racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Bas Lammers

Hij is een absolute grootheid in de kartsport met nationale, Europese en zelfs wereldtitels op zak. Ook in 2012 liet de zeer talentvolle, uiterst aardige en zeer bekwame Nederlander weer van zich horen. Ditmaal pakte hij de World Cup in de KZ1, de absolute koningsklasse van de kartsport. Uiteraard hebben we het over Bas Lammers, een coureur waarvoor men enkel zeer veel respect kan hebben door zijn vele titels en grootse prestaties. RacingInside.com sprak met Bas Lammers over zijn carrière in de kartsport, zijn korte uitstap naar de autosport en zijn toekomst.

Lammers winning the World Cup KZ1 in 2012Bas, voor degene die de kart- en autosport de afgelopen seizoenen hebben gevolgd ben je uiteraard een zeer bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Bas Lammers is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ik ben Bas Lammers, 26 jaar en ben geboren in Roosendaal en Nispen. Ik ben een fulltime kartcoureur die de kartsport nu in totaal 19 jaar beoefent.

Hoe ben je betrokken geraakt in de kart- en autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund in jouw carrière?
Mijn vader heeft, voordat ik begon in de kartsport, de 4 x 4 gereden op snelheid. Ik ben via een goede kennis van mijn vader in de kartsport terecht gekomen en vanaf het eerste moment was het als liefde op het eerste gezicht! Het racen is bij mij definitief begonnen doordat die kennis van mijn vader mij een voorstel deed. Ik reed op dat moment bar slecht en kon eerlijk gezegd niet goed uit de voeten met de kart.

Het voorstel was; als ik (Bas Lammers) een rondje kon rijden op Kartbaan Strijen onder de 40,00 seconden, dan zou ik van hem een origineel paar kartschoenen krijgen. Ik had op dat moment enkel een paar motorcrossschoenen. Ik en mijn vader gingen naar Kartbaan Strijen op een zaterdag en we begonnen in de ochtend om 8:00 uur met de vrije trainingen tot en met 19:00 uur in de avond. Ongeveer om 18.45 reed ik mijn beste tijd en dat was 39,95 seconden. Het was gelukt en ik kreeg een paar kartschoenen. Sindsdien is mijn carrière definitief begonnen!

Mijn familie was, en is, de allergrootste steun in mijn carrière. Zonder hen was ik absoluut niet zo ver gekomen en hier ben ik hen heel erg dankbaar voor!

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Nu ben jij één van de absolute toppers binnen de kartsport. Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ik ben ervan overtuigd dat karting inderdaad een essentiële stap is voor de toekomstige generatie. Het is heel erg belangrijk dat de toekomstige coureurs op een professionele manier ontwikkeld worden in de kartsport, waardoor ze klaar worden gestoomd om de overstap te maken naar de autosport. In de karting leer je de basis door bijvoorbeeld goed feedback te geven, ‘taalkennis’ op te doen, communicatie te hebben met het team, media te woord te staan, te werken aan de handling van de kart, respect voor je spullen te krijgen en misschien het allerbelangrijkste; de conditie van de rijder. Karting is in mijn ogen één van de zwaarste sporten wat betreft je conditie.

Lammers celebrating his victoryJe hebt zelf ook enkele seizoenen in de autosport gereden, maar bent toch ijzersterk teruggekomen in de kartsport gedurende de laatste seizoenen. Wat is de reden dat je vanuit de autosport terug bent gegaan naar de kartsport?
De reden was heel erg simpel. We hadden een goed debuutjaar in 2005 in de Formule Renault 2.0 in het Benelux Kampioenschap. We hadden kans op het kampioenschap, maar helaas liet technische malheur ons in de steek waardoor we bleven steken op de 4de plaats in het kampioenschap. Wel behaalden we direct tijdens ons eerste seizoen een aantal overwinningen.

We hadden aan het eind van het seizoen een vergadering met één van mijn hoofdsponsors en die had mij zijn akkoord gegeven om wederom een bedrag te sponsoren voor het nieuwe seizoen. Helaas kregen we een aantal dagen na deze vergadering een erg naar telefoontje dat de beste man was overleden. We verloren hierdoor niet alleen een geweldige vriend, maar hierdoor werd de sponsoring ook stopgezet.

