racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Robin Frijns

Hij behoort tot de grootste talenten van de Nederlandse autosport en wist direct in zijn debuutseizoen al succesvol te zijn, dan hebben we het natuurlijk over Robin Frijns. Deze, in België woonachtige, Maastrichtenaar wist na zijn rookietitel in de Formule BMW, in 2009, ook nog de algemene titel te pakken in het Europees Kampioenschap Formule BMW, in 2010. De vraag blijft dan natuurlijk wat hij gaat doen in 2011. RacingInside.com sprak in een exclusief interview met Robin Frijns over al deze zaken.

Robin FrijnsHallo Robin, voor degene die de autosport de afgelopen seizoenen hebben gevolgd ben je uiteraard een bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Robin Frijns is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ja dat klopt, Formule BMW is niet zo populair en bekend in de autowereld. We rijden echter wel samen met de Formule 1. Op zich is de aandacht van de media wel groot, maart het is jammer dat het in nederland niet zo bekend is.

Ik ben dus Robin Frijns en ik woon in Belgie. Mijn hele familie komt uit Nederland, maar ik woon net over de Nederlandse grens. Ik woon een aantal kilometer onder Maastricht. Ik ben overigens wel een echte Maastrichtenaar.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Mijn vader sponsorde een team in de Belcar toen ik 5 jaar oud was. Ik vond het altijd leuk om naar te kijken. Een jaar later kreeg ik een quad van het team. Daar heb ik zo wat elke dag op gereden in mijn tuin.

Een paar maanden later had het team een sponsordag georganiseerd in Maasmechelen Indoorkarting. De dag na de sponsordag ben ik voor de eerste keer in de kart gestapt en er eigenlijk nooit meer uit gekomen. Dat jaar ben ik indoorkampioen geworden. Zodoende ben ik naar buiten gegaan naar de outdoor, bij het GKS-team is het allemaal gaan rollen.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Jij bent net als veel andere coureurs ook in de karts begonnen. Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ja, natuurlijk! Karting is heel belangrijk. Je leert de basis daar: om je eigen chassis af te stellen en je motor af te stellen onder het rijden, doormiddel van de 2 schroefjes op de carburateur. Dus het is eigenlijk puur rijden op gevoel. En daar leer je heel veel van. Maar het wil niet zeggen dat als je snel bent in een kart, dat je dan ook snel bent in een auto.

Je bent nog jong, maar hebt wel al een paar succesvolle jaren achter de rug in de autosport. Had je vooraf ook al zulke goede verwachtingen over de autosport of dacht je meer leerjaren nodig te hebben om succesvol te zijn in de autosport?
Tja, in de karting was ik al heel snel in staat om een baan te leren kennen. Ik was goed om me snel aan te passen aan de baan en kart. En dat was ook in de auto zo. Ik had niet veel tijd nodig om te weten waar de limiet lag van de auto. Ik was dus ook direct snel, vanaf mijn eerste jaar in de Formule BMW.

Na vorig seizoen de rookie-titel te hebben gepakt in het Europees kampioenschap Formule BMW, heb je dit seizoen het succes nog verder uitgebouwd door ook in het algemeen klassement kampioen te worden in het Europees kampioenschap Formule BMW. Kun je dit succes verklaren?
Daar is niet echt een verklaring voor. Zoals ik al zei, ik ben snel in dingen onder de knie krijgen. Maar zo snel had ik dat ook niet verwacht van mezelf. Ik heb natuurlijk wel een goede relatie opgebouwd met mijn team. We hebben in de winter veel aan de auto geprobeerd. Maar natuurlijk was dit succes er nooit geweest zonder mijn sponsors: Frijns Industrial Group, Mamoet en Kessels.

