racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Arie Luyendyk Junior

Hij is de zoon van een Nederlandse autosportlegende en is bezig om zelf de wereld van de autosport te veroveren. We hebben het dan natuurlijk over de zoon van tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendyk Senior, Arie Luyendyk Junior. Deze jongeman is in Amerika al tot drie maal toe verkozen tot meest populaire coureur en hij droomt er van om net als zijn vader de Indy 500 te winnen. RacingInside.com hield een exclusief interview met Arie Luyendyk Junior.


Arie Luyendyk JuniorHallo Arie Luyendyk Junior, veel van de bezoekers zullen jou al kennen. Zou je echter toch even een korte introductie over jezelf willen geven voor degene die jou nog niet kennen?
Hoi, ik ben Arie Luyendyk Junior, zoon van tweevoudig Indy 500 winnaar Arie Luyendyk Senior. Ik ben geboren in ’s Hertogenbosch, Nederland, op achttien september 1981. Op mijn derde ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Amerika. Ik woon in Scottsdale, Arizona. De eerste keer in een raceauto was op mijn veertiende, dankzij mijn opa. Enkele jaren daarvoor was ik echter al begonnen met karten.

Je bent geboren in Nederland, ’s Hertogenbosch om precies te zijn, maar je bent op jonge leeftijd al verhuisd naar Amerika. Je hebt echter ook enkele jaren in Europa geracet. Wat zijn de verschillen tussen het racen in Europa en Amerika?
Het grootste verschil tussen het racen in Europa en Amerika is de competitie. In Europa is er erg veel concurrentie, vooral in de lagere klassen, en daardoor leer je in Europa het racen beter. In Amerika is de concurrentie tussen de rijders minder, dus het is moeilijker om goed te presteren in Europa dan in Amerika. Het racen in Europa heeft een goede basis gevormd voor mijn carrière.

Jouw vader, Arie Luyendyk Sr., is een erg succesvolle coureur. Ben jij met racen begonnen door je vader? Heeft je vader invloed op jouw carrière in de autosport en is het een positieve of negatieve invloed die hij uitoefent als succesvol coureur?
Ik denk dat mijn opa een grotere invloed heeft gehad op mijn carrière in de autosport. Hij zette mij in een raceauto en had plezier in het feit dat zijn kleinzoon racete. Ik had in ieder geval al de ambitie om coureur te worden en het feit dat mijn opa en vader mij steunde in die beslissing betekende erg veel voor me. Ik heb plezier in het racen en mijn vader oefent in zijn geheel geen druk op me uit. Mijn vader is als een goede vriend en hij houdt nog steeds van het racen, dus het kan niet beter. Ik denk dus dat mijn opa en vader een positieve invloed hebben op mijn carrière.

Net als de meeste coureurs ben je begonnen in de kartsport. Denk jij dat karten een belangrijk aspect is om je carrière in de autosport mee te beginnen?
Ik denk werkelijk dat het karten een van de meest belangrijke dingen in je carrière als coureur is. Als je kart leer je alle aspecten van de autosport en de hevige concurrentie en het ‘close racen’ is erg belangrijk voor je verdere carrière. Ik rijd nog steeds erg veel op de kart, omdat het je fit houdt en je blijft het ritme van het racen behouden.

Arie Luyendyk Senior en JuniorTijdens jouw carrière heb je verschillende kampioenschappen en races gewonnen en je hebt deelgenomen aan de prestigieuze Indy 500 in 2006. Je bent tevens verkozen als populairste coureur in de IRL in 2003, 2004, 2005 en 2006. Wat is de beste race/het beste moment in jouw carrière? Wat is de slechtste race/het slechtste moment in jouw carrière?
Er zijn verschillende goede en slechte momenten in mijn carrière. Ik denk dat een van de goede momenten in mijn carrière de podiumplaats tijdens de Marlboro Masters in 2001 was. Ik reed in de Formule Ford voor het team van Gert Valkenburg, Geva Racing, en pakte de derde positie. Ik was speciaal voor die race naar Nederland gekomen en het feit dat ik tot een dergelijk resultaat kwam deed me goed. Het andere mooie moment in mijn carrière is de deelname aan de Indy 500 in 2006. Tijdens de opwarmronde stonden er meer dan 300.000 mensen te zwaaien en te schreeuwen en dat geeft je echt kippenvel.

Jammer genoeg zijn er ook mindere momenten in mijn carrière. Het resultaat tijdens de Indy 500 was niet wat ik had verwacht, dus dat was enigszins een teleurstelling voor me. Het was ook erg moeilijk voor me om toe te kijken tijdens de Indy 500 van dit jaar, 2007. Ik hoopte er echt op om tijdens die race ook te rijden, omdat het de mooiste race van de wereld is. Het is dan ook erg zuur om toe te kijken, terwijl je jezelf realiseert dat je het jaar daarvoor nog deel uitmaakte van het gezelschap.

Als je een ding in jouw carrière zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Misschien zou ik me meer gefocust hebben op het karten gedurende de start van mijn carrière. Ik heb enkel in Arizona en omstreken gereden in de karts en het zou wellicht een goede beslissing zijn geweest om in de nationale kampioenschappen te strijden. Een ander ding wat ik misschien veranderd zou hebben is het racen van meer races in Europa. Zoals ik al zei, de competitie in Europa is hevig en dat zou erg belangrijk voor me kunnen zijn.