Het werd voor ons heel erg moeilijk om in een korte periode datzelfde bedrag te vinden om nog een jaar te kunnen racen in de Formule Renault 2.0 wat ons deed besluiten om ermee te stoppen en terug te keren naar mijn oude liefde, karting.

Dit seizoen heb je natuurlijk de World Cup KZ1 gewonnen, wat het hoogst haalbare is binnen de kartsport. Kun je omschrijven wat voor een gevoel een dergelijke overwinning met zich meebrengt?
Het is een gevoel wat zeer moeilijk te omschrijven is. Er was op dat moment een enorme druk van mijn schouders gevallen. Mede doordat we begin dit jaar begonnen met een nieuw kartmerk, Praga. Je wilt uiteindelijk met het nieuwe merk direct scoren, wat ons heel erg moeilijk lukte omdat het chassis ontwikkeld moest worden. Er werd heel veel getest, wedstrijden gereden en monteurs moesten hard werken om het product te begrijpen. Uiteindelijk werd al ons harde werken beloond met de belangrijkste wedstrijd van het jaar, het Wereldkampioenschap in de KZ1 klasse! Ik was hier zo blij mee omdat tijdens deze wedstrijd echt alle topcoureurs mee deden, en dat was tijdens de World Cup titel in 2010 niet zo.

Je hebt veel kampioenschappen, overwinningen en mooie momenten meegemaakt in je loopbaan, maar wat is tot op heden het allerbeste moment uit jouw carrière?
Het allerbeste moment uit mijn carrière is toch wel de Wereldtitel KZ1 van 2012!

Op de tweede plaats komt mijn behaalde Europees Kampioenschap in de KZ1 in Varennes sur Allier, Frankrijk, in 2010. Ik en mijn teamgenoot Jeremy Iglesias streden om elke centimeter op het asfalt om de overwinning. Wie de overwinning zou behalen werd kampioen.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Op dit moment wil ik heel graag proberen om nog zoveel mogelijk titels binnen te halen in de kartsport. Iets wat heel erg moeilijk wordt, maar zeker niet onmogelijk is.

Ik wil nog wel blijven proberen om iets te betekenen in de autosport wat betreft formulewagens of touring cars, als de kans zich voordoet.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur binnen de kart- of autosport, met welke coureur zou je dan ruilen?
Ik zou eerlijk gezegd niet willen ruilen met een andere coureur, omdat ik tevreden ben met wat ik heb en doe.

Er zijn vele goede kartcoureurs die ongetwijfeld beter zijn dan ik maar die de kans niet hebben gekregen om te kunnen doen wat ik nu doe. Ik geniet dan ook met volle teugen van deze kans en ik ben heel veel mensen dankbaar die dit voor mij mogelijk maken!

Lammers winning the World Cup KZ1 in 2012

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de kart- en autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Dat is inderdaad zo, van buiten zien niet veel mensen wat er op de achtergrond gebeurt. Wij, coureurs, zijn constant bezig met verschillende aspecten die bij het racen horen, onder andere door op je voedsel te letten, een strikt fitnessschema te volgen en proberen je fysiek zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende race.

De resultaten komen niet vanzelf. Ik probeer in mijn geval zoveel mogelijk te werken aan mijn conditie om fysiek de zware wedstrijden aan te kunnen. Het racen is mijn liefde en toeverlaat, waarvoor ik alles over heb en dat zal ik zo lang mogelijk blijven doen tot er een op gegeven moment een punt komt waarin voel dat het niet meer lukt.

In de kart- en autosport ben je als coureur natuurlijk niet als enige verantwoordelijke voor goede resultaten. Zijn er binnen jouw carrière personen die een speciale rol voor je spelen?
Het eindresultaat behaal je nooit alleen. Dit lukt alleen met de juiste mensen om je heen, die weten waar ze over praten en wat ze doen. Ons resultaat is afhankelijk van support van vrienden en familie, monteurs, de motortuner, het team, sponsors en misschien wel de allerbelangrijkste factor die meetelt is geluk!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de kart- en autosport?
Ik wil graag tegen iedereen zeggen: “Drivers, if you have a dream in your mind, make sure that you will do everything to make this dream come true! Never say: We are lost before the start! Because, then you will be lost during the race! Give always your maximum and even if you don’t win the race you know to yourself; I have given the maximum!”

Pictures by Praga Kart©