racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Giedo van der Garde

Voor aanvang van het seizoen had RacingInside.com al een interview met Giedo van der Garde. De talentvolle Nederlander gaf al aan voor de titel te willen gaan en het is hem dan ook gelukt. Giedo van der Garde is namelijk gedurende dit seizoen kampioen geworden in de World Series by Renault Formule Renault 3.5 en hopelijk geeft dit zijn loopbaan binnen de autosport een boost. RacingInside.com sprak met Giedo van der Garde over het afgelopen seizoen en de toekomst.


Giedo van der GardeGiedo, allereerst gefeliciteerd met je titel. Valt er een last van je schouders af nu je deze titel op zak hebt?
Na vele jaren het te hebben geprobeerd is het nu een topseizoen geweest en ik ben dan ook erg blij met de titel. Het is dus wel een last die van mijn schouders afvalt.

De afgelopen jaren liet je al zien dat je behoort tot de Nederlandse topcoureurs. Nu win je na enkele jaren weer een titel, maar hoe komt het dat de kracht die je dit seizoen hebt laten zien er tijdens de vorige seizoenen niet helemaal uit wist te komen? Heb je bijvoorbeeld je benadering van de races veranderd?
De laatste twee a drie jaar hebben we erg hard gewerkt om successen te boeken. We hebben op veel punten gewerkt, waaronder het racegebeuren, concentratie, fysieke gesteldheid, mentale gesteldheid etc.

Vorig jaar zijn we erg constant geweest maar we hadden gewoon niet de juiste auto tot onze beschikking. Het team zat niet zo goed in elkaar qua organisatie en de auto voelde ook niet goed aan, waardoor het er dus ook niet uitkwam.

Dit jaar zijn we van team veranderd. P1 Motorsport was in principe een geheel nieuw team en we hebben alles opnieuw opgezet. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een topseizoen hebben gedraaid en dit seizoen viel alles op zijn plaats.

Je reed dit seizoen voor P1 Motorsport in de World Series by Renault en vorig seizoen bij Victory Engineering. Nu heb je in een eerder stadium al aangegeven dat het team van P1 Motorsport een stuk professioneler is. Waar uit zich dat in? Welke invloed heeft Roly (Vincini red.) gehad binnen jouw succes?
Roly is natuurlijk een topper en die weet precies hoe alles in zijn werk gaat binnen de autosport. Van zijn ervaring heb ik dus ook kunnen profiteren. In het begin van het seizoen waren we erg sterk. We hadden een heel goede auto tot onze beschikking, maar de concurrentie heeft dat ook in de gaten en zij staan natuurlijk ook niet stil. Naarmate het seizoen vorderde kwam de concurrentie dichterbij en we moesten harder werken om dat gat, wat we ten opzichte van de concurrentie hadden, te houden. Dit jaar was gewoonweg top met een uitstekend begin. Dan is er ook een stuk vertrouwen wat terug komt.

Denk jij dat als je de juiste mensen om je heen had gehad in vorige seizoenen dat je dan ook al kampioen had kunnen worden in bijvoorbeeld de Euroseries Formule 3? Of denk je dat het op dat moment de juiste beslissingen zijn geweest?
Van fouten leer je en daar wordt je ook alleen maar wijzer van. Achteraf gezien hadden we wellicht beter twee seizoenen in de Formule Renault kunnen doen, daarna twee seizoenen in de Formule 3 en twee seizoenen in de World Series by Renault. Maar dat is allemaal achteraf, dus daar schiet je weinig mee op.

In de Formule 3 had ik in ASM op zich een goed team, maar toen waren andere dingen niet compleet en waren er ook wat persoonlijke dingen die niet helemaal goed zaten. Dat kan nu eenmaal gebeuren in het leven en daar leer je ook alleen maar van. Bij ASM was ik toch sneller dan mijn teamgenoten en dat was goed voor me. Vanuit daar ga je dan verder. Het jaar ervoor was Victory Engineering nog succesvol en won een aantal races met Alvaro Parente. Echter, de helft van het team was weg toen ik er kwam en bovendien waren er geen datasheets en setup-gegevens meer, waardoor we geen data hadden om op terug te vallen.

De toekomst ziet er na het winnen van de World Series by Renault Formule Renault 3.5 weer zonnig uit. Direct betekent het dat je een test krijgt bij het Formule 1 team van Renault. Nu is het zo dat Nelson Piquet Jr. volgens de critici zwak presteert, geldt jij als een eventuele kanshebber voor dat stoeltje?
Ik weet nog niet wanneer de test is, want daarvan staat de data nog niet vast. Ik wacht momenteel dus rustig af betreffende die test. Na de laatste race van de World Series by Renault in Barcelona weet ik daar meer over. Nog niet zolang geleden is bekend gemaakt dat ik bij GFH iSport ga racen in de GP2 Asia Series, Hamad al Fardan wordt mijn teamgenoot daar. De test in de Formule 1 is natuurlijk super en hopelijk kom ik daar goed uit de bus. Momenteel staan me dus heel wat leuke dingen te wachten.

