racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Frans Verschuur

Hij is één van de bekendste teambazen in de Nederlandse autosport en heeft als coureur, maar ook zeker als teambaas, de nodige successen weten te boeken in zijn loopbaan. We hebben het dan natuurlijk over Frans Verschuur, de drijvende kracht achter Equipe Verschuur. RacingInside.com sprak met Frans Verschuur over zijn carrière in de autosport en de verschillen tussen de autosport van nu en die van de afgelopen decennia.

Frans VerschuurFrans, binnen de nationale autosport ben je natuurlijk een zeer bekende naam en eigenlijk kan niemand om jou heen. Maar wie is Frans Verschuur eigenlijk? Zou je wellicht een korte introductie kunnen geven over jezelf?
Ik denk dat ik één van de laatste echte autosporters ben in Nederland. Daarmee bedoel ik dat ik alles wil doen om te winnen met mijn team, maar ook zelf als ik zelf race. Tegenwoordig zijn er veel teambazen en coureurs die winnen niet meer zo belangrijk vinden, maar het feestje eromheen en de verhalen wel.

Je bent al behoorlijk wat jaren betrokken in de autosport als coureur en teambaas. Maar hoe ben je eigenlijk verzeild geraakt in de autosport?
Ik ben in 1978 een garagebedrijf begonnen en reed toen al op een oval in Nijmegen zogenaamde ‘crazy races’ die ik elke keer won. Toen is er iemand naar mij toe gekomen die vroeg of ik niet op Zandvoort wilde rijden en hij zou alles regelen. Nou, dat was natuurlijk een jongensdroom die uit kwam en toen ben ik er eigenlijk nooit meer weggegaan.

In de autosport heb je natuurlijk diverse tijdperken, klasses en kampioenschappen meegemaakt. In welke zin is de autosport gedurende de laatste decennia veranderd?
Vroeger moest een coureur een “held” zijn, ofwel iemand zonder angst die dat ook zo uitstraalde. Goede voorbeelden zijn dan Nigel Mansell, Jean Alesi, Eddie Irvine etc. Dat waren mannen die ook een eigen mening hadden. Nu moeten ze veel verstand van computers hebben en er vooral geen eigen mening op na houden. Alles wat gezegd wordt lijkt voortaan wel ‘robotachtig’ en vooral zonder humor. Dat is echt jammer, vind ik.

Het DTCC, Dutch Touring Car Championship, was een fantastisch kampioenschap in de jaren dat je actief was in dat kampioenschap. Mis je een soortgelijk kampioenschap niet in Nederland? Of mogen we het ‘Dutch GT4 Championship’ vergelijken met dat kampioenschap?
Ik denk dat GT4 zelfs meer kans maakt, in de toekomst. Het maakt ook meer kans om bekender te worden. Echter, toen hadden we nog niet een dergelijke versnippering van de autosport in Nederland. Vergeet niet dat er 40 à 50 potentiële GT4 rijders in de Dutch Supercar Challenge rijden. Dat was er toen nog niet. Ook de huidige rijders zijn niet zo spraakmakend als vroeger, wat ik ook eerder al wist te melden. GT4 is een goed platform voor sponsors, die nu vanwege recessie nog even wegblijven maar over twee jaar er echt weer zullen zijn. Daarnaast is Nederland ook een land van negatief praten, maar dan zelf ook geen oplossing weten te geven. Circuit Park Zandvoort is zelf een beetje de schuld van de klein startvelden tot nu toe. Door het creëren van nieuwe klasses, bijvoorbeeld de Radicals, blijven de coureurs en starvelden versplinterd over de grote diversiteit aan klasses.

De succesvolle Porsche LMP2

In 2011 ben je als teambaas goed vertegenwoordigd in de autosport met Equipe Verschuur. Zijn er in de toekomst nog plannen voor verdere expansie?
Wij zijn dit jaar wat minder auto’s gaan runnen, in totaliteit 15, in verhouding met vorig jaar, toen we er 30 runden. Dit komt omdat ik niet met de prijs wil zakk

en met betrekking tot het runnen van een auto. Dat moet ik dan in kwaliteit inleveren en dan kun je niet meer winnen. Klein voorbeeld is het volgende: we doen met 3 Renault Clio’s mee in het Nederlands Kampioenschap en staan nu op de eerste drie plaatsen. Dat zal niet zo blijven, maar toch is het wel een klein bewijs.

Als coureur en teambaas beleef je prachtige momenten in de autosport, maar er zijn ook altijd mindere momenten die je meemaakt. Wat is voor jou het meest memorabele moment van jouw carrière in positieve zin? En wat is het meest negatieve moment in jouw carrière?
Ik heb veel positieve momenten in mijn carrière. Om er enkele op te sommen: Europees Kampioen Renault 5 GT turbo in 1989, tweede in Monaco in het voorprogramma van de Formule 1 en daar op het podium staan, in 1996 in het DTCC met een privé Renault Mégane winnen van semi-fabrieksteam Mitsubishi en natuurlijk de 24 uur van Le Mans winnen in 2008 met de Porsche LMP2.

Het meest negatieve moment is een ongeluk in Macau waarbij er mensen om zijn gekomen en er verschillende zwaargewonden zijn gevallen.

Chevrolet Camaro GT4 van Equipe Verschuur

Als je een blik werpt op de toekomst, hoe denk je dat deze er voor jou en uit zal zien? Wat hoop je in de toekomst nog te bereiken in de autosport?
Van 1997 tot 2001 heb ik het semi-fabrieksteam van Renault gehad, in 2007 en 2008 heb ik Van Merksteijn gehad en eigenlijk alles gewonnen. Ik wil nog een keer een dergelijk huzarenstukje uithalen en dan vind ik het mooi geweest. Bijvoorbeeld een GT3 ontwikkelen met een fabriek, wellicht een Chevrolet Camaro?

In Mike en Sheila heb je twee kinderen die zelf ook succesvol zijn in de autosport. Is dat van huis uit meegegeven of heb je het hen eerder ontmoedigd om te gaan racen?
Dat hebben zij van huis uit meegekregen. Ik heb nog twee kinderen, maar die geven er niks om. Dus de balans is wel goed verdeeld in de familie.

Van buitenaf gezien is de autosport een wereld van pracht en praal, maar veel mensen weten niet dat het hard werken is in de autosport. Wat denk je dat het moeilijkste is aan de autosport, wanneer je deze wereld van binnenuit bekijkt?
Alles hangt af van het welbekende geld en dat heb je echt nodig om te winnen. De balans tussen budget en winnen is het moeilijkste om te handhaven. In 2008 hadden we een goed budget met de Porsche en dan win je alles. Dat bedoel ik ook: met een te klein budget races rijden en toch willen winnen, dat is eigenlijk onmogelijk.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Je moet veel opgeven om te kunnen slagen en het woord ‘verdienen’ vergeten.