racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Danique Aelaerts

Dat er ook vrouwen geïnteresseerd zijn in de autosport, dat blijkt steeds vaker. Vanuit de karting stromen er de laatste jaren velen door naar de autosport. Maar ook op andere manieren kun je in de autosport actief raken. De Belgische Danique Aelaerts kwam in aanraking met de autosport via het driften en doet dit zeker niet onverdienstelijk, maar nu richt ze haar pijlen ook op de circuits zonder dwars te gaan. RacingInside.com sprak met haar over de autosport en haar toekomst hierin.

Danique AelaertsHallo Danique, velen zullen je kennen in de wereld van de autosport. Toch zullen sommigen niet weten wie Danique Aelaerts is, zou je daarom voor hen een introductie kunnen geven?
Hallo, ik ben Danique Aelaerts, ik ben 24 jaar en ik woon in Sint-Truiden. Sinds 2009 ben ik in de motorsport bezig, dit vooral in het driften en sinds vorig jaar ook officiële wedstrijden op het circuit (BRCC, 24 Uren van Zolder). In mijn vrije tijd draait ook alles om auto’s en autosport; ik kan er gewoon niet van wegblijven.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig gebeurd?
Het was altijd al een droom, maar toch is dit toevallig gebeurd. Het is allemaal begonnen door het feit dat mijn droomauto een Nissan Skyline R34 GTR is. Een vriendin van mij kende iemand die met een R33 reed en heeft mij zijn ‘Netlognaam’ doorgegeven. Zo ben ik in 2009 dan bij Andy Jaenen van Skylimit Events uit gekomen. Hij kon in eerste instantie niet geloven dat een meisje van 17-18 jaar zo geïnteresseerd was in Japanse auto’s en nodigde mij uit om een passagiersritje mee te pikken in de nieuwe GT-R op Circuit Zolder. En daar is het allemaal begonnen.

Daarna ben ik op een driftschool langs geweest om eens te zien wat dat was, want ik wist toen helemaal niet wat driften was! Daar vroegen ze mij of ik het zelfs eens wilde proberen. Dat deed ik dan ook en na 30 minuten af te wisselen met Andy kon ik de basis al redelijk goed! Andy zag hier meer in en heeft mij hierin verder geholpen. Oktober 2009 was mijn eerste keer in een driftauto, november 2009 was mijn debuut als drifttaxi en had ik mijn eerste wedstrijd, november 2010 was ik dan al driftkampioene van België in de amateurklasse. Het is dus heel snel gegaan.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Ben jij, net als vele anderen, ook gestart in de kartsport of ben je rechtstreeks richting de autosport gegaan? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Mijn allereerste keer in een kart was toen ik al driftkampioene was. Ik heb nooit de vrienden gehad of het budget om te gaan karten; zeker niet op professioneel niveau. Karting kan belangrijk zijn om een carrière te maken als coureur, maar dit kan ook voor wat nadelen zorgen. Ik heb dit vorig jaar gezien toen ik aan Racing Stars mee deed. Sommigen die dag in dag uit in een kart spenderen hadden het moeilijk om die typische ‘kartbewegingen’ er uit te krijgen. Bij het karten kan je heel agressief zijn met het sturen en met het gaspedaal, maar als je dit met bijvoorbeeld een Porsche op het circuit doet dan kan dat snel fout aflopen. Helaas zijn er velen daardoor vorig jaar niet door geraakt naar de volgende ronde. Aanpassen is dus de boodschap als je wilt overschakelen!

Waar je vooral om bekend staat is om het feit dat je veel actief ben in het driften. In welk opzicht verschilt het driften volgens jou het meeste met de ‘traditionele’ autosport?
Het grote verschil is wel duidelijk, denk ik. Bij het driften moet je dwars gaan met de wagen en dan ook zo een heel parcours afleggen, zonder ook maar één meter recht te komen. Op het circuit is het natuurlijk net omgekeerd. Bij het driften gaat het ook niet altijd om de snelheid. Er zullen momenten zijn dat je tegen 140-160 km/u aankomt bij een bocht en dan ineens aan je handrem moet trekken om lekker dwars door de bocht te kunnen gaan, wat wel een serieuze kick geeft! Maar op andere momenten ga je dan weer dwars tegen 40-50 tot 70 km/u. Dit kun je niet vergelijken met de snelheid die je hebt bij het racen op circuit, of met het gevoel dat je hebt als je in de wagen zit.