P1 Motorsport/Giedo van der GardeJe zit nu al enkele seizoenen in het Young Talent Program van McLaren. Wat betekent dit concreet voor jou?
Het is een goed programma voor zowel McLaren als mij. Ik heb er het afgelopen jaar samengewerkt met de rechterhand van Martin Whitmarsh, welke de CEO van McLaren Mercedes is. Ze zijn daar blij met mijn geboekte resultaten en hoe alles in zijn werk gaat en ik heb dit jaar nog voor twee jaar bijgetekend.

Voor 2009 zul je wellicht op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. De GP2 Series zullen waarschijnlijk een serieuze optie zijn, maar zijn er ook andere opties die je open zult houden?
In principe ligt de focus op de GP2 Series. Het doel is de Formule 1 te halen en we zijn op de goede weg. Nu is dus bekend dat ik eerst de GP2 Asia Series met GFH iSport zal gaan doen. Zowel iSport als ik hebben wederzijdse opties voor de GP2 Series (de ‘main serie’ in Europa), maar we zullen eerst moeten kijken hoe het in de GP2 Asia Series gaat. Op 8 en 9 oktober zijn we voor het eerst in China gaan testen met de GP2 bolide en dan over een paar weken volgen de eerste races van de GP2 Asia Series op 18 en 19 oktober. Ik combineer het eerste raceweekend van de GP2 Asia Series op 18 oktober overigens met de ceremonies van de World Series by Renault in Barcelona op 19 oktober.

Je ultieme doel zal natuurlijk Formule 1 zijn en met het winnen van deze titel ben je er dan ook dichterbij. Hoe groot acht jij de kans dat je de volgende Nederlandse coureur zult worden in de Formule 1?
Alles moet op zijn plaats vallen en alles moet goed zijn, waaronder natuurlijk ook de resultaten. Dit jaar was een topseizoen en in de GP2 is alles weer nieuw. Ook dan moet het echter weer top zijn om de Formule 1 te halen. Maar als je het in je eerste jaar in de GP2 goed doet dan helpt dat natuurlijk en dan is er de kans om Formule 1 te doen. Ik wil het op basis van mijn talent behalen, dus zonder een buidel met geld mee te brengen richting de Formule 1. Ik hoop dan ook op een goed seizoen in de GP2.

Als je de Formule 1 om wat voor reden dan ook niet zou halen, beschouw je jouw carrière dan als gefaald of denk je dat je toch zult genieten van al het moois wat je tot op heden al hebt meegemaakt?
Dat zou ik op dit moment niet kunnen zeggen. Ik ben nu redelijk dicht bij de Formule 1 en nu wil ik er, net als voorgaande jaren, dan ook volledig voor gaan om mijn doelen te bereiken. Wat daarna allemaal nog gebeurt, dat zien we dan wel weer.

Heb je doelstellingen die op de lange termijn behaald moeten worden en zo ja, welke zijn dat dan?
Het eerste doel is om volgend jaar, dus hopelijk in de GP2, goed te presteren. Ik kijk namelijk jaar na jaar en niet te ver vooruit. Vanuit die gedachte hoop ik dus in het eerste seizoen in de GP2 goed te presteren en hopelijk een kans te krijgen in de Formule 1. GP2 is momenteel de voornaamste talentenstroom voor de Formule 1.

We spreken je nu in een heel drukke periode, maar is jouw leven eigenlijk altijd zo hectisch en brengt dit geen enorme last met zich mee?
Iedereen in mijn omgeving steunt me volledig en dat doet me erg goed. De hectiek die het leven van een coureur met zich meebrengt wordt volledig begrepen door mijn familie, vrienden en mensen om mij heen. Het is dan ook een fantastische steun die ik krijg van iedereen. Daar ben ik erg blij om.

Van der Garde kampioen in World Series by RenaultWat vind je persoonlijk het zwaarste gedeelte aan het coureur zijn?
Ik ben dit leven nu eenmaal gewend. Vanaf dat ik een jaar of tien oud was kartte ik en vanaf een jaar of dertien maakte ik de reizen door Europa om te karten. Ik ging toen eigenlijk al van hotel naar hotel. In principe ben ik dus met dit leven opgegroeid. Je moet er nu eenmaal veel voor doen en er hard voor werken en veel trainen. Soms is dat best zwaar, maar ik heb het mooiste leven dat er is. Als je eenmaal weer in die auto zit dan is alles weer als een roes en dan besef je wat voor een geweldig leven je hebt.

Hoe ziet een normale week voor jou er uit? Heb je bijvoorbeeld een speciaal trainingsschema wat je volgt?
Ik heb een trainer waar ik mee train. We trainen vier keer per week samen en trainen dan drie a vier uur per dag. De ene dag doen we veel conditietraining, de andere dag veel krachttraining. We doen ook veel training met een wat hogere funfactor. Je moet dan denken aan zwemmen, mountainbiken, squashen, tennis en dat soort sporten. Het moet leuk blijven met afwisseling en dus niet saai worden doordat je in een routine vervalt.

Je zegt zelf al dat je jaar na jaar kijkt, maar zijn er ook nog prestigieuze races zoals Le Mans of de Indy 500 die je wilt winnen?
Dat is veel te ver vooruit gekeken. Het doel is nu de Formule 1 en nu zijn we op de goede weg. Mijn focus ligt dus enkel op de Formule 1 op dit moment en allereerst succes in de GP2. Vanuit daar zullen we kijken hoe het verder loopt. Racen is het mooiste wat er is en ik ga voor het hoogst haalbare.