racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Hannes van Asseldonk

Eerder spraken wij al met Robin Frijns, welke via zijn titel in het Europees Formule BMW kampioenschap een mooie toekomst tegemoet gaat. In 2010 had Frijns echter een geduchte tegenstander aan een landgenoot van hem: Hannes van Asseldonk. De talentvolle Brabander maakte in 2010 zijn debuut in de autosport en heeft voor 2011 een grote uitdaging in het verschiet. Van Asseldonk zal in 2011 namelijk uitkomen in het Duitse Formule 3 kampioenschap met het prestigieuze Nederlandse team van Frits van Amersfoort; Van Amersfoort Racing. RacingInside.com sprak in een exclusief interview met Hannes van Asseldonk over zijn plannen voor 2011 en de verdere toekomst.  

Hannes van Asseldonk in Formule BMWHannes, voor degene die de autosport de afgelopen seizoenen hebben gevolgd ben je uiteraard een bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Hannes van Asseldonk is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ik ben Hannes van Asseldonk, 19 jaar en in 2010 heb ik mijn eerste seizoen in de autosport gereden. Ik heb in 2010 deelgenomen aan diverse kampioenschappen, waaronder deelnamen in de Formula BMW Europe, in het voorprogramma van de Formule 1 en ik heb daarnaast nog 3 weekenden in de Formula Abarth gereden. Verder ben ik de hele dag bezig met autosport. Ik ben nu 2 tot 3 keer in de week in de werkplaats bij Van Amersfoort Racing, het team waarmee ik in 2011 ga rijden in het Duitse Formule 3 kampioenschap, en heel veel bezig met sporten.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Mijn vader heeft in het verleden geracet met motoren. Toen ik nog jonger was, reed ik al overal op rond en ik vond alles wat snel ging dan ook erg leuk. Uiteindelijk heb ik samen met mijn grootvader een Puch gekocht en daar ben ik mee gaan crossen. Daarna heb ik een crossmotor gekocht, een 85cc Kawasaki. In 2007 ben ik gestopt met de motoren en begonnen met karten, vanuit daar ben ik in de autosport verder gegaan.

Van Asseldonk in Formula AbarthDe kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Jij bent net als veel andere coureurs ook in de karts begonnen. Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ik vind karten zeker noodzakelijk. In het karten leer je niet hoe je met een auto rijdt, maar wel leer je veel over weersomstandigheden en het racen zelf. Als je veel wedstrijden rijdt, dan leer je veel en met die ervaring kun je in de autosport goede stappen maken. Dus karting is zeker nodig!

Je bent nog jong, maar heb wel al wat succes achter de rug in de autosport. Had je vooraf ook al zulke goede verwachtingen over de autosport of dacht je meer leerjaren nodig te hebben om succesvol te zijn in de autosport?
Dit jaar wordt het sowieso een leerjaar in de Formule 3. Maar een leerjaar kan ook samen gaan met succes. Ik kan er op dit moment nog niet veel over zeggen. Ik zit dit jaar in ieder geval weer bij een goed team, dus daar zal het eventuele probleem niet liggen.

Bij de overstap naar de autosport deed je het meteen erg goed in het Europees kampioenschap Formule BMW. Kun je dit succes verklaren?
Ik werkte samen met een goed team en ik stond open om zo veel mogelijk te leren. Daar heb ik dus al succes mee behaald.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, dan ziet die er rooskleurig uit. Onlangs is bekend geworden dat je met Van Amersfoort Racing de ATS F3 Cup gaat rijden. Wat zijn de plannen voor 2011 en jouw verdere carrière? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Uiteraard wil ik wereldkampioen worden in de Formule 1. Dat is mijn doel! Op weg naar dat doel, kunnen er natuurlijk altijd nog andere aanbiedingen komen. Maar, nu zijn we bezig om zo veel mogelijk te leren en om een betere coureur worden.

Van Asseldonk in Formule 3Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Dan zou ik zonder twijfel ruilen met Sebastian Vettel.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Ik doe het maar op één manier en dat is: op een goede manier! Daardoor kom je wel eens met dingen in aanraking die je er nu eenmaal voor over moet hebben: eerder naar bed en na een lange dag sporten ook je rust nemen, dat valt niet altijd mee.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Zorg dat je er voor de volledige 100% achter staat en doe het goed. Resultaten behalen is het mooiste wat er is.