racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Atze Kerkhof

Het is een zeer speciaal verhaal: van shorttrack naar sim racing en vervolgens richting de Formule 3. Dit is niet de meest logische loopbaan binnen de autosport, maar toch gaat Atze Kerkhof het proberen. Nadat hij jaren terug op hoog niveau aan shorttrack deed binnen het schaatsen, gaat hij er nu voor om op hoog niveau actief te worden in de autosport. RacingInside.com sprak met de ambitieuze Nederlander.

Atze Kerkhof

Hallo Atze, je bent een compleet nieuwe naam in de autosport. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Hallo! Ik ben Atze Kerkhof, 26 jaar oud en ik woon in Groningen. Ik studeer commerciële economie aan de Randstad Topsport Academie en daarnaast ben ik personal trainer. Na een aantal jaar succesvol actief te zijn geweest in het shorttrack en sim racen, sta ik op het punt om mijn carrière voort te zetten in de autosport.

Je staat eigenlijk pas aan het begin van je carrière, maar hebt de topsport wel al van dichtbij mee mogen maken in de vorm van shorttrack binnen het schaatsen. Zijn er vergelijkingen te trekken tussen het shorttracken en racen?
Shorttrack is op veel vlakken te vergelijken met autosport. Fysiek en mentaal moet je sterk zijn om op hoog niveau te kunnen presteren. Daarnaast moet je op hoge snelheden het opnemen tegen je concurrenten op een kleine baan. Tactiek, kracht, uithoudingsvermogen en techniek spelen hier net als in het racen een grote rol. Een foutje in het shorttrack kan snel resulteren in een harde crash, dit creëert een zelfde soort druk als in de autosport.

Door omstandigheden heb je moeten stoppen met shorttracken en ben je gaan sim racen op de computer. Vanwaar deze keuze en kun je ons wellicht meenemen in die wereld?
In het Nederlands team shorttrack lag er altijd een bepaalde wedstrijddruk op me. Er is altijd een doel waar je naartoe leeft en die druk is een perfecte motivatie om hard te trainen en het maximale uit jezelf te halen. Toen ik stopte met shorttrack viel het competitie-element weg en dat begon ik te missen. Door dat gemis heb ik een keer het stuurtje voor de computer weer aangesloten en zo ben ik langzaam de online racewereld in gerold.

De simulatie software is tegenwoordig zo realistisch dat je helemaal op kan gaan in een race, zoals je dat ook in een raceauto zou doen. De banen zijn op de millimeter precies gelijk en de virtuele wagens reageren exact hetzelfde als een echte racewagen. Na wat maanden hobbyen kwam ik op het niveau dat ik prijzen kon winnen en uiteindelijk ben ik me gaan richten op wereldkampioenschappen. Het niveau van simracers en de enorme uitdaging om ze te verslaan motiveerde me om in 1 jaar door te werken naar de wereldtop.

Kerkhof maakt zich klaar voor zijn testOnlangs heb je getest in de Formule 3 bij Van Amersfoort Racing, wat niet bepaald de meest logische eerste stap is in een daadwerkelijke carrière als coureur. Hoe is dit zo gekomen?
In 2012 heb ik getekend voor het prestigieuze virtuele Team Redline. Dit is een extreem succesvol sim racing team en hier kon ik mijn laatste stap maken in mijn leerproces als sim racer. Eind 2012 sloot toenmalig Lotus F1 Development Driver Richie Stanaway aan bij ons team. Richie had in een crash in Formule Renault 3.5 zijn rug gebroken en zocht ons team op om zijn racevaardigheden in de simulator verder te ontwikkelen. Ik heb Richie geholpen en hem de fijne kneepjes van het sim racen bij weten te brengen. Uiteindelijk heeft hij grote stappen kunnen maken.

