racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Marc Goossens

Hij behoort tot de snelste Belgen en is een begenagd coureur in de GT's. Wellicht is hij zelfs de beste GT-coureur van Europa en dan is het ook meer dan logisch om een avontuur mee te pikken in Amerika. Naast Corvettes reed hij de laatste jaren ook weleens in de populairste tak van autosport in de Verenigde Staten, oftewel de NASCAR. We hebben het dan natuurlijk over de Belg Marc Goossens. RacingInside.com sprak met de Belg over zijn loopbaan in de autosport.


Marc GoossensHallo Marc, natuurlijk ben je een bekende coureur in Nederland en België. Toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Marc Goossens nou eigenlijk precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ik ben Marc Goossens uit Geel, België. Ik begon 1985 in de kartsport en sinds 1989 ben ik actief in de autosport. In de loop van mijn carrière reisde ik uiteraard de wereld rond en woonde zelfs drie jaar in Engeland en twee jaar in Japan. Sinds begin 2007 ben ik zo goed als fulltime in de Verenigde Staten.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien?
Mijn vader begon op 32-jarige leeftijd in de kartsport. Oorspronkelijk was het pure hobby maar al snel nam hij deel aan nationale en internationale kampioenschappen. Hij reed destijds zelfs tegen een toen nog jonge Ayrton Senna da Silva. Ikzelf voetbalde in die periode maar door een kwetsuur aan de knie, waardoor ik niet meer kon voetballen, kwam ik via mijn vader in de kartwereld terecht. Toen ik na vijf seizoenen karten drie maal Belgisch kampioen werd en in 1989 Europees kampioen in de Formule K 135cc, kwam de drang naar meer. Vervolgens zette ik mijn carrière verder in Formule Ford, Formule 3, Formule 3000, GT’s en Sportscars. Tot op heden won ik races en kampioenschappen in alle klassen waarin ik deelnam en reed ik negen maal de 24u van Le Mans (telkens in een LMP1). Sinds twee jaar ben ik actief in de Grand Am Rolex Series en rijd ik geregeld races in de Amerikaanse topklasse, NASCAR.

Je bent, net als veel andere coureurs, in de kartsport begonnen. Heb je genoten van jouw periode in de karting? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Uiteraard heb ik enorm genoten van mijn periode in de kartsport. Natuurlijk helpt het als je races kan winnen. Als drievoudig Belgisch en Europees kampioen kan ik enkel maar positief terugblikken op die periode in mijn leven. Er waren vanzelfsprekend ook mindere momenten, maar die worden vlug vergeten door de behaalde successen. En ik blijf er bij dat de kartsport een essentiële stap is voor een jonge rijder. Er zijn ook wel voorbeelden van jongens die het gemaakt hebben in de autosport zonder te karten maar dat zijn slechts enkelen. Wat je leert in de kart is een sublieme basis voor de autosport.

Je hebt gedurende de jaren een grote mix aan bolides gereden, waaronder formulewagens, GT’s en prototypes? Wat is het grootste verschil tussen deze bolides onderling?
Je kunt de verschillende auto’s moeilijk vergelijken. Neem bijvoorbeeld alleen al twee GT auto’s, de Corvette C-5R waar ik mee reed en de Aston Martin DBR9, dat zijn twee totaal verschillende auto’s qua opbouw en qua rijgevoel. Plus natuurlijk de evolutie van de bolides. Een sportscar zoals de Ferrari 333-SP waar ik in Le Mans mee reed in 1996 en de Creation van dit jaar, zijn een wereld van verschil. En dat is ook normaal natuurlijk door de evolutie van de techniek. Toch kan ik zeggen dat de GT’s en vooral de Sportscars van vandaag de dag sturen zoals een formuleauto van een aantal jaren geleden.

Goossens in actie in de LMP2Dit jaar zul je, net als voorgaande jaren, weer veel actief zijn in de Verenigde Staten. Wat is het belangrijkste verschil tussen de wereld van de autosport in Europa en de Verenigde Staten?
Wat het rijden betreft niet zo erg veel. Je hebt er natuurlijk andere kampioenschappen met andere reglementen maar autosport is autosport. Maar wat wel een behoorlijk verschil is, is de mentaliteit en de mogelijkheden. In de States wordt je als goede rijder vaker gevraagd omwille van je talent. In Europa sta je vaak nergens zonder de bijhorende financiële middelen. Ik durf te stellen dat je in Amerika, wanneer je goed bent in wat je doet, gewaardeerd wordt en je daardoor meer kansen krijgt.

