racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Daniël de Jong

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zijn weg al gevonden in de formulewagens. Na eerder in Formula Renault 2.0 en Formula Renault 3.5 te hebben gereden, is hij in 2012 actief in de Auto GP. Hoe hij deze stappen heeft gemaakt en hoe hij de volgende stappen in zijn carrière ziet, besprak Daniël de Jong in een interview met RacingInside.com.

Daniël de JongHallo Daniël, voor de mensen die autosport de afgelopen seizoenen op de voet hebben gevolgd ben je uiteraard een bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Daniël de Jong is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Mijn naam is Daniël de Jong, en ik ben 19 jaar. Ik woon in de Hoeksche Waard, dus ik ben een beetje een plattelander. Dit jaar neem ik deel aan het kampioenschap van de Auto GP met het Nederlands/Engels team Manor MP Motorsport.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien?
Mijn vader (Henk de Jong) heeft vroeger altijd gekart en is toen ook Nederlands kampioen geworden in die tijd. Toen ik ongeveer 7 jaar was, vertelde op een dag mijn vader al die verhalen weer over het karten en zo zijn we eigenlijk ook weer op het idee gekomen om te gaan karten. Dat heb ik toen een paar jaar gedaan en in die tijd sponsorde mijn vader ook Bas Lammers, die toen Formule Renault is gaan rijden.

Toen ik een jaar of vijftien was zaten we er aan te denken om Europees te gaan karten of de autosport in te gaan. We kozen toen voor het laatste. Mijn droom om coureur te worden is nu echt van de laatste jaren, want in de tijd dat ik nog echt jong was had ik teveel dromen. Door al die jaren karten heb ik veel ervaring opgedaan en dus besloot ik om er ook verder mee te gaan.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Heb jij ook een verleden in de kartsport of ben je in de autosport begonnen? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ik denk zeker dat karten heel goed is om mee te beginnen. Ik kart dan ook nog steeds elke zaterdag, als ik geen wedstrijd heb in de autosport. Je leert dan ook zoveel van karten. Je leert wat grip is, je leert sturen, remmen, inhalen en nog genoeg andere dingen.

Overigens als ik een fout maak met karten en ik ga de grindbak in dan til ik mijn kart op en schut het grind er weer uit en dan kan ik weer verder rijden. Met de autosport is dat even een ander verhaal, dus is het beter om beginnersfouten te maken met een kart in plaats van het maken van deze fouten in de autosport.

Je hebt al de nodige jaren ervaring in de formulewagens. Je hebt onder andere gereden in Formule Renault 2.0, Formule Renault 3.5 en Auto GP. Hoe zou je deze auto’s omschrijven en welke auto ligt jou het beste?
Formule Renault 2.0 ligt nog het dichtste bij een kart denk ik, want je heb nog niet veel vermogen en de aerodynamica werkt ook nog niet heel erg mee.

Formule Renault 3.5 is weer een heel ander verhaal, want je hebt dubbel zoveel vermogen en je conditie moet hier voor ook even een stuk beter zijn, want de aerodynamica werkt hier wel goed. Toch is de 3.5L vriendelijker dan een Auto GP, want dat is meer een beest.

Ik vind zelf dat het harder werken is in de Auto GP dan in een Formule Renault 3.5, maar dat zal met de nieuwe Formule Renault 3.5 van 2012 wel anders zijn.

De Jong in actie in Auto GPHoe zie jij jouw toekomst in de autosport voor je?
Dit jaar neem ik deel aan het volle Auto GP seizoen en we zijn nog aan het onderhandelen voor drie GP2 races voor dit jaar. Wie weet volgend jaar wel het gehele seizoen GP2 of iets anders heel gaafs. Zo lang er maar veel strijd is en de wil om te winnen er ook is, hoop ik nog vele jaren te mogen racen. Sponsors spelen natuurlijk ook een rol, want het is en blijft helaas een hele dure sport.

Wanneer vind je jouw carrière in de autosport geslaagd? Hoe wil je deze doelen behalen?
Veel rijders zeggen dat hun doel is kampioen te worden in de Formule 1. Dat zou ik uiteraard ook willen, maar dat is een moeilijk realiseerbaar doel. Misschien is het ook wel een onrealistisch doel. Niet dat ik er niet in geloof, maar het mee mogen doen met de Formule 1 is voor mij meer een prestatie, een resultaat, dan een doel.

Mijn doel is altijd om zo goed en zo professioneel mogelijk als autocoureur te worden, met als doel veel overwinningen. Ik denk dat als dat je lukt, je vanzelf wel in de Formule 1 komt. Maar slagen zal je nooit, want je kunt nooit goed genoeg zijn en er is altijd wel iets wat je beter kan doen.

Iedere coureur heeft goede races gedurende zijn carrière, en uiteraard ook minder goede races. Wat is jouw beste race tot nu toe?
Ik denk dat mijn beste races de races van dit jaar zijn. We hebben dan ook heel lullig wat podiumplaatsen misgelopen dit jaar, maar desondanks waren het voor mij wel hele leerzame races die voor mij veel waarde hebben.

Maar op podiumgebied, denk ik dat de race in de Formule Renault 2.0 Eurocup in Motorland een belangrijke is, waar ik een derde plek behaalde.

Hoe ziet een gemiddelde week in de autosport er voor jou uit?
Veel trainen en mezelf verbeteren op allerlei gebieden.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Guy Martin! Dat is echt een topgozer! Hij is dan wel geen autocoureur, maar hij heeft wel ballen. Het lijkt mij heel gaaf om met zulke snelheden over de wegen van Isle of Man te mogen rijden met een motor en het is een heel andere ervaring dan autoracen.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Het is moeilijkste is om het beter te doen dan een winnaar in de racerij, want de winnaar doet iets wat ik niet gedaan heb om te winnen. Hij heeft zijn lat veel hoger liggen, en geloof mij maar dat de lat op dit niveau heel hoog kan liggen. Als ik die van mij daar bovenop wil hebben, dan zal je als coureur zijnde heel hard moeten knokken.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Heel veel succes! Moge de beste winnen en ik zal het zeker niet makkelijk voor jullie maken.