racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Girlpower: Interview met Lydia Kroon

De autosport wordt gezien als een wereld vol mannen en het merendeel van deze mannen houdt van de sport en auto's in het bijzonder. Dat mannen echter ook maar mensen zijn, dat bewijst schrijfster Lydia Kroon met haar boek "Mannen zijn ook maar mensen". RacingInside.com sprak Lydia Kroon voor een interview en probeerde erachter te komen wat er zo speciaal is aan mannen en het verschil tussen mannen en vrouwen.

Het boek van Lydia KroonHallo Lydia, als schrijfster van het boek “Mannen zijn ook maar mensen” weet jij de wereld van de mannen uiteraard goed te doorgronden. Wat heeft je doen beslissen om dit boek te schrijven?
Het werd mij allemaal even teveel; dat gezeur en geklaag van vrouwen over mannen in tijdschriften en op TV. Je zou haast vergeten dat mannen juist leuk zijn! Ze zijn grappig, inspireren en motiveren! Ik vond het de hoogste tijd om ze een hart onder de riem te steken, vandaar mijn positieve boek over mannen.

De autosport is natuurlijk een wereld waarin vooral mannen fungeren en waarin de meeste vrouwen wellicht niet geïnteresseerd zijn. Hoe kunnen mannen deze passie voor auto’s en autosport het beste verklaren tegenover de vrouwen, zonder deze tegen het zere been te stoten?
De meeste mannen zijn dol op auto’s en autosport. Net zoals de meeste vrouwen dol zijn op schoenen en tassen. Het lijkt dan misschien heel verschillend, maar volgens mij zijn ze er op hun eigen manier net zo fanatiek mee. Ooit een uitverkoop bij de Bijenkorf gezien? Haha!

Je vindt dat vrouwen minder moeten zeuren en klagen over mannen, maar zijn er ook verbeterpunten voor de man om de vrouw minder te laten zeuren en klagen?
Volgens mij draait het gewoon allemaal om het feit dat je moet proberen een beetje rekening met elkaar te houden, that’s all.

Zelf heb je vooral een passie voor wielrennen, maar via televisieprogramma’s als Top Gear heb je ook interesse gekregen in auto’s. Denk je dat voor sommige mannen een auto belangrijker is dan een relatie?
Dat ze gek op hun auto zijn kan ik begrijpen, maar volgens mij komt hun liefje toch echt op de eerste plaats. Ook al uiten mannen dat misschien niet zo. Een auto blijft een blik op wielen en zal je niet vertroetelen als je ziek op bed ligt of een ontbijtje voor je maken of even heerlijk ontspannend op je rug kriebelen, toch?

Lydia KroonHeb je zelf een band met auto’s en autosport of zie je een auto enkel als vervoermiddel om van A naar B te komen?
Ik houd wel van aparte en/of sportauto’s. De Pagani Zonda F vind ik bijvoorbeeld super! Zelf heb ik in 2 (klassiek model) Mini Coopers gereden, daarna een Opel Speedster en nu een Opel Tigra. Ik reed een keer ’s avonds in de Heinenoordtunnel toen een Ferrari naast me kwam en bleef rijden. Mocht ik even meegenieten van dat supergeluid! Heerlijk! En eenmaal de tunnel uit gaf hij een enorme dot gas, dat klonk geweldig! Ik kijk ook graag naar Formule1 en zapp niet weg bij autoprogramma’s. Ik denk dus dat ikzelf in de middencategorie van ‘gek op auto’s’ val.

Voor de meeste coureurs is autosport natuurlijk een belangrijke hobby, en soms zelfs een dagelijkse bezigheid. Hoe kunnen deze coureurs hun vriendin of vrouw het beste naar het circuit lokken?
Als het haar echt niet boeit, lekker zo laten. Want wat krijg je dan? Een zuur gezicht naast de baan, daar heb je toch geen zin in? Dat is net zoiets als jij als man winkelen haat en zij je op zaterdag mee naar de stad sleurt voor een shopmarathon, haha. Lekker allebei gewoon je eigen ding doen en als je weer thuis bent ieder zijn/haar verhalen van die dag uitwisselen. Gezellig toch?

Als jij een dag in de schoenen van een man zou staan, wat zou je dan doen?
Als ik dan ook nog voor 1 man specifiek mag kiezen zou ik wel Barack Obama willen zijn. Dat zijn heel wat ervaringen in slechts 24 uur! Hoe het voelt om (gekleurde) man en vader te zijn. Hoe het is om de machtigste baan van de wereld te hebben. En hoe het is om jezelf tevens succesvol schrijver, Nobelprijswinnaar en hét idool van Oprah Winfrey te mogen noemen. Yes he can!

Wat zijn de grootste tegenstellingen tussen een man en een vrouw, in jouw ogen?
Ik denk vooral hoe de één een situatie héél anders kan beleven dan de ander. Denk bijvoorbeeld maar aan het kijken naar een dramaserie op TV. Dat de man dan denkt; “Jemig wat een zeikverhaal!”, terwijl zijn vrouw naast hem zit te huilen van ontroering met een doos tissues op haar schoot.

Lydia KroonVind je dat vrouwen zich wat meer aan moeten passen naar de wereld van mannen, door bijvoorbeeld meer vrouwen als coureur in de autosport te zien en meer vrouwen aan de top van het bedrijfsleven?
Mannen en vrouwen moeten gewoon doen waar ze persoonlijk goed in zijn en waar ze zich prettig bij voelen. Als een man graag bejaardenverzorger wil zijn is dat prima en als een vrouw automonteur wil worden is dat ook goed. Als dat wát je doet maar bij je persoontje past, dat lijkt mij het belangrijkste.

Als je iets aan ‘de man’ zou kunnen veranderen, wat zou je dan veranderen?
Ik vind niet dat je iemand anders moet proberen te veranderen, ongeacht of het een man of vrouw is. Als iemand denkt dat hij een beter of leuker mens zal worden door bepaalde dingen aan/van zichzelf te veranderen, moet diegene daar zélf achter staan en het dus zélf doen.

Kunnen we binnenkort nog meer boeken van jou verwachten?
Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van een thriller, iets heel anders dus, maar ik heb ook al wat ideetjes voor een vervolg op mijn 1e boek. Aan “Help, een vrouw in huis!” wordt tevens gewerkt!