racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Bruno Senna

Een historische naam binnen de autosport is bezig om toe te treden tot de Formule 1. Als we het over een historische naam hebben, dan hebben we het natuurlijk over wellicht de beste coureur ooit: Ayrton Senna. Helaas kwam deze coureur tot een tragisch einde in 1994, maar nu is het zijn neefje Bruno Senna die klaar is om in de voetsporen te treden van zijn legendarische oom. Bruno Senna is momenteel actief in de GP2 Series en doet het daar niet onverdienstelijk. RacingInside.com sprak in een exclusief interview met de Braziliaan onder andere over de lusten en lasten van de naam Senna.


Bruno Senna wint de GP2 Series in MonacoHallo Bruno, het merendeel van de bezoekers zal bekend zijn met de naam Bruno Senna. Toch zullen er altijd mensen zijn die niet precies weten wie Bruno Senna is. Zou je een korte introductie kunnen geven over jezelf?
Mijn naam is Bruno Senna Lalli. Ik ben 24 jaren oud en ik ben momenteel bezig aan mijn vierde complete seizoen in de autosport. Voordien heb ik twee jaar in de Formule 3 gereden en één jaar in de GP2 Series. Momenteel ben ik bezig aan mijn tweede seizoen in de GP2 Series. Ik heb geen serieuze carrière gehad in de karts voordat ik begon met het autoracen.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Heb je altijd al zelf coureur willen worden?
Ik heb altijd van motor- en autoraces gehouden. Toen ik vijf jaar oud was kreeg ik van mijn grootvader mijn eerste kart en ik ging daarmee hele dagen racen op de boerderij van mijn familie. Ik heb van mijn vijfde tot mijn tiende jaar bijna ieder weekend met de karts gereden, maar ik ben daarna gestopt door de crash van mijn oom Ayrton Senna in 1994. Ik verloor namelijk de steun van mijn familie.

Jouw oom, de legendarische Ayrton Senna, kwam veel te vroeg om het leven tijdens een Formule 1 race. Heeft de dood van Ayrton moeilijkheden voor jou opgeleverd om jouw ouders en mensen om jou heen te overtuigen dat je weer wilde racen?
Voor de dood van Ayrton, was ik mijn racen aan het ontwikkelen in de karts. Ik heb dat van mijn vijfde tot mijn tiende levensjaar gedaan. Na het ongeluk gaf mijn familie hun steun betreffende mijn carrière op en ik heb het ongeveer tien jaar zonder racen moeten stellen. Na die tien jaar onderbreking ben ik in 2004 weer gaan racen. Het was niet moeilijk om mijn moeder te overtuigen, maar het duurde langer voordat ik mijn grootouders had overtuigd.

Senna achter het stuur in de GP2Denk je dat jouw achternaam, Senna, jouw carrière beïnvloedt? Denk je dat het een positieve of negatieve beïnvloeding is?
Mijn achternaam beïnvloedt mijn carrière volledig, dit doordat ik heel veel aandacht krijg van iedereen om mij heen en het helpt me ook om het sponsorbudget bij elkaar te krijgen. In het begin voelde ik een enorme druk op me van mensen die veel van mij verwachtten, maar nu ben ik veel meer ontspannen en ik kan nu prima omgaan met de druk.

Je bent jouw carrière, net als vele anderen, begonnen in de kartsport. Heb je plezier gehad tijdens jouw periode in de kartsport en denk je dat de kartsport een essentiële stap is in de carrière van een coureur?
Ik heb de basis van het racen geleerd op de karts en ik heb vanuit daar veel geleerd. Ik heb het werkelijk naar mijn zin gehad tijdens het rijden met de karts en ook wel wat competitiegevoel gehad met mijn vrienden. Ik denk dat de kartsport een goede manier is om het competitieve racen te leren en de basisprincipes van het racen onder de knie te krijgen. Als je op de karts goed bent, dan betekent dat echter niet dat je ook in de autosport goed presteert doordat daar een hoop andere techniek komt kijken.

Senna pakt de overwinningDoor de jaren heen heb je in diverse formulewagens gereden: Formule BMW, Formule 3 en GP2. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze bolides? Welke bolide denk je dat het meest uitdagend is om mee te racen?
Van de Formule BMW naar de Formule 3, en vervolgens naar de GP2, worden de stappen betreffende vermogen, mechanische grip, downforce en remkracht steeds groter. De stap tussen Formule 3 en GP2 is vele malen groter dan het verschil tussen Formule BMW en Formule 3. Het meest uitdagend om mee te rijden is de bolide uit de GP2 met 600PK, fantastische Bridgestone banden en remmen van carbon.

In 2008 zul je wederom in de GP2 Series rijden. Wat zijn jouw verwachtingen betreffende het komende seizoen?
Het seizoen 2008 in de GP2 Series zal voor mij het belangrijkste seizoen zijn in mijn carrière tot nog toe. Dit omdat ik genoeg ervaring heb en een fantastisch team heb, waardoor ik mee kan strijden voor de titel.

Iedere coureur kent goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is jouw beste moment in de autosport, tot nog toe? Welk moment zou je het liefste zo spoedig mogelijk vergeten?
Mijn beste moment, tot nu toe, was mijn overwinning van dit seizoen in de GP2 Series op Monaco. Het was een fantastische prestatie en ik was absoluut euforisch gestemd.

De slechte dingen vergeet ik het liefste zo spoedig mogelijk, dus ik kan er niet zo snel eentje uitpikken.

Senna in actie in de Formule 3Als je naar jouw toekomst kijkt, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je tijdens jouw carrière wilt behalen?
De doelen in de nabije toekomst zijn het winnen van races in de GP2 en via constante resultaten de titel binnenhalen dit seizoen. Daarna zal ik moeten kijken wat de opties zijn en vanuit daar kan ik mezelf nieuwe doelen stellen, maar mijn carrière draait uiteindelijk toch om het racen in de Formule 1 en daarin succesvol zijn.

Als je jouw leven voor één dag zou kunnen ruilen met een andere coureur, met wie zou je dan ruilen?
Ik zou mijn leven met niemand anders ruilen.

Hoewel de coureur degene is die uiteindelijk de resultaten scoort, op de achtergrond zijn er een hoop mensen die ook een belangrijke invloed hebben op de carrière van een coureur (sponsoren, monteurs etc.). Is er een speciale persoon in jouw carrière die je zou willen bedanken, en waarom juist die persoon?
Ik heb een fantastisch team om mij heen en het is moeilijk om daar iemand uit te pakken die specialer is dan alle andere personen. Ik moet toegeven dat mijn familie mij een onwijze steun geeft en hun aanmoedigingen zijn een goede basis voor mijn carrière.

Senna in actie in de GP2 SeriesVeel mensen denken dat het leven van een coureur enkel plezier is en dat het als het ware een droom is. Echter, als je een kijkje neemt aan de ‘binnenkant’ van de autosport, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
In mijn geval is het eigenlijk zo dat ik voor mijn carrière leef, dus ik moet het slapen en eten in mijn dagelijkse bezigheden zoals fitness en omgang met de pers zien te passen. Dat neemt namelijk al mijn tijd in beslag. Het is soms moeilijk om je vrienden plezier zien te hebben terwijl je zelf niet bij hen kunt zijn, maar de zeges zoals die in Monaco herinneren mij er dan weer aan waar ik het allemaal voor doe en waar ik voor leef.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Ik heb gedurende de jaren dat ik race geleerd dat ervaring net zo belangrijk is als het ruwe talent van iemand en dat, hoe goed je ook bent, je altijd je uiterste best moet doen om de beste te zijn.