Door zijn blessure was hij fysiek verzwakt en heb ik hem geholpen door schema’s te schrijven zodat hij weer race-fit kon worden. Er ontstond een goede vriendschap en uit dankbaarheid heeft hij Van Amersfoort Racing ingelicht over mijn kwaliteiten. Een week later zat ik daar aan tafel in een gesprek over de sim racing, topsport, training, en mentaliteit. Het klikte zo goed, dat ik aan het einde van het gesprek een aanbieding kreeg om een keer voor ze te testen in een Formule 3 wagen. Voor Van Amersfoort was dit een gaaf experiment. Ik had namelijk geen race ervaring, maar ik was wel race-fit en behoorde top de absolute wereldtop van het sim racen. Tevens heb ik het team geholpen met hun eigen simulator. In deze professionele sim kon ik mij voorbereiden met de engineer op de testdag en zij konden mijn data en tijden weer gebruiken als referentie voor hun eigen F3 coureurs.

De test heeft uiteindelijk plaatsgevonden op het circuit van Barcelona in een Duitse Formule 3 wagen. De resultaten die dag waren zo verrassend, dat ik meteen het aanbod heb ontvangen om een seizoen te racen voor Van Amersfoort Racing. Een hele eer, maar er moeten wel sponsors gezocht worden om het budget op tafel te krijgen.

Je ambieert het om in de autosport actief te worden. Wat zijn je plannen en doelen voor de lange termijn?
Het is belangrijk om mijn ervaring in de formulewagen uit te bouwen. Ik weet van mijn test dat ik de potentie heb om heel ver te komen. Eigenlijk voelde de Formule 3 wagen al gauw aan als een hele intensieve simulator. Mijn doel is zo snel mogelijk mijn potentie laten zien in een formuleklasse en vervolgens door te stromen naar een WEC-klasse of misschien wel Formule E. Na mijn racecarrière zal ik mijn personal training, sim-training en mentale training uitbouwen in de race wereld. Het lijkt me fantastisch om mijn kennis te delen en ik weet zeker dat hier erg veel te winnen valt!

Kerkhof in actie in de Formule 3Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Die mensen hebben groot gelijk! Het racen in een formuleauto is een ware droom. Inderdaad speelt er naast het racen voor mij een hoop commerciële rompslomp. Het is niet gemakkelijk om sponsors en investeerders te vinden in deze tijd, ook al heb ik een erg aantrekkelijk verhaal. Het budget elk jaar voor elkaar krijgen is vaak de grootste zorg van een coureur. Daarnaast moet er hard getraind worden om fysiek fit genoeg te zijn voor de races. Als alles op zijn plek valt, dan is gaat de focus naar presteren!

Heb je een bepaald trainingsprogramma waarmee je zorgt dat je fit wordt voor de autosport? Zo ja, waaruit bestaat jouw trainingsprogramma?
Met mijn topsport en personal training ervaring kon ik de juiste keuzes maken in mijn trainingsschema. Toen ik hoorde dat ik mocht gaan testen woog ik 85 kilogram. Er moest 10 kilogram af, spiermassa af en dat is mij binnen een maand gelukt door verschillende trainingen. Via het sim racen genoot ik de sponsoring van DeRose Method TriBeCa. Zij trainen mij 2 á 3 keer per week fysiek en mentaal. Het is ongelooflijk wat die vaardigheden kunnen doen met je prestaties, zowel in de sim als in de echte raceauto. Het rijden in een Formule 3 wagen zonder ervaring, op snelle rondetijden, is niet zomaar mogelijk voor een ongetraind persoon. Het vereist een goede conditie, ontspanning en erg veel kracht. Dit kan je trainen door specifieke krachttraining, yoga, ademhalingstechnieken en cardio.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Het klinkt cliché, maar waar een wil is een weg. Als je altijd een bepaald doel in je achterhoofd houdt, zal je onbewust de juiste keuzes maken om stap voor stap dichterbij dit doel te komen. Ik heb kunnen aantonen dat sim racing ervaring een uitstekende ondergrond blijkt te zijn voor het echte racen, maar er leiden meerdere wegen naar Rome.