racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Jochen Habets

Jochen Habets heeft de afgelopen seizoenen in diverse uitdagende kampioenschappen gereden, maar in 2013 komt hij uit in de meest prestigieuze merkencup ter wereld. Habets zal in 2013 namelijk racen in de Porsche Mobil 1 Supercup, een kampioenschap wat bijvoorbeeld in het voorprogramma van de Formule 1 rijdt. RacingInside.com sprak met Jochen Habets over zijn carrière en de nieuwe uitdaging voor 2013.

Jochen HabetsHallo Jochen, je hebt de afgelopen seizoenen hard aan de weg getimmerd. Toch zullen sommige bezoekers zich afvragen wie Jochen Habets precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Natuurlijk wil ik een korte introductie geven. Ik ben, zoals veel coureurs, begonnen in de kartsport, daarna heb ik de overstap gemaakt naar de autosport. Met de BRL Light ben ik begonnen, daarna in de Supercar Challenge met de Renault Mégane Endurance en Porsche 997 GT3 Cup. Vervolgens heb ik de World Series by Renault gereden met de Renault Mégane Trophy en afgelopen seizoen heb ik gereden in de Blancpain Endurance Series met de BMW Z4 GT3. Komend seizoen rijd ik het prestigieuze Porsche Mobil 1 Supercup kampioenschap.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien?
Het is inderdaad niet aan komen waaien. Mijn vader heeft in zijn jongere jaren een tijdje gekart, maar kon deze sport niet blijven beoefenen door de drukte van zijn bedrijf. Toen ik 12 jaar was maakte ik mijn vader gek om een quad te kopen, maar dit was hij niet van plan en toen stelde hij voor om te gaan karten. We zijn toen op zoek gegaan naar een kart en toen is balletje gaan rollen. Op mijn 17de heb ik de overstap gemaakt naar de autosport.

Je bent, net als veel andere coureurs, in de kartsport begonnen. Heb je genoten van jouw periode in de karting? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ja, dat was een supertijd. Je rijdt in een dergelijk weekend flink wat trainingen en races. Dat is wel even wennen in de autosport; hier rijd je veel minder dan de kartsport. “Karting een essentiële stap voor de carrière van een coureur?” Dat weet ik wel zeker, in de kartsport leer je alle basisdingen die je later in de autosport hard nodig hebt.

Je hebt gedurende de laatste jaren in een mix aan bolides gereden, waaronder Porsches, Renault Mégane Eurocup en de BMW Z4 GT3. Wat is het grootste verschil tussen deze bolides onderling?
Het grootste verschil is toch wel het weggedrag van deze auto’s; deze auto’s kun je totaal niet met elkaar vergelijken. Je moet ze ook totaal anders rijden en daar leer je veel van.

Het afgelopen seizoen ben je in de prestigieuze Blancpain Endurance Series actief geweest, waar merken als Ferrari, Lamborghini, Mercedes, BMW en Audi zijn vertegenwoordigd. Wat is de kwaliteit van de Blancpain Endurance Series en is dit ook de klasse waar je de komende jaren actief wilt zijn?
Het is een heel mooi kampioenschap; hier rijden van alle topmerken de GT3 auto’s mee. Je leert er heel goed om langeafstandsraces te rijden en met meerdere coureurs samen te werken.

Komend seizoen rijd ik niet in de Blancpain Endurance Series, maar in de Porsche Mobil1 Supercup. Hier rijd ik alleen op de Porsche en dit zijn sprintraces in plaats van langeafstandsraces.

Gedurende langeafstandsraces vorm je een team met meerdere coureurs. Met welke coureur werk je het liefste samen?
Je moet gedurende langeafstandsraces met elke coureur kunnen samenwerken anders kun je het vergeten tijdens de races.

Habets in actie met de BMW Z4 GT3Iedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe?
Slechtste moment is toch wel het afgelopen jaar tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Na een mooie start en 2 uur racen gaf ik het stuur over aan mijn teamgenoot, 10 minuten later komt er een enorme stortbui naar beneden. Overal vliegen auto’s van de baan door het slechte weer, helaas crasht onze auto midden op het rechte stuk in de muur (aquaplaning).

Dan ben je na 2 uur en 15 minuten al uit de race en daar ga je echt kapot aan, je leeft echt naar een dergelijke 24-uurs wedstrijd toe. Het ergste was het voor onze teamgenoot, want hij had een enorm schuldgevoel door de crash maar kon hier helemaal niets aan doen.

Het mooiste moment vind ik toch altijd wel elke race te starten; dat geeft mij een zodanige kick.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Op dat vlak ben ik vrij nuchter. Ik zou het natuurlijk helemaal super vinden om fabrieksrijder te worden. Maar we zien wel waar het schip zal stranden.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Je moet topfit zijn als coureur, dus wij brengen de nodige uurtjes door in de sportschool en moeten er veel voor laten. Ook is de autosport een keiharde wereld; de ene dag ben je in the picture en de andere dag kennen ze je niet meer.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Ervoor gaan en niets je laten tegenhouden.