De laatste jaren heb je naast het driften vooral in toerwagens gereden. Wat vind je de meest uitdagende bolide waar je tot op heden mee gereden hebt?
Dat moet dan wel de Porsche 996 GT3 Cup geweest zijn waar ik vorig jaar de laatste BRCC op Zolder mee heb gereden. Daarvoor had ik enkel maar met een MX-5 de 24 Uren van Zolder gereden en af en toe eens een trackday gedaan met een BMW of mijn vriend zijn Honda S2000. De Porsche was een hele aanpassing! Het heeft dus een paar ronden geduurd voordat ik mezelf op mijn gemak voelde in de Porsche. Ik heb ook 2 jaar geleden met een NASCAR op Daytona International Speedway gereden. Dit was een unieke ervaring, niet te vergelijken met al het andere wat ik ooit heb gedaan!

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Ik hoop natuurlijk dat ik dit jaar de 24 Uren van Zolder kan rijden in de Porsche 997 GT4 die Skylimit Events klaar heeft staan. Ik moet helaas nog mijn volledig budget bijeen zien te krijgen, tot nu toe heb ik daar nog niet veel geluk mee gehad. Mocht het dit jaar niet lukken, dan hoop ik natuurlijk volgend jaar de 24 Uren te kunnen rijden en eventueel andere races.

Wat ik echt wil behalen is ooit in Amerika in Formula D rijden. Dit is de grootste driftserie van het moment en de meest bekende. En natuurlijk, als het ooit mogelijk is, NASCAR rijden. Ik zou ook zeggen, Formule 1, maar ik weet dat dit niet haalbaar is voor mij.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Kyle Busch (NASCAR) of Tanner Foust (Formula D) of Lewis Hamilton (Formule 1).

Aelaerts in actie met de PorscheVeel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Om ten eerste je licentie in orde te krijgen moet je heel wat doen. Eerst een examen afleggen (theorie en praktijk), om te zien of je wel gekwalificeerd bent voor een licentie. Wanneer je dit hebt, hoef je niet elk jaar een nieuw examen af te leggen, enkel als je een hogere licentie wilt. Maar je moet je licentie wel elk jaar opnieuw aanvragen. Dit moet altijd samen gaan met een doktersonderzoek.

Dan komt het moeilijkste: budget bijeen krijgen. Hier gaat immens veel tijd in zitten! Veel mails sturen, bellen, bedrijven langs gaan; dit elke dag voor en na je dagelijkse baan. Je moet ook zorgen dat je de sponsors gelukkig weet te houden, wanneer ze je eenmaal sponsoren.

Als dit je gelukt is, moet je zorgen dat je in een goed team zit. Je moet er ook voor zorgen dat je goed kan trainen, zowel lichamelijk als op het circuit. Een dergelijke race rijden met een racewagen is heel vermoeiend, je moet dus zorgen dat je minstens 1,5 uur zonder problemen kan rijden. Je moet ook letten op wat je eet/drinkt tijdens een wedstrijd. Als je iets verkeerd eet kan je onwel worden na een stint gereden te hebben.

En dan zit je nog met de tijden. Bij sommige teams hameren ze erop dat je een bepaalde tijd moet rijden, en dit constant. Dit kan heel stressend zijn voor de coureur. Je moet heel snel zijn met de wissels om geen tijd of toch niet te veel tijd te verliezen. Dan komt er nog bij dat er heel wat kosten aan verbonden zijn, mocht de wagen kapot gaan terwijl jij er mee rijdt of als je er een ongeval mee hebt.

Dit zijn zo wat de moeilijkste punten. Als je in een goed team zit waar je een geweldige sfeer hebt, kan het natuurlijk helemaal anders zijn! Goed kunnen omgaan met je teamgenoten is heel belangrijk!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Ik zou zeggen: geef niet op! Ga vaak kijken naar wedstrijden of ga enkele keren langs bij trainingsdagen, spreek de mensen aan. Je weet nooit of je iemand tegen komt die je verder wilt helpen.

Als je zelf al wat budget hebt, kan je altijd bij Skylimit Events een dagje boeken om zelf een uurtje op het circuit te rijden, om er eens van te kunnen proeven. Zorg er dan ook voor dat er wat foto’s genomen worden, deze kan je altijd gebruiken bij je zoektocht naar sponsors.

Neem altijd zelf initiatief! En zorg dat je gemotiveerd blijft, ook al heb je wat moeilijkheden met bepaalde zaken. Zonder dit raak je moeilijk verder.