racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Claire Dubbelman

Claire Dubbelman is een belangrijk gezicht achter de schermen bij diverse aansprekende kampioenschappen binnen de autosport. Coureurs en insiders zullen haar vooral kennen van het Northern European Championship Formula Renault 2.0, wat er vanaf aankomend seizoen een klein broertje bij krijgt in de vorm van de Formula Renault 1.6 Northern European Championship Junior. RacingInside.com sprak met de Nederlandse over beide kampioenschappen, haar loopbaan binnen de autosport en haar ambities.

Claire DubbelmanHallo Claire, je bent een belangrijk persoon achter de schermen van de internationale autosport. Het merendeel van de coureurs zal dan ook bekend zijn met je, maar veel buitenstaanders hebben wellicht nog nooit van je gehoord. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Allereerst dank voor deze kans op RacingInside om mezelf voor te stellen en wat meer uitleg te geven over de kampioenschappen waar ik bij betrokken ben!

Mijn naam is Claire Dubbelman, 26 jaar en ik ben sinds 2008 deel van het team dat diverse Renault Sport kampioenschappen organiseert (o.a. Formule Renault 2.0 Northern European Cup). Ik doe dat zeker niet alleen, maar omdat ik de enige Nederlandse ben in ons team, ben ik voor de meeste mensen hier wel een beetje het gezicht van Renault Sport geworden.

Sinds 2011 werk ik als freelancer in de autosport en heb naast de Renault Sport series onder andere voor de FIA als perswoordvoerder van het Europees Formule 3 kampioenschap gewerkt.

Je vader is natuurlijk een bekende naam binnen de Nederlandse autosport. Is dat ook de reden dat jij in de autosport bent beland? Denk je dat je zonder jouw vader dezelfde mate van interesse in de autosport zou hebben?
Mijn vader, Huub Dubbelman, is inderdaad in november 2012 voorzitter van de KNAF geworden. Hoewel dat dus redelijk recent is, komt hij al meer dan 40 jaar op circuits. Sinds ik me kan herinneren kijken we samen Formule 1, DTM en alles wat met benzine te maken heeft. Het is zeker aangeboren, die liefde voor auto’s en snelheid. Toch kan ik hem niet helemaal de schuld geven, mijn zusje heeft tenslotte in hetzelfde huis gewoond en zij heeft voor een baan buiten de autowereld gekozen.

Ik was 21 toen ik afstudeerde en besloot dat als ik de komende 50 jaar moest gaan werken, dat ik dan maar het beste een baan kon gaan vinden die ik heel erg leuk vond. Ik ben nog steeds erg gelukkig dat dat me ook gelukt is. Sommige mensen moeten daar erg lang naar zoeken, ik ben blij dat mijn vader mij die springplank gegeven heeft.

Je bent de laatste jaren vooral actief bezig geweest met de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Wat kun je vertellen over deze klasse en dit kampioenschap?
Mick de Haas en Renault Sport Duitsland begonnen acht jaar geleden met de organisatie van de Formule Renault 2.0 Northern European Cup, voor mij wordt het mijn vijfde seizoen.

De NEC geldt als één van de populairste series om coureurs klaar te stomen voor professionele autosport. Een van de eerste kampioenen was Filipe Albuquerque, die vorig jaar DTM reed voor Audi. In 2008 werd Valtteri Bottas de winnaar, hij zal in 2013 uit komen voor het Formule 1 team van Williams. Ook Robin Frijns heeft in 2011 meegedaan aan onze klasse. De serie lijkt zich daarmee steeds weer te bewijzen als het kampioenschap voor aanstormend talent. Vorig jaar hadden we gemiddeld meer dan 30 auto’s aan de start, waarbij de eerste 10 vaak binnen één seconde van elkaar kwalificeerden. Voor komend jaar verwachten we dezelfde volle velden en hetzelfde hoge niveau van competitie.

Vanaf dit jaar zal ook de Formula Renault 1.6 Northern European Cup Junior erbij komen. Wat kun je vertellen over deze nieuwe klasse en dit nieuwe kampioenschap?
We merkten bij Formule Renault 2.0 dat de ontwikkeling van de auto zo hard gegaan is, dat het voor talent zonder autosportervaring steeds lastiger wordt om direct vooraan mee te doen. Daarnaast zagen we dat er in Nederland en België weinig kans was om goed voorbereid in de 2.0 te stappen. Vandaar dat we met de steun van Renault Sport in mei 2012 de Formule Renault 1.6 introduceerden. Het enorme enthousiasme wat daarop volgde heeft geleid tot het nieuwe Formule Renault 1.6 NEC Junior kampioenschap. We willen vooral een aantrekkelijke auto tegen een relatief laag budget aanbieden. In combinatie met de technische gelijkwaardigheid van alle auto’s en een interessante kalender met circuits als Zandvoort, Spa-Francorchamps en de Hockenheimring denken wij toekomstige coureurs een hele mooie opstap te bieden.

