racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Giedo van der Garde

Hij hoort tot de categorie van meest talentvolle Nederlandse coureurs en daarnaast heeft hij wellicht de meeste kans van alle Nederlanders om in de Formule 1 te komen. Nadat hij wereldkampioen werd op de karts, in 2002, ging het snel met Giedo van der Garde. Grote overwinningen bleven echter uit, maar in 2008 hoopt de jonge Nederlander daar verandering in te brengen. In zijn tweede jaar in de World Series by Renault Formule Renault 3.5 gaat hij namelijk voor de titel. RacingInside.com sprak met Giedo van de Garde over zijn toekomst en de keuzes die hij tot nu toe heeft gemaakt.
Giedo van der GardeHallo Giedo, binnen de autosport ben jij inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam. Maar wie is de persoon Giedo van der Garde eigenlijk? Zou jij wellicht een korte introductie kunnen geven over jezelf?
Hallo, Ik ben Giedo van der Garde. Ik ben een 22-jarige Nederlander en mijn beroep is racecoureur. Mijn ambitie is om coureur te worden in de Formule 1, al heb ik in het verleden al wel wat tests gedaan in de Formule 1. Toch ga ik nu voor een racestoeltje in de Formule 1. Mijn logo GIGA staat voor de eerste 2 letters van mijn voornaam en de eerste 2 letters van mijn achternaam. De kleuren van mijn logo zijn afgeleid van de Nederlandse vlag, want ik ben er trots op dat ik Nederlander ben. Ik ben voor 100% gefocust op racen. Want alleen als ik GIGAsnel ben, dan zal ik de top halen.

Jij hebt er, ondanks dat je nog jong bent, al enkele succesvolle jaren gekend in de kart- en autosport. Hoe is het voor jou allemaal begonnen?
Ik begon op mijn 10de jaar in de kartsport, waarvan al snel bleek dat die sport me goed lag. Ik ging mezelf daar steeds intensiever mee bezig houden, wat ook betekende dat ik steeds vaker naar het buitenland ging. Van het een kwam toen eigenlijk het ander, maar alles begon natuurlijk pas echt toen ik het WK Karting won in 2002.

Volgens velen is karting de basis voor een succesvolle carrière in de autosport. Jouw carrière in de karts verliep in ieder geval al succesvol, want in 2002 werd jij wereldkampioen. Hoe belangrijk is de kartsport voor de carrière van een coureur?
Ik denk dat de kartsport heel belangrijk is voor een coureur. Karting is een heel goede basis voor elke coureur, want je bent intensief met autosport bezig en leert precies wat je ervoor moet doen. Het mag eigenlijk dus wel een onmisbare ervaring genoemd worden.

In 2003 ben jij door de KNAF, Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie, verkozen tot KNAF Talent First. In welke mate heeft dit een rol gespeeld in jouw carrière? Zou jij zonder de KNAF ook dezelfde weg bewandelt hebben?
De KNAF is inderdaad erg belangrijk voor mij geweest, gedurende mijn carrière in de autosport. Ik kwam net uit de karting en zij hebben mij onder andere geholpen met de opstap naar het Renault Driver Development Program, waarvan ik deel heb uitgemaakt. Of ik zonder de KNAF dezelfde weg had bewandeld? Dat zou ik zo niet kunnen zeggen.

Na een succesvol seizoen in de Formule Renault ben jij overgestapt naar de Formule 3 Euroseries. In deze klasse ben jij drie seizoenen uitgekomen, van 2004 tot en met 2006. In deze periode heb jij gereden voor Signature Plus, Team Rosberg en het topteam van de Formule 3 Euroseries: ASM. Kon jij de verschillen van de teams onderling goed aanvoelen? Verdient ASM ook werkelijk het predikaat topteam of waren Signature Plus en Team Rosberg van een gelijk niveau?
Nee, ASM steekt absoluut boven de andere twee teams uit. Het is echt een topteam. De manier waarop zij omgaan met de rijders, hun manier van werken; alles is gewoon net even wat professioneler en beter georganiseerd dan bij de andere teams. De verschillen tussen de teams kon je als coureur dus wel merken.

