racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Nicky Pastorelli

Met recht mag hij één van de betere en bekendere coureurs van Nederland worden genoemd. Toch heeft hij zijn ervaring in de autosport vooral in het buitenland opgedaan. Na avonturen in diverse formulewagens, waaronder Formule 1 en Champcar World Series, is Nicky Pastorelli overgestapt naar de GT's. In de GT's boekte hij de afgelopen seizoenen al diverse overwinningen en podiumplaatsen. RacingInside.com sprak met Nicky Pastorelli over zijn loopbaan in de autosport en hoe hij de toekomst voor hem ziet.

Nicky Pastorelli

Hallo Nicky, natuurlijk ben je één van de bekendere coureurs in Nederland. Toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Nicky Pastorelli precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?Ik ben Nicky Pastorelli. Ik ben nu 28 jaar oud en op 10 jarige leeftijd ben ik begonnen met karting. Toen nog als hobby, maar al snel begon dat meer dan alleen dat te worden. Voor ik het wist was ik alleen maar met karting bezig en dan ook daadwerkelijk op een zeer serieuze manier. Toen ik 17 jaar oud was, ben ik overgestapt naar de formulewagens, waar ik toen in meerdere klasses heb gereden: Formule Renault, Formule 3000 (waarin ik in 2004 Europees Kampioen ben geworden), Formule 1 (testrijder bij het toenmalige Jordan F1) en Champcar World Series. In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar de GT auto's tijdens de 24 uur van Daytona en het eerste seizoen heb ik gereden in de ALMS (American Le Mans Series). Tegenwoordig kom ik uit in het FIA GT1 Wereldkampioenschap.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien?
Mijn hele leven lang ben ik al in aanraking geweest met auto’s en raceauto’s. Mijn vader heeft vroeger namelijk zelf geracet, als hobby, en hij heeft een garagebedrijf. Dus mijn droom om coureur te worden was er al vroeg. Al heb ik wel heel erg lang moeten zeuren voordat ik eindelijk eens een rondje in een kart mocht rijden.

Je bent, net als veel andere coureurs, in de kartsport begonnen. Heb je genoten van jouw periode in de karting? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Absoluut! Dit was zeer zeker één van de leukste periodes in mijn carrière tot nu toe. Ook heb ik er heel erg veel geleerd en ben ik er van overtuigd dat je zonder goede ervaring in de kartsport geen complete coureur kunt zijn. Je kunt absoluut ook ver komen zonder karting, maar dat laatste beetje zal je altijd missen als je niet gekart hebt.

Je hebt gedurende de jaren een grote mix aan bolides gereden, waaronder diverse formulewagens en GT bolides? Wat is het grootste verschil tussen deze bolides onderling?
Het klinkt misschien vreemd, maar uiteindelijk is iedere auto hetzelfde. Natuurlijk heeft de ene auto meer downforce dan de ander en is de ene lichter dan de ander, maar het principe om er hard mee te gaan blijft hetzelfde. Als je met een auto op de limiet moet rijden komt het altijd op hetzelfde neer, of het nu een Formule 1, Indycar of GT is. En hoe meer ervaring je krijgt als coureur, hoe kleiner de verschillen tussen deze auto’s aanvoelen.

De afgelopen seizoenen ben je vooral in het prestigieuze FIA GT kampioenschap actief geweest, waar merken als Ferrari, Lamborghini en Maserati zijn vertegenwoordigd. Wat is de kwaliteit van FIA GT en is dit ook de klasse waar je van droomt?
Het FIA GT1 Wereldkampioenschap vind ik een fantastisch kampioenschap om in uit te komen. Het is natuurlijk het hoogst haalbare kampioenschap op het gebied van GT en de competitie is erg hoog. Dit behoort zeker tot één van de kampioenschappen waarvan ik droom. Natuurlijk zijn er meerdere kampioenschappen waar ik van droom, maar je kunt jezelf niet in delen verdelen.

In actie met de Lamborghini in FIA GT1

Je mag met recht gezien worden als één van de betere coureurs in de Benelux, maar toch ben je vrij spoedig jezelf naast de formulewagens ook op andere bolides gaan focussen. Dit terwijl je diverse kampioenschappen hebt behaald in formulewagens. Vanwaar dat gevarieerde raceprogramma?
Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik op een punt kwam waar ik in de formulewagens niet kon uitkomen in een auto of klasse die ik graag wilde. Toen kreeg ik de kans om op een goede plek in te stappen in de GT’s en dit heb ik meteen gedaan. Ik race liever in GT’s, op een goede plek en met een salaris waar ik van kan leven, dan in de formulewagens bij een slecht team en waar ik veel sponsorgeld mee zou moeten nemen.

Gedurende langeafstandsraces vorm je een team met meerdere coureurs. Met welke coureur werk je het liefste samen?
De meeste coureurs waarmee ik de afgelopen jaren heb samengewerkt waren prettig. Een recent voorbeeld van een perfecte samenwerking was, denk ik, met mijn huidige teamgenoot Dominik Schwager.

Iedere coureur beleeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Wat is het slechtste moment in jouw carrière, tot nu toe?
Ik denk dat het beste moment in mijn carrière nog moet komen! Het slechtste moment is absoluut de momenten dat mensen hun gemaakte afspraken niet nakomen, en helaas komt dit vaak voor in de autosport.

In actie met de Lamborghini in FIA GT1

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Dat is heel simpel. Ik wil altijd het maximaal haalbare, op dat moment, eruit halen. Ik hoop dat iedere keer dat ik in een auto zit te kunnen doen.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Dat is de onzekerheid. Maar zelfs dat is iets wat ik er absoluut voor over heb en waar ik geen moeite mee heb. Iedere dag besef ik mezelf hoeveel geluk ik heb dat ik dit mag en kan doen. En alle ‘moeilijke’ dingen verdwijnen dan automatisch.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Het belangrijkste is altijd het maximale eruit te halen. Iedere keer dat je in een auto zit moet je jezelf opnieuw bewijzen, wat je ook bereikt hebt tot op dat moment.