racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Ben Hanley

Lewis Hamilton is momenteel de Brit die zijn landgenoten doet verbleken. Toch zijn er nog andere jonge Britten met talent. Ben Hanley behoort tot deze jonge talenten. In de kartsport ging Hanley als een speer en dit lijkt hij door te kunnen trekken naar de autosport. RacingInside.com sprak met Ben Hanley in een exclusief interview over zijn periode in de karts en zijn toekomst.


Ben HanleyBen, je bent een getalenteerde Britse coureur en de meeste bezoekers zullen vast al ooit van jou gehoord hebben. Zou je echter toch even een korte introductie kunnen geven over jezelf voor de bezoekers die nog nooit van jou gehoord hebben?
Mijn naam is Ben Hanley. Oorspronkelijk kom ik uit Ramsbottom, Lancashire in Groot-Brittannië. Ik ben op mijn negende begonnen in de kartsport en ben vanuit daar opgeklommen in de kartsport en richting de autosport. Toen ik richting de autosport ging ben ik gaan rijden in de Formule Renault 2.0, wat nu drie jaar geleden is. Daarna heb ik in twee jaar in de World Series by Renault Formule Renault 3.5 gereden. Op dit moment ben ik bezig aan mijn eerste seizoen in de GP2.

Hoe ben jij betrokken geraakt in de kart- en autosport? Heb jij altijd al zelf een racecoureur willen worden? Hebben jouw ouders je altijd ondersteund?
Ik ben vrij vroeg betrokken geraakt in de kart- en autosport doordat mijn vader een coureur was in de stockcars, daardoor ben ik altijd betrokken geweest in een omgeving die draaide om het racen. Gelukkig kreeg ik een keer een kart als cadeau en we gingen toen testen op de locale parkeerplaats, wat ik erg leuk vond. Daarna gingen we naar een testdag in Wigan, wat uitdraaide op een keer per maand een race aldaar. Nadien zijn we naar een andere baan gegaan, en nog een andere en voor we het doorhadden was ik ieder weekend aan het racen. Mijn ouders hebben altijd volledig achter mij gestaan en ik denk dat het ook een cruciaal iets is in wat ik heb weten te bereiken in de autosport.

Je bent jouw carrière, net als veel andere coureurs, begonnen in de kartsport. Gedurende jouw periode in de kartsport heb je enkele grote successen weten te boeken, vooral met het kartmerk Maranello. Heb je genoten van de periode in de kartsport en denk je dat de kartsport een essentiële stap is in de carrière van een coureur?
Ik heb een lange tijd gekart, in vergelijking tot andere coureurs die na 1 a 2 jaar in de topklasse van de kartsport, de huidige KF1 en voormalige Formule A, geswitched zijn naar de autosport. Ik ben er vijf jaar in actief gebleven omdat ik vond dat ik nog steeds bijleerde en ik heb zeker genoten van mijn tijd in de kartsport.

Ja, ik heb enkele grote successen weten te boeken maar ik heb ook veel moeilijke tijden meegemaakt waarvan ik uiteindelijk ook mentaal sterker ben geworden. Naar mijn mening is de kartsport zeker essentieel als jouw doel is om een coureur te zijn/worden.

Je hebt gedurende de afgelopen jaren in diverse formulewagens gereden. Je bent begonnen met de Formule Renault 2.0 en hebt ook in de World Series by Renault Formule Renault 3.5 gereden. Nu rijd je in de GP 2 Series. Wat zijn de voornaamste verschillen tussen deze bolides? Welke bolide is, naar jouw mening, het meest uitdagend om mee te racen?
Het belangrijkste verschil is het vermogen: de Formule Renault 2.0 heeft ongeveer 180PK, dan heb je de World Series by Renault Formule Renault 3.5 die 450 PK levert en daarna is er nog de GP2-bolide die 650PK heeft.

Hoe dan ook, ook de mogelijkheden qua aanpassingen aan de bolide verschillen enorm tussen de klasses. Van de Formule Renault 2.0 richting de GP2 zijn er steeds meer aanpassingsmogelijkheden. Het wordt dus ook steeds ingewikkelder omdat er steeds meer aan te passen is. Op fysiek gebied wordt het ook steeds zwaarder doordat je meer downforce/grip krijgt, dus je moet fitter en sterker zijn om het maximale uit de bolide te krijgen. De nieuwe GP2-bolide is fantastisch om mee te rijden en bovendien erg snel. Dat is tot op heden dan ook de bolide waar mijn voorkeur naar uit gaat.

