racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Jeroen Slaghekke

Jeroen Slaghekke deed het de afgelopen seizoenen goed in de Suzuki Swift Cup. Dit seizoen verliet hij het vasteland van Europa om in het Britse Formule Ford kampioenschap uit te komen. RacingInside.com sprak met Jeroen Slaghekke over zijn overstap van Nederland naar Groot-Brittanië en de overstap van de toerwagens naar de formulewagens.

Jeroen SlaghekkeHallo Jeroen, voor degene die de autosport de afgelopen seizoenen hebben gevolgd ben je uiteraard een bekende naam. Echter, niet iedereen zal weten wie Jeroen Slaghekke is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Mijn naam is Jeroen Slaghekke, en ik ben 18 jaar oud. Ik kom dit jaar uit in het Brits Formule Ford.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Ik heb er niet altijd al van gedroomd om coureur te worden, maar mijn vader kartte al sinds ik 5 was. Ik ging weleens mee om naar races te kijken. Toch kwam ik er pas op mijn 14e mee dat het mij ook wel onwijs gaaf lijkt om een keer te gaan karten nadat ik op de kermis van Monaco niet weg te slaan was uit de rij om een rondje te rijden in 1 van de karts die ze daar hadden.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Ben jij, net als vele anderen, ook gestart in de kartsport of ben je rechtstreeks richting de autosport gegaan? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ik ben dus begonnen in de karts hoewel dit pas op mijn 14e was. Hoewel raceautos onwijs verschillen van karts, is er zeker geen betere plek om te beginnen. Je leert er de spanning kennen, afstelling zoeken, overstuur en onderstuur herkennen, wagenbeheersing opbouwen, inhalen en verdedigen. Ik vind het dan ook jammer dat ik hier niet eerder mee begonnen ben!

Doordat je nog jong bent, heb je uiteraard nog niet heel veel ervaring in de autosport. Heeft het feit dat je nog jong bent een cruciale factor gespeeld om van de toerwagens over te stappen naar de formulewagens?
Dat zeker, nadat er steeds meer successen kwamen begon ik te dromen van een carriere in de autosport, en zoals vele anderen een carriere in de Formule 1. Mij werd geadviseerd om dan te beginnen met Formule Fords omdat je daar echt de basis leert van het racen met formuleauto’s en leert afstellen met mechanische grip, dat essentieel is voor het neerzetten van een goede auto.

Dit seizoen kom je uit in het Britse Formule Ford kampioenschap. Vanwaar de keuze om uit te komen in het Britse Formule Ford kampioenschap en niet in het Benelux Formule Ford kampioenschap?
Het Brits Formule Ford kampioenschap geeft me de mogelijkheid om op onwijs veel verschillende en gave circuits te rijden in een bijzonder competitief veld van maar liefst 27 auto’s. Voor mij was het vooral de diversiteit aan circuits, de hoeveelheid rijtijd en de competitiviteit die voor mij de doorslag gaven. Ik denk dat ik sneller leer in de Engelse competitie.

De Suzuki Swift Cup, het kampioenschap waar je de voorgaande seizoenen in uitkwam, en het Britse Formule Ford kampioenschap verschillen behoorlijk. Wat zijn de grootste verschillen/problemen die je hebt ervaren bij deze overstap?
Het grootste verschil is dat de Swift Cup gezelliger was met de coureurs onder elkaar. In het Brits Formule Ford vind je allemaal coureurs die erop gebrand zijn om professioneel Formule 1 coureur te worden, en daardoor kan je zeggen dat de sfeer onder elkaar veel competitiever en meer gespannen is.

Slaghekke in actie in de Formule FordAls je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Mijn doel is om elk jaar vooruit te gaan en steeds verder te klimmen op de motorsportladder, om uiteindelijk Formule 1 wereldkampioen te worden. Dit jaar wil ik zoveel mogelijk leren in de Formule Ford.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Ik zou dan ruilen met Lewis Hamilton. Dat is echt mijn favoriete Formule 1 coureur. Niemand die bij hem in de buurt komt wat betreft racecraft, en hij is ook qua pure snelheid de snelste coureur.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Ik vind het omgaan met teleurstellingen het moeilijkst. Wanneer je uren in de sportschool hebt gezeten, van huis weg bent geweest, dagenlang getest op de circuits en er dan vervolgens in de eerste bocht van de race afgereden wordt, dan is het heel erg moeilijk om daarmee om te gaan.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Never give up, zorg dat je goed begeleid wordt en werk er iedere dag keihard voor.