Je mag met recht gezien worden als één van de beste coureurs in de Benelux, maar toch ben je vrij spoedig jezelf naast de formulewagens ook op andere bolides gaan focussen. Vanwaar dat gevarieerde raceprogramma?
Daar zijn verschillende redenen voor. Eerst en vooral was het moeilijk om financieel verder te geraken naar die laatste stap, Formule 1. In die koninginneklasse is er ook elk jaar maar plaats voor enkele nieuwe rijders. Als je je dan bedenkt hoeveel mensen er wereldwijd over een racevergunning beschikken, dan moet je je daarbij toch wel even vragen stellen. Uiteindelijk was het mijn bedoeling om van de autosport mijn beroep te maken en dat betekent dat je je brood er mee moet verdienen. Door zo veel mogelijk allround actief te zijn raakte mijn naam beter bekend in de wereld van GT’s en Sportscars ook. En er zijn nog steeds meer rijders die overleven in die categorieën dan dat er zijn in F1.

Gedurende langeafstandsraces vorm je een team met meerdere coureurs. Met welke coureur werk je het liefste samen?
Dat is een moeilijke vraag. Ik heb met veel, heel veel, rijders samen gewerkt. Velen onder hun waren of zijn zeer getalenteerde rijders met grote namen. Anderen zijn volop bezig met groeien in de sport en zullen namen zijn waar nog vaker van gesproken zal worden. Maar wat in deze klasse van racen zeker zo belangrijk is, is het feit dat alle rijders teamplayers moeten zijn en goed moeten zijn in communicatie met het team en de andere rijders. Daarom moeten ze op menselijk vlak ook goed in elkaar zitten. Een coureur kiezen met wie ik het liefste samenwerkte is moeilijk, maar er is wel een reden waarom de vriendschappelijke band met Pedro Lamy en Emmanuel Collard (om twee gerenommeerde namen te noemen) zo goed is en Danny van Dongen en Maxime Soulet zijn dan weer twee rijders voor wie ik enorm veel respect heb. Dat zijn jongens die willen leren en die hard werken om in de toekomst hun ervaring te delen met topteams.

Goossens in de GrandAm SeriesIedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe? Mooie momenten zijn meestal ook succesvolle momenten. Vandaar de titels in de kartsport en de overwinningen in het Formule Ford Festival en in F3000. Wat ook zeker bij de goede momenten behoort, is het behalen van NASCAR. Om als niet-Amerikaan in die klasse te raken is niet zo eenvoudig en tot hiertoe wist ik me te kwalificeren voor alle CUP-races waaraan ik deelnam. Wat ook een goed moment is, is het aantal leuke mensen die ik in mijn carrière ontmoette.

De slechte momenten gaan vaak gepaard met ongevallen en tegenslagen. Maar ook daar heb ik enorm veel uit geleerd en daardoor komen ze dan toch weer in het vak van goede momenten terug. Op elke ervaring kan je bouwen en daarom wordt je op een bepaald moment aanzien als een ervaren rijder die een team kan leiden of dragen. En tot slot is natuurlijk het leukste moment. Ik doe nog steeds wat ik graag doe en ik ben enorm dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Wat de toekomst me zal brengen weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik hard ga blijven werken om zo competitief mogelijk mijn job uit te voeren. De rest volgt dan wel. Hopelijk mag ik nog lang gezond blijven en kan ik mijn droom nog lang beleven!

Goossens in actie in de NASCARVeel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Ik denk dat de ‘binnenkant van de autosport’ voor iedereen anders is. Het is zeker geen makkelijk wereldje. Er komen inderdaad heel wat dingen bij kijken en je moet je voortdurend bewijzen. Helaas begrijpen te weinig jongeren dat er steeds hard gewerkt moet worden en jammer genoeg voor hen wordt het niet allemaal op een dienblaadje geserveerd!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Zoals hierboven vermeld, het is niet alleen een wereldje van glamour en glitter maar er moet continu hard gewerkt worden. En één laatste tip: It’s hard to get to the top, but to stay there, it’s even harder!