Hanley prepareert zich voor een race in de GP2In 2008 zul jij de GP2 Series rijden. Wat zijn jouw verwachtingen van het komende seizoen?
Ik wil dit seizoen iedere race winnen, als dat niet zo zou zijn dan ben ik met de verkeerde sport bezig. Maar ik moet het ook voorzichtig aan doen, het is namelijk erg moeilijk om het kampioenschap in je eerste jaar te winnen maar het is niet onmogelijk. Ik focus me dan ook om consistentie, het scoren van punten en hopelijk ook wat races winnend afsluiten. De sleutel tot het behalen van het kampioenschap is consistentie.

Iedere coureur heeft goede en slechte momenten gedurende zijn carrière. Wat is het beste moment in jouw carrière, tot nu toe? Welk moment zou je het liefste zo spoedig mogelijk vergeten?
Mijn beste moment tot nu toe… dat is een moeilijke. In de kartsport is het dan toch het winnen van de Winter Cup en de Margutti Trophy achter elkaar, iets wat nog nooit vertoond was. In de autosport is het de overwinning op Magny Cours gedurende het afgelopen seizoen, dit omdat het team en ik domineerden.

Het moment dat ik graag zou vergeten is op La Conca, tijdens het Wereldkampioenschap karting. Mijn motor ging kapot in de pre-finale in één van de laatste rondes. We domineerden het gehele weekend en het team had een goede prestatie neergezet, maar toen hield de motor ermee op en ging alles in rook op.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je graag wilt behalen gedurende jouw carrière?
Mijn doel is Formule 1. Dat is waar ik voor ga sinds ik begonnen ben met racen en nu ik in de autosport zit is dat ook mijn speciale doel. Toen ik in de kartsport actief was had ik als doel om de Wereldtitel te pakken. De grootste kans hierop werd echter geruïneerd, zoals je tijdens de vorige vraag al kon lezen.

Als je één dag kon jouw leven kon ruilen met een andere coureur, met wie zou je dan ruilen?
Dat zal dan Michael Schumacher moeten zijn, zodat ik uit kan vinden hoe hij zichzelf klaarmaakt voor een race. Veel mensen zeggen dat zijn voorbereiding het beste is, wat hem uiteindelijk tot de grens kon drijven.

Op de achtergrond van een coureur zijn er veel mensen, zoals monteurs en sponsoren, die een grote invloed hebben op de resultaten en carrière van een coureur, hoewel de coureur natuurlijk de punten scoort. Is er in jouw carrière een speciaal persoon die je graag zou bedanken, en waarom is die persoon speciaal voor jou?
Er zijn een paar mensen die ik graag zou bedanken en zij weten wie ik bedoel omdat ze een belangrijk deel van mijn leven zijn. Ik wil vooral mijn vader bedanken, dit omdat hij mij altijd ondersteund heeft en mij geïntroduceerd heeft in de kartsport. Hij zei mij altijd dat ik niet op moest geven, toen hij kwam te overlijden had ik een moeilijk jaar in mijn carrière maar hij heeft wel gelijk gehad. Ik geef niet op, dus hij heeft het zoals hij wil.

Hanley in actie in de GP2Veel mensen denken dat het leven van een coureur alleen maar om het plezier draait en een prachtige droom is. Maar als je een blik werpt op de ‘binnenkant’ van de autosport, wat is dan het moeilijkste aan het leven van een coureur?
Het moeilijkste gedeelte in het leven van een coureur is als je niet op het circuit bent. Mensen denken altijd dat het vol plezier zit, dit omdat ze je enkel maar zien racen. Er komt echter een heleboel training en preparatie aan te pas, ongeveer vier uur per dag aan training. We leven ons leven in principe vanuit een koffer, weg van vrienden en familie en druk met het zoeken van sponsoren, wat overigens ook een hels karwei is.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Geef nooit op!