Jammer genoeg heb je in 2007 nog maar enkele races gereden. In welke races zul je nog allemaal deelnemen in 2007? Ga je nog deelnemen in de Indy Pro Series gedurende enkele races? Wat zijn de plannen voor 2007?
In 2007 zal ik nog enkele races in de Indy Pro Series rijden. Ik zal rijden op Watkins Glen en misschien op Mid-Ohio. Een ander iets is het rijden tijdens ‘Petit Le Mans’ met het team van Robertson. Op dit moment is nog niet duidelijk met welke auto dat zal gebeuren, dus het kan de huidige Panoz zijn of eventueel een auto van een andere fabrikant. Momenteel zijn we ook erg druk bezig om een stoeltje te bemachtigen in de Champcar World Series voor de races op Zolder, België, en Assen, Nederland.

Arie Luyendyk Junior met de Nederlandse A1GP bolideHet racen op ovals is, net als alle andere takken van autosport, gevaarlijk. Denk je wel eens na over de gevaren of beschouw je het als een risico van het vak?
Er is net als bij andere takken van autosport wel wat gevaar. Gedurende de laatste jaren is de veiligheid voor coureur gestegen, dus het is niet meer zo gevaarlijk als in de tijden dat mijn vader met de Indycars reed. De gevaren geven mij juist een adrenalinerush en ik heb erg veel plezier in het racen op ovals en snelle banen.

Het winnen van de Indy 500 moet een van de mooiste momenten zijn in het leven van een coureur. Jouw vader heeft de Indy 500 twee maal gewonnen en het zou natuurlijk erg mooi zijn als jij de race ook weet te winnen. Zijn er, naast het winnen van de Indy 500, nog andere dingen die jij wilt behalen in je carrière?
Het winnen van de Indy 500 is een van mijn doelen. Het zou fantastisch zijn om die race te winnen en ik ben er zeker gemotiveerd voor. Maar ik zou het ook prachtig vinden om een langeafstandsrace te winnen, zoals de 12 uur van Sebring of de 24 uur van Le Mans. Het rijden van Le Mans lijkt me prachtig, omdat het een wonderbaarlijk evenement is, net als de Indy 500. Ik ben en blijf Nederlands dus ook het racen tijdens een groot evenement op Zandvoort zou ik prachtig vinden. Na mijn actieve carrière als coureur zou ik graag een eigen team managen, maar het duurt waarschijnlijk nog vele jaren voor ik stop met racen.

Tijdens het ‘Vudel Vol Gas’ evenement geef je een demonstratie met de A1GP bolide van het Nederlandse team. Je bent geboren in Nederland, maar woont al vele jaren in Amerika. Voel jij je nog steeds Nederlands of beschouw je jezelf meer als een Amerikaan?
Ik ben zeker Nederlands. Mijn ouders hebben mij op de Nederlandse manier grootgebracht en hoewel ik al vele jaren in Amerika woon ben ik toch Nederlands. Ik heb enkel een Nederlands paspoort, dus dat bevestigd dat ik Nederlands ben. Dus als ik ooit een kans zou krijgen om in de A1GP te rijden dan zou dat zeker voor het Nederlandse team zijn. Het zou misschien wel erg mooi zijn om de Nederlandse A1GP bolide te rijden als er een race in Amerika is.

Je bent nog steeds jong, dus je zal vermoedelijk nog wel enkele jaren doorgaan. Wanneer ben je tevreden over jouw carrière?
Momenteel ben ik al redelijk tevreden over mijn carrière. Het zou natuurlijk nog wel mooi zijn als ik de eerdergenoemde races zou kunnen winnen, Indy 500 – 24 uur van Le Mans – 12 uur van Sebring, maar ik geniet van elke dag dat ik race. Als ik geen plezier meer beleef aan het racen dan stop ik ermee, maar dat duurt waarschijnlijk nog wel wat jaren.

Arie Luyendyk Junior in actie in de Indy Pro SeriesZijn er dingen die wij op korte termijn nog kunnen verwachten? Bijvoorbeeld: Racen tijdens de Champcar World Series op Zolder, Belgie, en Assen, Nederland?
Momenteel zijn we druk bezig om een stoeltje te regelen voor de races van de Champcar World Series op Zolder, België, en Assen, Nederland. Hopelijk kan ik ook nog wat testdagen doen voor ik die races ga rijden. Momenteel ziet het er goed uit, maar het ontbreekt nog aan een hoofdsponsor. We zullen dan ook vechten voor het benodigde budget. Hopelijk steunen enkele sponsoren uit Amerika mij en voor Nederlandse bedrijven is het natuurlijk ook een uitgelezen kans om een mooie deal te sluiten.

Frits van Eerd, een van de mannen achter het ‘Vudel Vol Gas’ evenement, betekent veel voor me. Frits steunt me erg veel tijdens mijn carrière en ook tijdens de Indy 500 steunde hij me. Ik wil Frits dan ook bedanken voor de kansen die hij me tot op heden heeft geboden en ik vond het erg leuk om de A1GP bolide te besturen tijdens het ‘Vudel Vol Gas’ evenement.