane Trophy uitkomen. Maar er zijn ook andere klassen waar ik in geïnteresseerd ben.

Als coureur beleef je prachtige momenten in de autosport, maar er zijn ook altijd mindere momenten die je meemaakt. Wat is voor jou het meest memorabele moment van jouw carrière in positieve zin? Wat is het meest negatieve moment in jouw carrière?
Mijn podium op Spa in Formule Renault betekent veel voor mij. Dat was echt geen makkelijke race. En ik stond met mensen op het podium die denk ik nog veel gaan laten zien in de autosport. Ook heb ik aan mijn seizoen Formule Ford erg goede herinneringen.

Het meeste negatieve moment in mijn carrière komt ook uit de Formule Renault. Het realiseren dat deze sport eigenlijk oneerlijk is, en het vaak niet draait om talent. En ook wel de miscommunicatie binnen het team op bepaalde momenten in het afgelopen seizoen.

Catsburg in actie in de Formule RenaultAls je een blik werpt op de toekomst, hoe denk je dat deze er voor jou uit zal zien? Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken in de autosport?
Ik wil heel graag blijven racen, zo lang als het kan. Ik denk dat het racen in de formulewagens en daarmee een betaald coureur te kunnen worden een onmogelijke opgave voor mij is. In de toerwagens en GT’s liggen meer kansen voor mij.

Van buitenaf gezien is de autosport een wereld van pracht en praal, maar veel mensen weten niet dat het hard werken is in de autosport. Wat denk je dat het moeilijkste is aan de autosport, wanneer je deze wereld van binnenuit bekijkt?
Sponsoring. Het is zwaar frustrerend dat sommige rijders helemaal niets aan sponsoring hoeven te doen, en niets hoeven te presteren en toch makkelijk hogerop kunnen gaan. Het is erg moeilijk om ieder jaar het budget rond te krijgen en je sponsors echt wat leuks te kunnen bieden.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Probeer je dromen waar te maken. Racen is het mooiste wat er is. Maar de sport is niet altijd eerlijk.