racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Wim Coekelbergs

Wim Coekelbergs zal bij de autosportfan deels bekend zijn door het feit dat hij zelf de nodige races heeft gereden, maar wellicht is hij bekender door zijn team: Azerti. In het verleden runde het team van Azerti bolides in diverse klasses, waaronder de Eurocup Mégane Trophy en Renault Clio Cup. De laatste tijden is Wim Coekelbergs als teambaas van Azerti vooral bekend door het feit dat hij bolides inzet in de Superleague Formula. RacingInside.com sprak met Wim Coekelbergs.

Wim CoekelbergsHallo Wim, je bent een aansprekende naam binnen de autosport. Vooral achter de schermen ben je erg succesvol. Toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Wim Coekelbergs precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Als jonge knaap heb ik gedroomd van een carrière in het voetbal, als doelman. Ik ben als zelfstandig ondernemer begonnen eind 1993 en dit in de snelgroeiende wereld van de telecom. Ik was pas 23 jaar oud, maar heb veel geleerd met vallen en opstaan.

Ondertussen zijn wij meer dan 10 jaar partner van het grootste telecombedrijf in België. Ik houd van uitdagingen in het leven en wil nog zoveel mogelijk verwezenlijken zowel in autosport als in andere zakelijke bezigheden. Ik run nu dan ook het team van Azerti wat onder andere uitkomt in de Superleague Formula.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om actief te worden in de autosport of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Ja, auto’s en autosport waren altijd een passie en droom voor mij, maar zoals het met dromen wel eens gaat worden ze niet altijd (onmiddellijk) werkelijkheid. Ik ben dan ook maar een negental jaar geleden echt met autosport begonnen, als rijder en later met een eigen team.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is? Heb je zelf ooit aan karting gedaan?
Karting is zeer zeker een goede leerschool, net als met andere sporten is het belangrijk om een zeer goede basis te hebben en karting is daarvoor ideaal.

Je hebt gedurende de jaren een grote mix aan bolides ingezet als teamchef en ook diverse bolides zelf gereden. Aan welke bolide heb je de beste herinneringen?
Moeilijke vraag, maar de eerste races die we wonnen waren in de Clio Cup en dat vergeet je uiteraard nooit. Als eerste team Europees Kampioen worden in de Mégane Trophy was ook een fantastische ervaring. De Aston Martin DBRS9 was zeker de mooiste bolide.

Superleague Formula is natuurlijk een ander verhaal, tweede in het startjaar 2008 en vorig jaar ups en downs, maar hopelijk wordt dit in 2010 goedgemaakt met de hoofdprijs. We hebben in ieder geval een pracht line-up met Davide Rigon voor RSC Anderlecht en Robert Doornbos voor Corinthians.

De afgelopen seizoenen kennen we jou vooral als de man van Azerti, het team wat voor enkele ‘clubs’ de bolides in Superleague Formula runt. Wat is de uitdaging aan Superleague Formula?
Winnen, enkel winnen.

Zo nu en dan rijd je ook zelf. Gedurende die races vorm je natuurlijk een team met meerdere coureurs. Met welke coureur werk/race je het liefste samen?
Als teammaat Ron Marchal, zonder twijfel. Hij is ongelooflijk snel en een fantastische persoonlijkheid. Als coureur hebben we al een mooie lijst en is het moeilijk uit te kiezen. De Cup rijders worden het meest onderschat, maar toch enkele voorbeelden:

Michel Heydens: koppig, bloedsnel, een echte vechter en kreeg van de collega’s veel respect en ontzag.

Philip Jacobs: bijzonder snel en slim, maar moest misschien iets harder zijn.

Guillaume Dumarey: zeer intelligent, leergierig en een winnaar. Is begonnen met autosport bij ons (onder leiding van Wim Daems) en ging in 2008 als een speer. Je moest de andere teams eens zien kijken naar hen. Iedereen wachtte steeds tijdens de kwalificatie tot wij buiten gingen en dan …. hopla 1,2 en 3. Dat zijn de momenten die je als teameigenaar bij blijven.

Robert Doornbos in actie namens CorinthiansAls je een blik werpt op de toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er bijvoorbeeld al plannen voor 2010?
In 2010 zullen we onze focus richten op Superleague Formula.

Als u uw perfecte team samen mocht stellen, hoe zou dat er dan uitzien? Welke kampioenschappen zou u rijden, met welke coureurs etc.?
Formule 1 met Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

Veel mensen denken dat het leven van iemand in de autosport een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan de autosport?
Weinig slaap, maar ja dat is al gewoon voor ons. Natuurlijk is het altijd moeilijk je eigen weg te vinden, de paddock loopt vol met sterke persoonlijkheden en ja dat wringt of botst wel eens. Ook is vandaag de dag het financiële aspect heel belangrijk en het vinden van de juiste partners en sponsors is “a hell of a job”.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Net zoals in het boksen: je krijgt een slag in het gezicht, wil je niet overgeven en krabbelt tegen beter weten in steeds weer overeind en doet alsof er niets is gebeurd. Om iets te bereiken moet je er echt voor vechten, een veldslag is geen oorlog.