racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Girlpower: Jennifer van der Beek in Oostenrijk

Na een lange reis van ongeveer twaalf uur waren we gearriveerd op het Oostenrijkse circuit A1 Speedworld. De eerste dag, dinsdag, zijn we bezig geweest met het opbouwen van de karts. Aan het einde van de dag hebben we met heel het team een duik genomen in het nabij gelegen meer bij het huisje waar we overnachten.

Op woensdag begon het spektakel met voorafgaand de vrije trainingen. Woensdag en donderdag kon er iedere dag 8 vrije trainingen worden gereden, elk van 10 minuten.

Voorafgaand aan de week in Oostenrijk heb ik nauwelijks kunnen trainen. Twee weken ervoor heb ik getraind samen met mijn teamgenoot, wat niet verkeerd ging. Ik vond het moeilijk om weer in mijn oude raceritme te komen, naarmate de dag vorderde verbeterden de resultaten.

De eerste vrije training was een training om de baan te leren kennen. De baan was namelijk nieuw voor mij. Elke training ging het beter en de afstellingen aan de kart werden verbeterd.

Vrijdag was de dag van de kwalificatie. Als eerst vond er nog een vrije training plaats, gevolgd door de kwalificatie. Voor de kwalificatie wordt de klasse in twee groepen verdeeld. Ik was onderverdeeld in groep 2. De kwalificatie verliep niet zoals gepland, want we hadden een afstelling veranderd. Deze pakte helaas niet uit zoals we dachten. Uiteindelijk heb ik mij op plaats 35 in mijn groep geplaatst. Dit bracht mij in het totaal overzicht op plaats 69.

Na de kwalificatie begonnen de series. Voor de series word de klasse verdeeld in vier groepen: A, B, C en D. Deze rijden om beurten tegen elkaar om je te plaatsen voor de prefinale.

De series verliepen moeizaam en ik had het moeilijk om me naar voren te vechten. In de tweede series werd ik ook nog eens 1 ronde voor het einde van de race eraf gereden. Race 3 maakte dit weer een beetje goed doordat deze goed verliep.

De eerste 29 plaatsen zich direct voor de prefinale en finale. De overige 33 deelnemers kregen nog een laatste kans om zich te plaatsen tijdens de second chance. Van deze 33 moest ik vertrekken van plek 22.

De start verliep niet goed, want ik spinde en moest opnieuw van achteraan beginnen. Ik had de snelheid al gelijk aardig te pakken, maar omdat ik was gespind moest ik eerst een gat dicht rijden tot dat ik aansluiting had. Dit duurde maar een paar rondes en kon toen mijn strijd openen om naar voren te komen. De race ging goed ik passeerde de een na de ander en heb me uiteindelijk teruggevochten naar plek 11. Gekeken naar mijn plek was het niet genoeg om in de finale te komen. De race zelf was een goede race!