racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Girlpower: Jennifer van der Beek blikt terug op het seizoen 2010

Het begon allemaal als een verassing. Vanwege te weinig sponsoren en drukte met school, was er besloten geen races te rijden in 2010. Hierdoor ben ik terecht gekomen bij Van der Pol Kart Racing als monteur voor Joyce Vos.

Halverwege het seizoen werd aan mij bekend gemaakt mee te kunnen doen aan twee races van het Europees kampioenschap. Dit kwam als een grote verassing, want ik wilde altijd weer terug naar het internationale veld. Door onwijs veel steun vanuit het team van Van der Pol Racing, Sodi Kart en natuurlijk mijn ouders, is het mogelijk gemaakt mee te kunnen rijden en te proeven aan de Rotax Max op Europees niveau.

Eenmaal wetende dat ik mee kon doen, zijn we gelijk gaan trainen op het circuit van Genk. Dit was ook hard nodig, aangezien ik vanaf oktober 2009 niet meer had getraind.

De competitie was erg hoog in Oostenrijk. De trainingen verliepen steeds beter en de gang kwam er ook steeds meer in. Het was moeilijk om het goede ritme na lange tijd terug te vinden. Gekeken naar heel de week in Oostenrijk, ben ik een ervaring rijker. Het rijden in hitte van 47 graden Celsius is beslist geen makkelijke opgave! Het weggedrag van de kart kon, net als vanouds, goed beschreven worden. Zo konden we weer een grote stap vooruit maken, gekeken naar de volgende race. Deze zou plaats vinden op het circuit van Genk, België

Genk is een van de mooiste circuits binnen de Benelux. Tijdens de races van het Belgisch kampioenschap ben ik verschillende keren op het circuit geweest. Het circuit was dan ook niet nieuw voor mij. In het seizoen van 2009 heb ik er ook gereden tijdens het Chrono kampioenschap.

Tijdens de training op woensdag overtrof ik mezelf. Ik was één van de snelste op de baan! Helaas was mijn oude ritme nog niet op het niveau om dit ook vol te houden tijdens de races. Deze week heeft mij vooral bewezen dat ik de snelheid absoluut nog in mij heb!

Na de laatste race van het Europees kampioenschap, heb ik besloten te gaan trainen om zo mijn conditie en mezelf op peil te houden. Ik wil dan ook mijn sponsoren bedanken voor het seizoen 2010: De Clerqe, Smit en De Wolf.

Mij gebeurt het niet nog een keer dat ik voor verassingen kom te staan! Ik ben er klaar voor!

De vooruitzichten op de aankomende, koude, winter zijn als volgt: lekker gaan rijden of het nu weer of geen weer is. Daarnaast zal ik samen met Joyce Vos de beste resultaten neer proberen te zetten tijdens de Wintercup van de Chrono, waarvan de eerste race plaats zal vinden op 19 december 2010.