racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Tommy van Erp

Hij stapte dit seizoen in de nieuwe Formule Renault 1.6 Northern European Cup Junior, na eerder met succes in de Suzuki Swift Cup te hebben gereden. De weg naar de absolute top van de autosport is nog lang, maar een loopbaan als professioneel coureur is wat Tommy van Erp wil realiseren. RacingInside.com vroeg de jonge Nederlander wat zijn ambities zijn en hoe hij zijn doelen wil bereiken.

Tommy van ErpHallo Tommy, in de Nederlandse autosport ben je inmiddels een vrij bekende naam, maar toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Tommy van Erp precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Hallo, ik ben Tommy van Erp, 18 jaar en een jonge en gedreven coureur. Ik ben in de kart- en autosport gestart door 2 jaar te testen in verschillende karts, waaronder Rotax Max Junior en 125 cc schakel (KZ2). Daarna ben ik de weg ingeslagen naar het hart van de sport; autosport. Ik ben begonnen met de Formido Suzuki Swift Cup bij de snelste tweeling van Nederland; de gebroeders Coronel. En dit seizoen rijd ik Formule Renault 1.6 bij Van Amersfoort Racing.

Je vader is natuurlijk een bekende naam in de auto-industrie en autosport, maar hoe ben je zelf betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden?
De droom om autocoureur te worden was er niet altijd. Eerst wilde ik profvoetballer worden en daar was ik aardig naar op weg, totdat mijn vader mij meenam naar de kartbaan. Toen dacht ik; dit is de wereld waar ik het in wil gaan maken, echt supergaaf! Nu is mijn droom zeker om professioneel autocoureur te worden.

Je hebt voorheen in toerwagens gereden, waaronder de Suzuki Swift Cup. Toch ben je in 2013 overgestapt naar de formulewagens in de vorm van de Formule Renault 1.6 NEC Junior. Vanwaar deze overstap?
In de Suzuki Swift Cup heb ik kennisgemaakt met de autosport, om te kijken of het echt wat voor mij was en of ik het wel kon. Dat was aardig gelukt door in mijn debuutjaar de derde plaats in het algemeen klassement te pakken en meer dan twee handen vol aan podiumplaatsen.

Dit seizoen zijn wij overgestapt met Van Amersfoort Racing naar de Formule Renault 1.6, wat voor ons beiden een nieuwe uitdaging vormt. Om professioneel autocoureur te willen worden moet je zeker een aantal jaren ervaring hebben in formulewagens en daar zijn wij nu mee bezig, om zo van mij een betere coureur te maken.

Iedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe, en wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe?
De beste momenten tot nu toe zijn de vele podiumplaatsen in de Suzuki Swift Cup en het feit dat één van de grootste teams op Le Mans, Rebellion Racing, mijn sponsor is. Ik hoop dan ook dat als ik verder in mijn carrière ben, dat ik dat team kan vertegenwoordigen.

Het slechtste moment was afgelopen weekend tijdens de Formido Finaleraces 2013. Tijdens de eerste race had ik motorproblemen en finishte ik op een twaalfde plaats en tijdens de tweede race crashte er iemand voor mij die terug op de baan kwam en mij daardoor elimineerde.

Van Erp in de Formule Renault 1.6Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Ik hoop dat de toekomst veel te brengen heeft. Ik heb zeker een aantal doelen die ik graag wil bereiken, waaronder veel langeafstandsraces rijden en uiteraard dan ook heel graag de 24 Uren van Le Mans. Formule 1 hoeft niet zo erg van mij, maar als ik de kans krijg pak ik die natuurlijk met beide handen aan!

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Coureur zijn is heel leuk, maar mensen vergeten dat je er heel veel voor moet doen en nog meer voor moet laten. Het moeilijkste van coureur zijn is het om altijd alles goed te doen en dat kan natuurlijk niet, maar dat is wel wat je zoveel mogelijk voor elkaar probeert te krijgen.

In de autosport ben je als coureur natuurlijk niet de enige verantwoordelijke voor goede resultaten. Zijn er binnen jouw carrière personen die een speciale rol voor je spelen?
Autosport lijkt een sport die je in je eentje doet, maar er komen veel mensen aan te pas in je carrière. Mijn grootste fans en mensen die mij steunen zijn mijn familie en dan vooral mijn moeder (Wilma Jonker), mijn vader (Peter van Erp) en mijn broer en zus. Als die mensen er niet waren, dan was ik al nooit zover gekomen als waar ik nu sta. Maar natuurlijk mogen anderen ook niet vergeten worden, zoals de sponsors die mij elk jaar steunen met de financieringen.

Als je één dag met een andere coureur zou mogen ruilen, met wie zou je dan ruilen en waarom?
Tom Kristensen, omdat hij de absolute meester en recordhouder is van Le Mans door hem zeven keer gewonnen te hebben. Tevens zit hij bij het fabrieksteam van Audi!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Als je de kans krijgt, pak hem dan met beide handen aan. Ga er meteen volgas voor en zorg dat je hem nooit uit je handen laat glippen, want het is de mooiste sport die er bestaat. Ga altijd tot het uiterste en trap niet op de rem als je nog niet bij je doel bent!