Robin Frijns driving Formula BMWHet winnen van twee titels in twee seizoenen is natuurlijk een droom voor iedere coureur en wellicht zijn dat ook de beste momenten uit jouw carrière. Wat is jouw grootste tegenvaller, tot op heden, binnen jouw carrière?
Mijn grootste tegenvaller was toch in de karting. Ik was in 2008 goed op weg. We hadden heel veel gewerkt aan het chassis en de motor. We hadden daar in 2007 namelijk veel problemen mee. Dus in 2008 zijn we erg goed terug gekomen. Zo was ik derde in het Europees kampioenschap KF2. En één maand later stond het Wereldkampioenschap voor de deur.

We hadden veel gewerkt tussen de twee wedstrijden door. Zo waren wij ook erg goed op weg. We zaten altijd in de top drie. Probleem was dat de laatste training mijn motor kapot ging door een vastloper. Ik moest met mijn tweede motor de kwalificatie in en was daar nog vierde, dus niet zo slecht.

De  kwalificatieraces won ik en  ik viel twee keer uit door pech. De ene keer ging de powervalve kapot en de andere keer ging de bougie kapot. In de prefinale moest ik als zestiende vertrekken, maar helaas kwam ik niet van mijn plaats omdat mijn bougie weer kapot was.

Dus moest in de finale allerlaatste vertrekken, als zesendertigste. Moest van uit de pits vertrekken omdat mijn motor niet startte op de startgrid. Ik ben uiteindelijk terug naar de tiende plaats gekomen. Maar ja, daar kijkt helaas niemand naar. Ik had het WK kunnen winnen, maar door pech zat dat er helaas niet in. Dat was dus een erg grote tegenvaller!

Als je een blik werpt op jouw toekomst, dan ziet die er na het winnen van de titel natuurlijk rooskleurig uit. Wat zijn de plannen voor 2011 en jouw verdere carrière? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Nou, zo rooskleurig ziet er niet uit hoor. Natuurlijk is het winnen van een titel een hele trots. Maar om het geld bij elkaar te krijgen om volgend jaar te rijden is heel moeilijk. De plannen zijn GP3 of Formule 3. Vooral in deze tijd is het zoeken naar sponsors een moeilijke zaak. Mijn titel van dit jaar laat de prijzen wel een beetje zakken, maar het is verreweg niet genoeg.

Hopelijk zal ik volgend jaar in een auto zitten, maar dat is nog een grote vraag. Het zou jammer zijn om na een grote titel te stoppen met racen.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Iedereen zou natuurlijk Sebastian Vettel zeggen, omdat hij nu de nieuwe wereldkampioen is.

Maar de beste piloot die er voor mij is is Alonso. Maar als je naar het rijden zelf kijkt en de persoonlijkheid, is mijn favoriet toch Kamui Kobayashi. Hij gaat er altijd voor. Natuurlijk gaat het soms mis, maar dat hoort erbij. Hij probeert het tenminste.

Robin Frijns driving Formula BMWVeel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Ja klopt, dat heb ik al heel veel gehoord. Natuurlijk is het heel erg mooi om te racen voor al het publiek. Maar wat we ervoor moeten doen, dat weten niet veel mensen. Het is nu ook, rond deze tijd in de winter, een hoop geregel en stress of we het voor volgend jaar wel allemaal rond krijgen. En je moet ook fit blijven natuurlijk. Goed met de media om kunnen gaan en nog vele andere dingen zijn ook erg belangrijk. Je moet er veel voor doen en ook veel voor laten om te kunnen bereiken wat je wilt bereiken. 

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Het is een keiharde wereld. Het wil niet zeggen dat als je goed bent, je er ook komt. Als je naar het voetballen kijkt is dat een ander verhaal. Als je goed bent, dan kom je er wel. Maar zo werkt dat niet in de autosport. Je moet al goede sponsors hebben, om door te kunnen gaan. Als je dat namelijk niet hebt, dan moet je al vroeg stoppen. Je kunt nog zo goed zijn, maar als er geen geld is kun je niet meer rijden. Dat geldt ook voor mij!