racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Sam Dejonghe

Hij is een groot Belgisch talent binnen de autosport en ondanks zijn jonge leeftijd weet hij hoe het is om succes te hebben. In het sterke veld van de European F3 Open heeft hij in 2012 dan ook diverse podiumplaatsen weten te pakken. Uiteraard hebben we het dan over Sam Dejonghe. RacingInside.com sprak met de talentvolle Belg over het seizoen 2012, zijn carrière tot nu toe en zijn toekomst.

Dejonghe pakt een podiumplaats op MonzaHallo Sam, voor degene die de autosport de afgelopen seizoenen hebben gevolgd ben je uiteraard een bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Sam Dejonghe is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Mijn naam is Sam Dejonghe, ik ben 21 jaar oud en ik woon in Kalmthout (België). Ik ben zonet met onderscheiding afgestudeerd als Bachelor in de Marketing en ben momenteel actief in de European F3 Open met het Britse Team West-Tec.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Op vijfjarige leeftijd was ik een boekje aan het bekijken waar iets over karting in stond. Ik vroeg direct aan mijn ouders of ik dit mocht gaan doen. Sinds dat moment ben ik helemaal bezeten van de autosport en de Formule 1. Blijkbaar heb ik op datzelfde moment tegen mijn ouders gezegd dat ik Wereldkampioen Formule 1 wilde worden. ‘Ambitieus’ dachten zij natuurlijk bij zichzelf. Twee jaar later reed ik mijn eerste meters in een indoorkart. Mijn familie en vooral mijn vader heeft mij altijd geholpen en bijgestaan. Het racevirus zit eigenlijk helemaal niet in mijn familie. Het was dus echt van nul begonnen.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Ben jij, net als vele anderen, ook gestart in de kartsport of ben je rechtstreeks richting de autosport gegaan? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ja, ook ik ben begonnen in de karting. Op zevenjarige leeftijd begon ik met indoorkarten.

Na 5 jaar heb ik toch de overschakeling gemaakt naar de echte competitie; outdoor. Daar werd ik direct bij de junioren gezet en moest het zonder echte ervaring opnemen tegen jongens als Robin Frijns, Laurens Vanthoor en Nigel Melker. Ik reed onder andere als fabriekspiloot voor Kosmic Kart in de KF2 klasse en was in mijn laatste seizoen ook test- en fabriekspiloot voor Pavesi voor de 125cc schakelkart motoren.

Ik denk dat karting wel degelijk een essentiële stap is in de carrière van een goede coureur. Ook al is het rijden met een eenzitter iets totaal anders dan rijden met een kart, toch leer je de basisvaardigheden in de karting. Ook leer je omgaan met druk en met het competitieaspect. Het beste bewijs hiervan is het aantal ‘grote’ namen waar ik in de karting nog tegen heb gestreden en die je nu ziet rijden in de autosport. Dan denk ik aan een Da Costa, Frijns, Tincknell, Stevens, Melker, Magnussen, Harvey, Rowland etc. Tevens is de kartsport een goede fysieke voorbereiding voor de autosport!

Dit seizoen kom je uit in het European Formula 3 Open Championship, na eerder onder andere Formule Renault te hebben gereden. Hoe is jouw seizoen 2012 tot op heden verlopen?
Als ik eerlijk moet zijn, niet zoals we gehoopt hadden. Ik mikte dit jaar wel degelijk op de titel en voelde mij hier mentaal ook klaar voor. Spijtig genoeg vonden we niet tijdig het nodige budget en moest ik het seizoen starten met slechts twee magere testdagen, en dit met een oudere wagen. Als je weet dat je directe concurrenten ongeveer 20 tot 30 dagen hebben afgewerkt, dan weet je dat concurreren moeilijk zal zijn. Toch hebben we alles gegeven.

Tijdens ons eerste weekend in Portugal mocht ik al op het podium gaan staan en tijdens het tweede raceweekend won ik al mijn eerste race! Daarna liep het een stuk minder, vooral omdat we met de wagen een gigantische technische achterstand hadden ten opzichte van onze concurrenten.

De laatste twee races in Hongarije en Monza maakten we een grote sprong voorwaarts en behaalde ik twee opeenvolgende tweede plaatsen. Ik sta momenteel vierde in het sterke kampioenschap. Niet de plek die ik dus wilde hebben, maar ondanks de minimale voorbereiding heb ik mezelf vaak kunnen laten zien. De snelheid is er, dat geloof ik!