De Formula Renault 1.6 Northern European Cup Junior wordt ondersteund door de KNAF als Talent First Project. Welke invloed heeft dit?
De ondersteuning van KNAF Talent First heeft in principe geen invloed op de organisatie van het kampioenschap. Voor ons blijft elke coureur hetzelfde, met Talent First ondersteuning of zonder. Voor een coureur heeft het daarentegen wel een aantal voordelen. Zo zullen ze onder andere begeleiding krijgen van een officiële bondscoach en diverse trainingsstages mee kunnen maken. Als organisatie zijn we natuurlijk wel heel blij dat Maarten van Wesenbeeck van KNAF Talent First achter ons project staat. Dat straalt vertrouwen uit en daar zijn we heel trots op.

Claire DubbelmanWat voor coureurs hopen jullie aan te trekken met beide kampioenschappen, Formula Renault 1.6 en Formula Renault 2.0?
Bij Formule Renault 1.6 hopen we de absolute beginners binnen te halen. Talent uit de kartsport, beginners in de autosport en formulewagenracerij. Naast het niveau zal ook het budget een stuk aantrekkelijker zijn. We verwachten dat een seizoen Formule Renault 1.6 rond 100.000 Euro zal kosten, wat de helft is van het budget dat teams voor Formule Renault 2.0 vragen. Formule Renault 2.0 is gewoon een stap erbij, qua niveau en budget. Coureurs met een seizoen formulewagenervaring zijn daarom beter op hun plek in de 2.0.

Als je een blik werpt op de toekomst, wat zou een verdere uitbreiding kunnen zijn en waar liggen de ambities? 
Met de komst van Formule Renault 1.6 is de Renault Sport range compleet. Je kunt nu vanuit de kartsport via Formule Renault 1.6, 2.0 en World Series Formule Renault 3.5 doorstromen naar Formule 1. Ik ga natuurlijk eerst heel erg mijn best doen om Formule Renault 1.6 NEC Junior net zo groot te maken als Formule Renault 2.0 NEC. Het organiseren van de races is mijn echte ambitie. Hoewel het nu al aardig gaat, zou ik daar graag groter en beter in willen worden. Het is een droom om dat in de toekomst voor een van de fabrikanten zoals Porsche, BMW of Mercedes te mogen doen. De autosportwereld is klein, de banen zoals deze zijn heel beperkt. Ik zal dus echt heel hard moeten werken om de kans te krijgen.

De autosport wordt gedomineerd door mannen. Is het lastig om je in de autosport staande te houden als zijnde vrouw?
Het werkt 50/50. Mijn collega’s sturen mij vaak als er een probleem is. Andere mannen schijnen beter te reageren als een vrouw ze om hulp vraagt. Bovendien heb ik altijd heel veel lol in mijn werk, je komt af en toe als vrouw in rare situaties terecht. Met NEC komen we bijvoorbeeld op een circuit in Tsjechië zonder vrouwentoilet, of de tijdwaarnemer daar, die eerst je hand kust voordat je resultaten mee krijgt.

Aan de andere kant maak ik vaak mee dat mannen zich afvragen of ik er wel genoeg verstand van heb. Meestal twijfelen ze maar even, duurt het langer dan is dat vooral een motivatie voor mij om te laten zien dat ik het wel kan. Daarnaast moet je als vrouw realiseren dat je opvalt op een circuit en dat de aandacht die daar bij hoort, niet altijd oprecht is. Scherp blijven en hard werken, dat is denk ik het beste.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Autosport is een kleine wereld, bijna een soort familie, het duurt even voor je als nieuwkomer je plek verdiend hebt, zeker in Nederland en Duitsland. Gewoon hard werken, doen wat je belooft en laten zien dat je je uiterste best doet. Ik denk dat voor iedere carrière geldt. Als autosport je passie is, dan moet je er zeker voor gaan en je door niemand tegen laten houden.

Foto's door Essay Produkties©