racinginside.com

  • racinginside.com
  • racinginside.com

Interview met Suzanne Jager

Ze behoort tot het stijgende aantal vrouwelijke coureurs in de autosport en heeft zelfs al een kampioenschap op haar naam staan. Toch is ze er dit seizoen niet bij, maar in 2010 hoopt zij ijzersterk terug te komen. Op jacht naar het volgende seizoen had RacingInside.com een exclusief interview met Suzanne Jager.

Suzanne JagerHallo Suzanne, je bent één van de jongedames binnen de Nederlandse autosport. Toch zullen enkele bezoekers zich afvragen wie Suzanne Jager precies is. Zou je daarom een introductie willen geven over jezelf?
Ja, natuurlijk wil ik dat. Ik ben Suzanne Jager, ben 24 jaar en ik ben al 5 jaar actief in de autosport. Ik heb mijn licentie gehaald en heb 3 jaar in de Volvo 360 Cup geracet. Het eerste jaar werd ik vijftiende, het tweede jaar werd ik derde en in mijn derde jaar werd ik kampioen. Daarna heb ik 2 jaar in de Formido Suzuki Swift geracet.

Hoe ben je betrokken geraakt in de autosport? Was er altijd al de droom om coureur te worden of is het toevallig aan komen waaien? Heeft jouw familie je altijd gesteund?
Ik ben begonnen met indoorkarten. Dat vond ik zo leuk, dat ik aan wedstrijden heb deelgenomen. Daarmee heb ik heel veel bekers gewonnen en ik wilde er mee doorgaan. Mijn familie kwam vaak kijken en hebben mij daarin ook zeker gesteund, ja.

De kartsport staat bekend als bakermat voor de autosport. Ben jij, net als vele anderen, ook gestart in de kartsport of ben je rechtstreeks richting de autosport gegaan? Denk je dat karting een essentiële stap in de carrière van een coureur is?
Ja, je leert al heel veel met karten. Bijvoorbeeld, de ideale lijnen rijden en inhalen. Dat is heel handig, als je dat al vroeg leert.

Je hebt gedurende de afgelopen jaren vooral in toerwagens gereden. Wat vind je de meest uitdagende bolide waar je tot op heden mee gereden hebt?
De Porsche van mijn vader is qua snelheid het leukste en meest uitdagend. Maar, de Suzuki is echt een topauto om mee te racen, want hij heeft super veel grip waardoor je een hele hoge bochtensnelheid hebt.

Dit seizoen rijd je helaas niet. Zou je uit kunnen leggen hoe dat komt?
Het was medisch niet verantwoord om te racen, want ik had een veel te lage bloeddruk en had last van flauwtes. Dat moet je niet hebben als met een hoge snelheid op een bocht af komt. En, door de crisis hebben er helaas een paar sponsoren afgehaakt.

Als je een blik werpt op jouw toekomst, wat zal de toekomst jou dan brengen? Zijn er speciale doelen die je gedurende jouw carrière nog wilt behalen?
Ik wil na de Formido Swift Cup heel graag in de Renault Clio Cup rijden of misschien in de Formule Ford, want dat lijkt mij ook heel gaaf.

Suzanne Jager in actie in de Suzuki Swift CupZoals gezegd, je rijdt al enige jaren in de toerwagens. Zijn er echter nog bolides waar je zelf graag mee zou rijden?
Ik heb niet echt een merk of een droomauto. Ik vind cupracen gewoon heel leuk, omdat je allemaal met gelijkwaardige auto’s racet en dan kan je zien wie er talent heeft en wie niet.

Als je voor één dag zou mogen ruilen met een andere coureur, met welke coureur zou je dan ruilen?
Met Luca Badoer, want dan heb ik in ieder geval in de Formule 1 gereden.

Veel mensen denken dat het leven van een coureur een ware droom is, maar zij zien niet dat er nog een heleboel speelt naast het racen. Als je een blik werpt op de ‘binnenkant van de autosport’, wat is dan het moeilijkste aan het coureur zijn?
Het moeilijkste voorafgaand aan een seizoen is sponsoren vinden die het mij mogelijk maken om te racen. En tijdens het seizoen vind ik het moeilijkste; interviews geven voor de camera na een race. Dan zit ik nog vol adrenaline en weet ik niet wat ik moet zeggen.

Wat zou je willen zeggen tegen iedereen die droomt van een carrière in de autosport?
Begin met karten, daar leer je echt zo veel van. En zoek als eerste “sponsor” een autoschadebedrijf, want die zal je in het begin hard nodig hebben.