Ondanks dat je nog jong bent, heb je al een aantal jaren ervaring in de autosport. Wat is tot op heden het beste moment uit jouw carrière?
Ik heb er eigenlijk twee. De eerste daarvan is mijn tweedaagse test op Valencia, vorig jaar in december. Op dat moment kwamen alle F3 piloten uit verschillende klasses op Valencia testen. Zo ook ik en dit voor de eerste maal met een auto die nieuw voor mij was. Ik kreeg voor de eerste keer in mijn carrière echt de tijd om veel kilometers te maken en mezelf te verbeteren. Eindelijk had ik eens gelijke wapens om mee te strijden. Het resultaat mocht er zijn. Ik was 1,1 seconden rapper dan de tweede snelste man van mijn kampioenschap (met een Toyota motor), Niccolò Schirò, en dit gedurende 11 opeenvolgende ronden. Dat gaf mijn zelfvertrouwen een enorme boost.

Het mooiste moment uit mijn carrière is zonder twijfel mijn eerste echte grote Formule 3 overwinning dit jaar op de Nürburgring. Onze wagen was verre van perfect en ik moest als vijfde starten. Ik had een megastart en spurtte naar de derde positie in bocht 1 en de tweede positie in bocht 2. Daarna kon ik de koppositie overnemen en gaf deze niet meer af. Het was een geweldig gevoel!

Dejonghe in actie in European F3 OpenAls je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
In mijn situatie bestaat er denk ik niet zoiets als een ‘vast plan’. We vechten hard om mijn toekomst veilig te stellen. Liefst gaan we voort in de eenzitters, ofwel formulewagens. Waar, met wie en hoe hangt allemaal af van het budget dat we hiervoor kunnen vinden. Maar als ik zou mogen kiezen, dan rijd ik in 2013 het liefste in de World Series by Renault Formula Renault 3.5. Mijn grootste droom is nog steeds om coureur in de Formule 1 te worden. En natuurlijk, hierin wereldkampioen worden is het ultieme!

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Om eerlijk te zijn zou ik liever niet maar voor één dag willen ruilen. Op zijn minst dan toch voor een volledig weekend. Natuurlijk wil ik graag eens een dag in Fernando Alonso zijn schoenen staan en met die legendarische Ferrari rijden, maar je moet er wel klaar voor zijn. Zowel mentaal, fysiek als ook op het vlak van de skills! Anders heeft een Formule 1 test toch geen zin en kan je het ware potentieel niet laten zien. Ik wil die dag ten volste kunnen benutten!

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Het moeilijkste aspect is zonder twijfel het financiële. Dit vormt voor piloten zoals mij een gigantische beperking. En de huidige economische situatie draagt daar in de negatieve zin nog eens extra aan bij. Het is vallen en opstaan, telkens weer. Je moet een echte winner zijn om vroeg of laat niet op te geven, want het gaat er verdomd hard aan toe. Er zijn dagen dat je er ziek van wordt, maar er zijn gelukkig ook dagen dat ik in de wagen kan kruipen en besef waarom we het allemaal doen. Het is een unieke ervaring en ik ben nog steeds bevoorrecht dit te mogen doen op mijn leeftijd. Het is voor velen een jongensdroom, maar voor mij is dit realiteit. Als ik dat kan blijven beseffen, slaan we ons wel door de moeilijkere tijden heen!

In de autosport ben je als coureur natuurlijk niet de enige verantwoordelijke voor goede resultaten. Zijn er binnen jouw carrière personen die een speciale rol voor je spelen?
Zeker en vast! Alleen zou ik dit nooit kunnen bolwerken. Mijn vader is de grootste drijfkracht achter mijn carrière. Hij werkt er zeer hard voor en heeft zich door de jaren heen kunnen omringen met een team van mensen die heel veel proberen om mij verder te helpen!

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Ik denk dat iedereen zijn dromen moet proberen na te streven. Al denk ik wel dat je alle voor- en nadelen goed tegen elkaar moet afwegen. Je moet zeker zijn dat je alles wil geven, en ook veel dingen zal moeten laten. Je moet eerlijk kunnen zijn met jezelf, zowel over je eigen talent alsmede over de progressie die je maakt. Een jaarlijkse balans maken is volgens mij de beste manier om te kijken of en hoe het verder moet met je carrière. Maar laat je zeker niet tegenhouden door de ‘lastige kant’ van het wereldje, want wanneer je in die wagen kruipt en een snelle ronde neerzet, weet je dat het dit allemaal waard was!