In 2007 maakte jij de stap richting World Series by Renault 3.5 om voor het team van Victory Engineering uit te komen. Was het wellicht logischer geweest om eerder de stap richting deze klasse te maken, in plaats van drie seizoenen in de Formule 3 te racen?
Nee, uiteindelijk is dit de juiste keuze geweest. Het was een late deal richting Victory Engineering en uiteindelijk heb ik zo veel ervaring op kunnen doen. Wat ook belangrijk kan zijn voor 2008.

2007 was een wisselvallig seizoen, terwijl jij toch aantoonde dat de snelheid en het talent er wel degelijk is. Dit liet jij ook zien op de eerste testdag in Valencia toen jij voor Cram Competition uitkwam en de snelste tijd neerzette. Doet het pijn dat de resultaten uitblijven, terwijl jij als coureur wel over de juiste factoren beschikt?
Ja, natuurlijk doet het pijn als de prestaties niet ten tonele verschijnen. Maar je moet het soms gewoon even doen met wat je hebt. Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd, vooral op technisch vlak. En ik ben toch vijfde geworden met een auto die eigenlijk niet eens zo heel goed was.

De voorbereidingen richting 2008 zijn inmiddels begonnen. Hoe belangrijk is deze winterperiode? Wat zijn jouw opties voor 2008 en wat verwacht jij zelf in 2008 te gaan racen?
Zoals inmiddels bekend is ga ik voor P1 Motorsport rijden in de World Series by Renault met maar één doel: kampioen worden. Ik ben nu volop bezig met de voorbereidingen. Dat betekent veel trainen en straks naar Italië om het team vast goed te leren kennen en zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor het nieuwe seizoen.

P1 Motorsport/Giedo van der GardeAls coureur heb je races waar alles perfect loopt en races waar het enorm tegenzit. Wat is jouw beste race tot nu toe? Wat is jouw slechtste race tot nu toe?
Mijn beste race was die op de Norisring in 2006, toen ik voor ASM uitkwam in de Euroseries Formule 3. Ik startte de eerste race op pole-position, maar bleef staan bij de start waardoor ik laatste kwam te liggen. Ik ben toen terug gekomen naar de zesde plaats in de eerste race en uiteindelijk wist ik de tweede race te winnen.

Mijn slechtste race, of eigenlijk raceweekend, was op Spa-Francorchamps in 2005. Dat weekend had ik namelijk twee uitvalbeurten.

Je hebt diverse malen getest in de Formule 1 voor het team van Spyker F1, inmiddels Force India F1 genaamd. Als je naar jouw toekomst in de autosport kijkt, is een racestoeltje in de Formule 1 dan een reëel doel? Hoe denk jij zelf over jouw toekomst in de autosport?
Natuurlijk is Formule 1 uiteindelijk wel mijn doel en ik ga er dan ook 100% voor om dat doel te bereiken. Maar mijn doel is allereerst om kampioen te worden met P1 Motorsport in de World Series by Renault, daarna zullen we zien wat de verdere verloop van mijn carrière is.

Het leven van een coureur wordt van buitenaf vaak gezien als een leven vol glitter en glamour. Toch is het leven als coureur niet altijd rozengeur en maneschijn. Als jij het racen van de ‘inside’ bekijkt, wat vindt jij dan het zwaarste aan het leven als coureur?
Ik vind eigenlijk niets echt zwaar aan het leven van een coureur. Oké, de trainingskampen zijn fysiek zwaar te noemen. Ik ren en fiets mezelf dan helemaal kapot. Maar als je ergens de volle 100% voor gaat en zo graag wil, is eigenlijk niets zwaar. Dat geldt voor alles.

Wat zou jij willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Vroeg beginnen, hard werken en gewoon alles geven en doorzetten.